Corona-boost for Netflix

Hjemmekontorer og corona-karantæne giver voldsom seervækst for streaming-giganten.
Annonce
Annonce
forfatter

Mens coronavirus hærger Jorden som en tsunami, med død og ødelæggelse i sit kølvand, og samtidig medfører børspanik og historiske fald i omsætningen for mange virksomheder, så er det faktisk nogle, der går imod strømmen i disse ekstraordinære tider.

Netflix er en af disse “modstrømsvirksomheder”.

Reed Hastings, Netflix’ grundlægger og CEO, har god grund til at gnide sig i hænderne i disse dage. (Foto: Netflix)

Industri-indekset Dow Jones i USA er faldet med ca. 20 procent indtil videre i år, Københavns Fondsbørs har oplevet et fald på ca. 4 procent siden nytår (var 23 procent nede den 23. marts), hovedindekset på børsen i Oslo er faldet med 22 procent (var hele 32,5 procent nede den 23. marts), og Stockholms børs er faldet ca. 16 procent.

Netflix-aktien, derimod, har oplevet en forbløffende stigning på 40 procent siden nytår! Her kan det tilføjes, at Netflix-aktien steg vanvittige 4.000 procent i perioden 2009-2019.

Nu er det sjældent, Lyd & Billede beskæftiger sig med aktiekurser, men denne gang gør vi en undtagelse. Netflix’ voldsomme kursstigning afspejler nemlig en stigning på hele 25 procent siden nytår i mængden af tid, folk bruger på streaming-tjenesten, samt en abonnementstilvækst på 16 millioner abonnenter i årets første kvartal.

Hvilket selvfølgelig igen hænger sammen med det faktum, at vi siden primo marts har tilbragt mere tid hjemme og dermed også foran TV-, PC- eller mobilskærmen end nogensinde før, og at biografer over hele verden holder lukket.

Et af de store spørgsmål er nu, om coronavirus og de deraf følgende ændrede seervaner vil forandre den måde, vi konsumerer film på for bestandigt. Er det, vi ser nu, begyndelsen på enden for biograferne, eller vil de vende stærkt tilbage? Hvad tror du? Kommentér gerne nedenfor.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. (Foto: Netflix)

Indtil videre fortsætter Netflix sin enorme indholdsproduktion og kan notere sig solide seertal på bl.a. Tiger King, Too Hot to Handle, Papirhuset, Messiah og skodfilmen Spenser Confidential (85 millioner skal efter sigende have spildt to timer af deres liv på dette Mark Wahlberg-bras).

Hvis nedlukningen af samfundet trækker ud, vil lanceringstempoet nødvendigvis skulle skrues ned, også hos Netflix. Men de er i den heldige situation, at de producerer indhold over næsten hele verden og dermed har meget mere fleksibilitet end mange andre film- og serieproducenter.

I morgen lancerer Netflix endnu en film, der garanteret vil blive en seersucces, nemlig actionfilmen Extraction med Chris Hemsworth. Læs vores anmeldelse her.

Chris Hemsworth i Extraction. (Foto: Netflix)

Netflix er dog ikke den eneste streaming-tjeneste, der profiterer af, at folk tilbringer meget mere tid inden for husets fire vægge. Den nye Disney+ passerede for nylig 50 millioner abonnenter, og det kun fem måneder efter at tjenesten blev lanceret i USA.

Det forventede lanceringstidspunkt i Skandinavien for Disney+ er “til sommer”. Lad os håbe, at vi inden da kan tilbringe meget mere tid udendørs med venner og bekendte.

Realitetsserien Too Hot to Handle er en brandvarm succes verden over på Netflix i disse corona-tider. (Foto: Netflix)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?