Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Kamikaze kommer på HBO

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

Skrevet af / 24/11/2020 - 17:22
Kamikaze kommer på HBO

Med en stadig hårdere kamp om abonnenterne er et af streaming-giganternes stærkeste korte at satse på mere lokalt produceret indhold.

Netflix har siden 2016 ført an i dette ræs (Marseille) og lancerede allerede for to år siden deres første nordiske serie, den danske The Rain (hvis 3. sæson kom tidligere i år).

Siden har de lanceret de norske serier Hjem til jul og Ragnarok samt filmen Kadaver plus de svenske serier Quicksand – Størst af alt og den fornøjelige Kærlighed & anarki. Og i går annoncerede de den kommende danske serie Equinox.

Læs også Svenske rednecks! HBO tager os med på en utilfredsstillende ishockeyrejse til Sveriges iskolde redneck-land.

HBO Nordic har tydeligvis ikke tænkt sig at lade Netflix sidde på dette segment alene og kom sidste efterår med deres første norske serie, Beforeigners. Samme år lancerede HBO deres første svenske serie, Gösta, som blev efterfulgt af den meget middelmådige Beartown for nogle uger siden. Nu er det så endelig Danmarks tur, idet den nye HBO-serie Kamikaze har premiere næste år.

(Foto: HBO)

Ironisk nok er den første danske HBO-serie baseret på en roman af den norske forfatter Erlend Loe. I centrum for handlingen er den charmerende 18-årige Julie (Marie Reuther i sin debutrolle), og vi følger hendes eksistentielle oprør, efter at hun har mistet sine forældre og sin bror i en flyulykke.

Julie er efterladt alene i et palads af en bolig, og hun har praktisk talt alt, hvad man kan drømme om – ungdom, skønhed og masser af penge. Men tabet af hendes familie tvinger hende ud på en rejse for at genfinde meningen med livet, og hendes turbulente opdagelsesrejse fører hende fra Danmark til snart sagt alle hjørner af verden.

Læs også Har du virkelig brug for Disney+? Med lanceringen af Disney+ er streaming-krigen for alvor i gang, men hvilke streaming-abonnementer SKAL du have?

Kaspar Munk (Herrens veje, Vildheks) står for instruktionen af alle otte episoder, og skuespillerholdet består bl.a. af Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder og sidst, men ikke mindst den populære komiker Anders Matthesen som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk har i øvrigt også instrueret to episoder af The Rain fra konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
(Foto: HBO)

Serien er skrevet af Johanne Algren og baseret på Erlend Loes roman Muleum. Executive producers er Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis og Antony Root.

HBO Nordic bekræfter, at Kamikaze er færdigindspillet, men vil ikke komme med en konkret premieredato – ud over at det bliver “i løbet af 2021”.

(Foto: HBO)

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbage!

Mordet i Venedig: Klar til streaming!

Bedre end Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Forlænget!

Klar til streaming

Men Yellowstone er ikke (helt) død

Kommer til Disney+!

Sådan fungerer Dashtoon

0
Scroll to Top