Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Kamikaze kommer på HBO

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

Med en stadig hårdere kamp om abonnenterne er et af streaming-giganternes stærkeste korte at satse på mere lokalt produceret indhold.

Netflix har siden 2016 ført an i dette ræs (Marseille) og lancerede allerede for to år siden deres første nordiske serie, den danske The Rain (hvis 3. sæson kom tidligere i år).

Siden har de lanceret de norske serier Hjem til jul og Ragnarok samt filmen Kadaver plus de svenske serier Quicksand – Størst af alt og den fornøjelige Kærlighed & anarki. Og i går annoncerede de den kommende danske serie Equinox.

Svenske rednecks! HBO tager os med på en utilfredsstillende ishockeyrejse til Sveriges iskolde redneck-land.

HBO Nordic har tydeligvis ikke tænkt sig at lade Netflix sidde på dette segment alene og kom sidste efterår med deres første norske serie, Beforeigners. Samme år lancerede HBO deres første svenske serie, Gösta, som blev efterfulgt af den meget middelmådige Beartown for nogle uger siden. Nu er det så endelig Danmarks tur, idet den nye HBO-serie Kamikaze har premiere næste år.

(Foto: HBO)

Ironisk nok er den første danske HBO-serie baseret på en roman af den norske forfatter Erlend Loe. I centrum for handlingen er den charmerende 18-årige Julie (Marie Reuther i sin debutrolle), og vi følger hendes eksistentielle oprør, efter at hun har mistet sine forældre og sin bror i en flyulykke.

Julie er efterladt alene i et palads af en bolig, og hun har praktisk talt alt, hvad man kan drømme om – ungdom, skønhed og masser af penge. Men tabet af hendes familie tvinger hende ud på en rejse for at genfinde meningen med livet, og hendes turbulente opdagelsesrejse fører hende fra Danmark til snart sagt alle hjørner af verden.

Annonce

Kaspar Munk (Herrens veje, Vildheks) står for instruktionen af alle otte episoder, og skuespillerholdet består bl.a. af Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder og sidst, men ikke mindst den populære komiker Anders Matthesen som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk har i øvrigt også instrueret to episoder af The Rain fra konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
(Foto: HBO)

Serien er skrevet af Johanne Algren og baseret på Erlend Loes roman Muleum. Executive producers er Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis og Antony Root.

HBO Nordic bekræfter, at Kamikaze er færdigindspillet, men vil ikke komme med en konkret premieredato – ud over at det bliver “i løbet af 2021”.

(Foto: HBO)

 

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

HBO Nordic lancerer snart sin første danske serie.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.