Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Officielt: Yellowstone stopper!

Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

Skrevet af / 05/05/2023 - 21:12
Officielt: Yellowstone stopper!

Som vi skrev om i forrige uge har der i længere tid været åben krig i Yellowstone-lejren – og det er allerede afgjort at seriens største stjerne, Kevin Costner (som portrætterer kvægbaronen John Dutton) forlader serien.

I dag bekræfter produktionsselskabet Paramount, at serien faktisk stoppes efter fem sæsoner!

Læs også Kevin Costner forlader Yellowstone To store egoer er oppe mod hinanden i Yellowstone - nu er Costner-exit bekræftet.

Til Vulture bekræfter Paramount Networks i dag at anden del af Yellowstone, 5. sæson vil få sin (længe ventede) premiere i december i år. Dér vil de fem sidste episoder blive udsendt. Derefter er det definitivt game over for en af streaming-historiens mest succesfulde serier.

Oprindelig skulle anden del have haft premiere denne sommer.

Det er ikke endeligt afklaret om Costner faktisk er med i de sidste episoder af sæson 5, eller om serieskaber Taylor Sheridan allerede har taget livet af ham her i sæsonpausen.

Læs også Det er valgår i Montana I femte sæson af Taylor Sheridans succesfulde serie kommer hele magten i Montana på Dutton-dynastiets hænder.

Derimod bekræfter Paramount nu, at den nye serie, med Matthew McConaughey i hovedrollen, bliver en slags fortsættelse af Yellowstone-universet, og ikke en prequel-historie som 1883 og 1923.

Matthew McConaughey i “Lone Star”, 1996 (Foto: Columbia Pictures)

Den nye serie skal ikke hedde “Yellowstone”, men kommer dog til at have “Yellowstone” som en del af titlen…

Hvilken figur McConaughey skal portrættere er ikke offentliggjort – men vi forventer, at det bliver en Duttton.

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

I pressemeddelelsen udtaler CEO i Showtime/MTV Entertainment Studios, Chris McCarthy:

Yellowstone has been the cornerstone on which we have launched an entire universe of global hits — from 1883 to Tulsa King — and I am confident our Yellowstone sequel will be another big hit, thanks to the brilliant creative mind of Taylor Sheridan and our incredible casts who bring these shows to life.

Efter at Paramount – højst uventet! – varslede en pause i 5. sæson af deres flagskibsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har succes-seriens fremtid lignet et uoverskueligt kaos.

I dag uddyber Davis Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where Yellowstone leaves off in another epic tale.

Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Yellowstone udspiller sig i dagens Montana og centrerer sig omkring den magtfulde Dutton-families kvægdynasti og alle dens intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Familiens overhoved er John Dutton, forbilledligt portrætteret af Kevin Costner. Over knap fem sæsoner har vi fulgt hans strabadser for at bevare farmen og sin livsstil – med alle tænkelige midler.

Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Produktionsstoppet skyldes åbenbart uenighed mellem Paramount/serieskaber Taylor Sheridan og seriens ubestridte stjerne: Costner.

Ifølge Deadline er Costner utilfreds med, at indspilningen af Yellowstone trækker ud og dermed kommer i vejen for hans andre projekter. Han har så vidt vides ikke forpligtet sig til så mange indspilningsdage, som Sheridan & co. ønsker.

At planlægge andre projekter er heller ikke let med den uforudsigelige produktion, hvor multitalentet Sheridan skriver serien under selve optagelserne, og pludselig kan finde på at tilføje yderligere afsnit.

Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Kort efter nyheden om en pause i 5. sæson blev offentliggjort, begyndte rygterne at svirre om, at en ny stjerne ville træde ind i Yellowstone-universet: Matthew McConaughey.

Den texanske karakterskuespillere McConaughey er bestemt ingen nybegynder indenfor TV-serie-mediet; han spillede i 2014 en af hovedrollerne i én af alle tiders bedste TV-serier: True Detective, 1. sæson.

Læs også Slut med Yellowstone - ny Costner-western på trapperne Kevin Costner er for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nu optager han sin egen western. Og så skal han desuden skilles.

Tidligere i denne uge stod det klart, at Costner nu er i fuld gang med indspilningen til sit helt eget western-epos: Horizon: An American Saga.

 

Kilder hævdede at Costner, som også er en executive producer på serien, følte sig afvist da han udtrykte bekymring om historiens retning – og at han da blev bedt af Sheridan om at:

Stick to acting!

En kommentar som vel ikke just lagde grunden for en god dialog mellem de to store stjerner/egoer…

“Kun Taylor ved hvad der i virkeligheden foregår,” siger kilden til New York Post. “Taylor spenderede flere år på ikke at blive værdsat i Hollywood, og nu hvor han er nået til tops i hierarkiet, er der helt sikkert et stort ego involveret i denne sag.”

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under optagelserne til “Yellowstone” (Foto: Paramount)

NB! Der eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), og der er yderligere to spin-off-serier undervejs:

  • 1883: The Bass Reeves Story (spin-off af 1883)
  • 6666 (spin-off af Yellowstone)
Yellowstone, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top