TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

HBO’s seertal styrtdykker

Efter at HBO afsluttede deres flagskibsserie Game of Thrones, har seertallene fået et alvorligt skud for boven.

forfatter
Publiceret 07/01/2021 - 12:30

I perioden 2011-2019 var der én TV-serie, der herskede over dem alle!

HBO-serien Game of Thrones (baseret på George R.R. Martins romanserie A Song of Ice and Fire) satte en ny standard og blev begyndelsen på en sand guldalder for TV-serier som medie.

Læs også Den komplette TV-serie Visuelt storslået afslutningssæson for alle tiders største TV-serie, men præget af hastværk og noget svigtende helhedsforståelse.

Efter 73 episoder sluttede serien den 19. maj 2019, hvilket efterfølgende har givet sig kraftigt udslag på seertallene for det amerikanske HBO.

I 2020 – det første år uden Game of Thrones – faldt HBO’s amerikanske seertal med hele 38 procent. I den vigtige seergruppe 18-49 år var faldet på ekstreme 57 procent.

HBO savner nok Thormund Giantsbane (Kristofer Hivju). (Foto: HBO Nordic)

De tal, der henvises til her, er den lineære del af HBO i USA, altså ikke den abonnementsbaserede streaming-tjeneste HBO Max, som har sin “fætter” herhjemme i form af HBO Nordic.

HBO Nordic (som blev lanceret i 2012) opgiver ikke antallet af abonnenter i Norden, men tjenesten havde for første gang overskud i regnskabsåret 2019. Hvordan tallene ser ud for 2020 – uden Game of Thrones og med øget konkurrence fra den nye storspiller Disney+ – vides ikke.

Det er i øvrigt allerede annonceret, at HBO Nordic bliver pensioneret til efteråret, hvor den erstattes af sin amerikanske storebror HBO Max, hvilket skal medføre væsentlig mere indhold samt øget teknisk kvalitet. I USA har streaming-tjenesten pr. dags dato ca. 13 millioner abonnenter, med en pæn vækst i 2020.

Læs også Snart kan du få mange flere film HBO Max skal erstatte HBO Nordic i løbet af 2021 og vil bl.a. byde på premierer på en række storfilm.

Til sammenligning har Netflix passeret 200 millioner abonnenter globalt, mens Disney+ allerede nærmer sig 90 millioner abonnenter, lidt over et år efter at tjenesten blev lanceret.

Lovecraft Country er en af HBO’s nye flagskibsserier, men når slet ikke et lige så bredt publikum som Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic)

Som en kuriositet kan det tilføjes, at vinderne på det amerikanske TV-marked sidste år var nyhedskanalerne. Godt hjulpet af meganyheder som coronapandemien og det amerikanske præsidentvalg kunne Fox News notere sig en vækst på 43 procent, mens CNN voksede med hele 83 procent.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend