Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Fra “HBO Max” til “Max” – her er abonnementspriserne

WarnerDiscovery har nu annonceret abonnementspriserne for Max - og de byder på nogle overraskelser.

Skrevet af / 22/04/2024 - 13:15
Fra “HBO Max” til “Max” – her er abonnementspriserne

 

Efter fusionen mellem Warner Media og Discovery i april 2022 har streamingtjenesten HBO Max (tidligere HBO Nordic her i Norden) været i centrum for opmærksomheden.

Den nye topledelse fandt øksen frem, skar ned på indholdsbudgetterne og aflyste populære serier fra tid til anden.

Afslutningen på corona-nedlukningen, en hårdere konkurrencesituation og et generelt dyrt økonomisk klima har skabt hårde betingelser for streamingvirksomheder.

Læs også Farvel til HBO! HBO Max skifter navn på streamingtjenesten - og får mere indhold.

For næsten præcis et år siden blev det klart, at Warner Media/Discovery ville skrotte HBO-navnet i USA, “fusionere” Discovery+ med HBO Max og lancere den mere altomfattende streamingtjeneste “Max”.

Ikke kun et nyt navn, men også et nyt fokus og indhold. Nu er det tid til den nordiske lancering, som finder sted den 21. maj.

Fra “HBO Max” til “Max” (Foto: Max)

Det var under TV-festivalen “Series Mania” i Lille, Frankrig, at JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games hos Warner Bros. Discovery, annoncerede ændringen:

Max giver os mulighed for at samle alt det bedste indhold fra WBD på ét sted. Platformen tilbyder en utrolig bredde og mangfoldighed af underholdning fra vores brands og tv-kanaler. Med det uovertrufne indhold, vi har på Max, fra House of the Dragon til OL i Paris 2024, tilbyder den nye streamingtjeneste underholdning for enhver smag, stemning og lejlighed.

Læs også Positiv zombie-overraskelse! Pedro Pascal tilfører noget forfriskende nyt til en (relativt) nedslidt genre.

Streamingtjenesten vil tilbyde indhold fra både HBO Max og Discovery+.

Max vil tilbyde følgende tre abonnementsniveauer:

 • Basis med reklamer
 • Standard
 • Premium

Seerne kan få adgang til sport ved at vælge et ekstra abonnement sammen med et basisabonnement.

 

Da WarnerDiscovery annoncerede lanceringsdatoen, var de nye abonnementspriser endnu ikke endelige, og der var en vis usikkerhed om, hvad der ville ske med de abonnenter, der havde tilmeldt sig halv pris for livet.

Men så gik Marianne Aambø, PR- og kommunikationschef hos Warner Bros Discovery, ud og hævdede, at Max ville overholde aftalen.

Nuværende brugere, der abonnerer på HBO Max’s livstidsrabatkampagne, vil beholde rabatten (halvdelen af den nuværende pris), så længe de holder deres abonnement aktivt og overholder kampagnens vilkår og betingelser.

Christina Sulebakk. (Foto: Max)

Christina Sulebakk, Executive Vice President og Managing Director for Warner Bros. Discovery i Norden, siger:

Vi er begejstrede for at kunne afsløre lanceringsdatoen for vores nye globale streamingtjeneste, Max, i Norden. Max samler anerkendte serier og film som House of the Dragon og Wonka, ikoniske sportsbegivenheder som OL i Paris 2024 og Roland Garros og lokale titler som 71° North, The King Commands og Next Summer. Med alt dette fantastiske indhold fra vores forskellige platforme og kanaler samlet på ét sted, bliver Max virkelig en game-changer. Vi er begejstrede for, at vi snart kan tilbyde seerne en fantastisk streamingoplevelse på Max.

De forskellige abonnementspakker, vi tilbyder, giver seerne mulighed for at tilpasse deres egen seeroplevelse,” siger Christina Sulebakk, Executive Vice President og Managing Director for Warner Bros. Discovery i Norden.

Læs også Se ny trailer! Ventetiden er (snart) slut.

Nu hvor alle abonnementspriserne er offentliggjort, kan vi konstatere, at det er et definitionsspørgsmål, om Max rent faktisk fortsætter konceptet med halv pris for hele livet.

Abonnement og priser

Basis med reklame: 79 kroner/måned

 • Giver adgang til Max til en lavere pris og inkluderer reklamer.
 • Brugerne vil kunne streame indhold på to enheder samtidig.
 • Indholdet vil være tilgængeligt i fuld HD-opløsning.

Standard: 119 kroner/måned

 • Brugere vil kunne streame indhold på to enheder samtidigt.
 • Indholdet vil være tilgængeligt i fuld HD-opløsning.
 • Op til 30 downloads af tilgængeligt indhold til offlinevisning (begrænsninger gælder).

Premium: 149,- kroner/måned

 • Brugere kan streame indhold på op til fire enheder samtidigt.
 • Full HD eller 4K-opløsning og med Dolby Atmos-lyd (hvor det er tilgængeligt).
 • Op til 100 downloads af tilgængeligt indhold til offlinevisning (begrænsninger gælder).
 • Lineære kanaler inkluderet i denne pakke er Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9 og Discovery Channel, TLC og ID.

Ekstra abonnement Sport: 40,- kroner/måned

 • Giver adgang til store internationale og europæiske sportsbegivenheder, herunder Grand Slams, Grand Tours og PGA Tour, ud over de lineære TV-kanaler.
 • Kanalerne Eurosport 1 og Eurosport 2 og meget mere.
 • Sports add-on-abonnementet kan tilføjes til ethvert basisabonnement.
 • Brugere kan streame sportsindhold på to enheder samtidigt (af de tilgængelige streams i basisabonnementet).
Emilia Clarke, “Game of Thrones”. (Foto: Max)

Som det tidligere er blevet rapporteret, vil kunder, der har tilmeldt sig livstidsrabat, stadig modtage en fast månedlig rabat på 50 procent af den anbefalede abonnementspris, MEN deres abonnement vil blive nedgraderet til “Standard”-abonnementspakken.

“Standard”-abonnementet vil være lidt dyrere end det nuværende halvprisabonnement, men det værste er, at det ikke understøtter 4K-streaming, HDR eller tilbyder fremragende surroundlyd i Dolby Atmos.

Læs også Krisetal for HBO Efter at HBO afsluttede deres flagskibsserie Game of Thrones, har seertallene fået et alvorligt skud for boven.

Dermed er livstidsabonnementet med halv pris ikke nær så attraktivt, som den var, da HBO Max-kunder tilmeldte sig tjenesten…

Kate Winslet, “The Regime”. (Foto: Max)

Hvad sker der så den 21. maj?

 • 1. Når HBO Max-app’en åbner, vil brugerne blive bedt om at downloade Max-appen. De, der streamer på hbomax.com, vil automatisk blive omdirigeret til max.com.
 • 2. Fakturerings- og loginoplysninger forbliver de samme som for HBO Max.
 • 3. Dine profiler, seerhistorik og My List bliver overført til Max, så HBO Max-brugere kan fortsætte, hvor de slap.

Eksisterende HBO Max-abonnenter vil beholde deres nuværende profiler, streaminghistorik og My List og kan fortsætte med at streame, hvor de slap med Max.

 

I nogle tilfælde, afhængigt af enheden eller operativsystemet, vil HBO Max-app’en automatisk blive opdateret til Max-app’en. I andre tilfælde vil brugerne, når de åbner HBO Max-app’en, blive bedt om at downloade den nye Max-app, så de kan begynde at udforske den nye tjeneste med blot et par klik.

Max vil i sidste ende blive Warner Bros. Discoverys eneste streamingprodukt. Når Max lanceres i Norden, vil Discovery+ forblive tilgængelig indtil videre.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

3 kommentarer til “Fra “HBO Max” til “Max” – her er abonnementspriserne”

 1. Peter Sørensen

  Jeg har et setup der er lavet til 4k og Atmos og har spurgt om det er muligt at opgradere til Premium. Det kan man godt, men ikke beholde ½ pris, så jeg vælger i stedet at droppe mit løbende abonnement (og livstid ½ pris) og måske have Max 2 mdr om året, og så kan jeg frit vælge om jeg vil have Max, Netflix eller måske DisneyPlus. Så for mit vedkommende betyder prisstigningerne at jeg generelt dropper års abonnementer, og i stedet skifter imellem tjenesterne i vinterhalvåret.

 2. Synes det er frækt sådanne at lave om på abonnementerne og kræve ekstra for bedre lyd og billed. Det er efterhånden kun Amazon prime, Apple + samt Disney der har ordentlig lyd og kvalitet i deres standart abonnementer. Droppede Netflix af samme grund da jeg synes det er usmageligt at opkræve ekstra for ordentlig lyd og billed som burde være standart for alle streaming tjenester.. Jeg dropper også mit HBO nu.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top