Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Anden del af Yellowstone, sæson 5, udsættes

Produktionsstop og en overbebyrdet Taylor Sheridan medfører Yellowstone-pause

Skrevet af / 04/01/2023 - 16:15
Anden del af Yellowstone, sæson 5, udsættes

En af tidens mest populære TV-serier, Taylor Sheridans Yellowstone, er godt inde i sin femte sæson (havde premiere den 14. november på SkyShowtime). I julehøjtiden tog serien en to-ugers julepause, men nu forlænges pausen.

Denne uge meddeler produktionsselskabet Paramount, at sæson 5 (som har passeret halvvejsmærket) tager en laaaaaang pause, således at ugens episode (8, “A Knife and No Coin”)  bliver den sidste i mange måneder!

Yellowstone udspiller sig i dagens Montana og centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-familie og alle dens intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.  Familiens overhoved er John Dutton, forbilledligt portrætteret af Kevin Costner. Over fire sæsoner har vi fulgt hans strabadser for at bevare farmen og sin livsstil – med alle tænkelige midler.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

I sæson 5 må Costner jonglere dobbeltrollen som ranchejer og nyvalgt guvernør i Montana.

Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Som aldrig før må han slås for at bevare ranchen og sin traditionelle levevis fra trusler fra storbyens ejendomsmagnater, naturforkæmpere, sygdomsbefængte marker, indianere, og sidst, men absolut ikke mindst, fra sin egen korrumperede familie.

Vi gav første afsnit af denne sæson 5 stjerner, men føler, at Dutton & Co. i de seneste afsnit har trådt lidt for meget vande – således at handlingen nærmest er stagneret. Der er brugt rigeligt med tid på flotte naturbilleder fra naturskønne Montana med ensomme cowboyer og klimprende countrymusik.

Samtidig har karaktererne og den dramaturgiske udvikling nærmest stået stille.

Yellowstone, sesong 5_a (4) Yellowstone, sesong 5_a (3) Yellowstone, sesong 5_a (1) Yellowstone, sesong 5_a Yellowstone, sesong 5_1 Kevin Costner - Yellowstone KC-Yellowstone-14 Paramount+Yellowstone
<
>
Yellowstone, sæson 5. (Foto: SkyShowtime)

Samtidig med at Paramount annoncerede en to ugers julepause, offentliggjorde de nyheden om, at femte sæson bliver ekstra lang.

Indtil nu har hver sæson bestået af 10 episoder, mens sæson 5 vil bestå af hele 14 afsnit; hvilket vel nok kan forklare, at Sheridan tager sig ekstra god tid med handlingen denne sæson.

Uanset årsagen – åbenbart har Sheridan for mange bolde i luften for tiden, for produktionen af Yellowstone er stoppet, og vi kommer ikke til at se fortsættelsen af sæson 5 før til sommer!

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

Til dato er det eneste, Paramount vil dele med fanskaren og pressen, at:

Season 5 is slated to return in the summer of 2023, though an exact date has not yet been set.

Denne lidt chokerende nyhed kommer både pludseligt og højst uventet.

For en måned siden var det meningen, at sæsonfinalen ville løbe af stabelen den 20. februar – nu er den skubbet ud i det blå.

https://youtu.be/5b6ZIkcNslA

Det er en kendt sag, at Sheridan har en stærk tendens til at skrive manuskripter til sine serier løbende, mens selve indspilningen er i gang; således også med Yellowstone.

Men med den pludselige meddelelse om et halvt års pause, og den nylige meddelelse om, at den femte sæson bliver ekstra lang, spekulerer vi på, om Sheridan mon har svært ved at beslutte, hvordan Yellowstone skal afsluttes.

Paramount opfordrer fans af serien til at holde øje med #YellowstoneTV på alle sociale medieplatforme for at holde sig opdateret…

Yellowstone, sæson 5 (Foto: SkyShowtime)

NB! Det er ikke endelig offentliggjort, om femte sæson bliver den sidste af Yellowstone, men relativt pålidelige kilder hævder det. Der vil under alle omstændigheder være mange serier fra arbejdshesten Taylor Sheridan at se frem til.

Læs også Stallone gør underholdende comeback Sly Stallone gør et mere end anstændigt comeback som seriøs skuespiller i en blandet fornøjelse af en mafiakomedie.

Udover flagskibet, Yellowstone, står den energiske multikunstner Sheridan bag serier som Mayor of Kingstown (sæson 2 kan ses fra 16. januar), 1883LionessLandman og Tulsa King; samt kommende 1923.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top