Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Costner er ikke længere under kontrakt med “Yellowstone”

I forbindelse med skilsmissesagen kom Kevin Costner med opsigtsvækkende udtalelser i denne uge.

Skrevet af / 08/07/2023 - 10:22
Costner er ikke længere under kontrakt med “Yellowstone”

Det er ikke kun i sit professionelle liv, at megastjernen Kevin Costner lige nu er midt i en “skilsmisse” (med Yellowstone-seriens skaber, Taylor Sheridan), for under den betændte konflikt med produktionsselskabet Paramount, blev det pressen bekendt, at Mrs. Costner har søgt om skilsmisse fra sin mand efter 19 års ægteskab.

Nu er kendis-sladder ikke noget, som L&B-redaktionen normalt tager alvorligt, men eftersom Costner har kæmpet for at få sin ekskone (Christine Baumgartner) ud af huset, er fejden eskaleret til et beskidt, offentligt retsforlig, i løbet af hvilket Costner i denne uge udtalte til retten:

I am no longer under contract for “Yellowstone”.

Yellowstone udspiller sig i det nuværende Montana og er centreret omkring den indflydelsesrige Dutton-families kvægdynasti, og alle dets intriger, konflikter og åbenlyse, utilslørede magtbegær.

Klanens patriark er John Dutton, portrætteret eksemplarisk af Kevin Costner. Over fire en halv sæson har vi fulgt familiens strabadser for at bevare gården, kvægdriften og deres levevis – med alle tænkelige midler.

 

Baggrunden for Costners juridiske udtalelse var, at skuespilleren argumenterede for, at han, da han ikke længere har en fast indkomst/kontrakt med Yellowstone, absolut ikke har råd til at betale sin ekskone de månedlige bidrag (lettere astronomiske 1,7 millioner kroner), hun kræver.

5. sæson havde allerede premiere den 13. november sidste år og skulle efter planen have haft sin sæson-finale i midten af ​​februar.

Efter Paramount i januar – højst uventet! – annoncerede en pause for den 5. sæson af sin flagskibsserie, Taylor Sheridans Yellowstone, har der hersket fuldstændig kaos med hensyn til hit-seriens fremtid.

“Yellowstone”, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Den 5. maj blev det så bekræftet, at Yellowstone stopper; og i den forbindelse uddybede David Glasser, CEO i 101 Studios:

The Dutton story continues, picking up where “Yellowstone” leaves off in another epic tale.

Dutton-fortsættelsen, som Glasser refererer til, er den kommende Yellowstone spin-off-serie med Matthew McConaughey i hovedrollen.

Samtidig blev det også bekræftet, at 2. del af Yellowstones 5. sæson faktisk vil komme på SkyShowtime i løbet af efteråret, som et afsluttende kapitel.

Læs også Game over! Paramount bekræfter nu at Yellowstone-serien afsluttes.

Det blev kraftigt antydet, at Kevin Costner endnu engang ville tage cowboyhatten på, sadle hesten op, og afslutte sin ikoniske rolle som John Dutton.

Kevin Costner, “Yellowstone”, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Men efter denne uges Costner-udtalelser i retten er der ikke meget, der tyder på, at vi nogensinde kommer til at se Costner i Yellowstone igen:

I’m not expecting to receive any monetary compensation from the series apart from back-end contractual participation rights. I will earn substantially less in 2023 than I did in 2022. This is because I am no longer under contract for “Yellowstone”; the principal source of my income last year.

Costner fortsatte:

So far in 2023 I have yet to receive any participation compensation from “Yellowstone”. Now, any compensation I earn from “Yellowstone” will derive only from my back-end contractual participation rights, which amounts are not fixed. The most recent report from the producer for “Yellowstone” shows I am not now owed any participation money.

“Yellowstone”, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Efter at det blev endeligt klart, at Yellowstone lukker, og at 5. sæson dermed bliver den sidste, har der hersket stor usikkerhed om, hvorvidt Costner vil vende tilbage i rollen som John Dutton i de sidste 6-8 episoder af 5. sæson – altså 2. del – således at serien kan få en fornuftig og tilfredsstillende afslutning.

Læs også Kevin Costner forlader Yellowstone To store egoer er oppe mod hinanden i Yellowstone - nu er Costner-exit bekræftet.

I et nyligt interview med The Hollywood Reporter gav Sheridan klart udtryk for, at Costner ville returnere som John Dutton, om end kun i nogle korte scener; samt at serieskaberen ville tage livet af seriens vigtigste figur – og dermed åbne døren for næste kapitel af Dutton-sagaen.

Nu tyder alt imidlertid på, at konfliktniveauet er så højt og betændt, at de to store egoer, Sheridan og Costner, har løbet hornene så meget mod hinanden, at vi aldrig mere kommer til at se Costner i Yellowstone.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under optagelserne til “Yellowstone” (Foto: Paramount)

En kilde tæt på serien udtalte sig for ikke så længe siden til New York Post; her lagde avisens kilde hovedparten af skylden for den fastlåste situation på Taylor Sheridan.

Kilden hævdede at Costner, som også er en executive producer på serien, følte sig afvist da han udtrykte bekymringer om den retning, historien udviklede sig i – og at han på dét tidspunkt blev bedt af Sheridan om at:

Stick to acting!

En kommentar, som vel ikke ligefrem var grobund for en god dialog mellem de to store stjerner…

“Yellowstone”, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

“Kun Taylor ved, hvad der virkelig foregår,” sagde kilden til New York Post. “Taylor brugte år på ikke at blive værdsat i Hollywood, og nu hvor han er i toppen af hierarkiet, er der helt sikkert et markant ego involveret i alt dette.”

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøjet med at indspilningerne af Yellowstone trak i langdrag, og dermed kom i konflikt med andre af Costners projekter. Costner har såvidt vi ved ikke forpligtet sig til så mange optagelsedage, som Sheridan & Co ønsker.

Planlægning af andre projekter er heller ikke så ligetil med den uforudsiglige produktionsmåde, hvor multitalentet Sheridan kontinuerligt skriver på serien under selve optagelserne, og pludselig kan finde på at tilføje yderligere episoder.

“Yellowstone”, 5. sæson (Foto: SkyShowtime)

Men fortvivl ikke, for Kevin Costner har allerede vendt sit fokus mod et nyt western-epos, Horizon.

Costner er godt i gang med optagelsen af anden del af sin egen episke western-filmsaga, Horizon: An American Saga.

Indspilningerne startede i St. George, Utah, den sidste uge i april.

Læs også Slut med Yellowstone - ny Costner-western på trapperne Kevin Costner er for tiden i konflikt med Paramount/Taylor Sheridan om Yellowstones fremtid - nu optager han sin egen western. Og så skal han desuden skilles.

Horizon er hensat til tiden omkring den amerikanske borgerkrig, og handler om ekspansionen mod vest.

Sagaen skal bestå af fire dele, og vil strække sig over en periode på femten år.

Costner spiller selv hovedrollen, har skrevet manuskriptet, og instruerer.

NB! Der eksisterer allerede to prequel-serier fra Yellowstone-universet, 1883 (2021) og 1923 (2023), og derudover er yderligere tre spin-off-serier undervejs:

  • 1883: The Bass Reeves Story (1883-spin-off)
  • 6666 (Yellowstone-spin-off)
  • ? (Yellowstone-fortsættelse/spin-off, med Matthew McConaughey i hovedrollen)
Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se traileren for Citadel

Et glædeligt gensyn med to aldrende herrer

MCU er ikke død!

Mayday! Mayday!

Skynd dig at dræbe hende!

Flere mafiaforviklinger fra Stallone & Co.!

Aberne kommer hjem til dig!

Hun er tilbage!

Ventetiden er næsten forbi!

Snart er ventetiden forbi!

Slip dragerne løs!

Spionefterfølger

Scroll to Top