Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sean Bean i ny serie på Disney+: Shardlake

Populært mordmysterium kan snart streames på Disney+.

Skrevet af / 21/04/2024 - 10:01
Sean Bean i ny serie på Disney+: Shardlake

Trods sine mange filmroller er Sean Bean nok bedst kendt for sin fascinerende (hovedløse) hovedrolle i den episke fantasyserie Game of Thrones.

Selv om hans optræden var relativt kort, gjorde han et uudsletteligt indtryk som den besindige Ned Stark.

Læs også Game of Thrones: Ti år I dag er det ti år siden, verdens største TV-serie havde premiere.

Nu vender Bean tilbage i serieformat, denne gang i Disney+’ mordmysterium Shardlake.

Serien vil kunne streames på Disney+ fra 1. maj, hvor alle fire afsnit vil være tilgængelige.

Originalserien Shardlake er baseret på den bedst sælgende romanserie af C.J. Sansom og har Arthur Hughes, Anthony Boyle og Sean Bean i hovedrollerne.

Shardlake Shardlake, sesong 1_1 (6) Shardlake Shardlake, sesong 1_1 (2) Shardlake
<
>
Shardlake, sæson 1. (Foto: Disney+)

Læs også Hurra for en remake! Med genindspilningen af 1980'er-serien serverer Disney+ en af årets mest interessante TV-oplevelser.

I perioden 2003-2018 har den britiske forfatter C.J. Sansom udgivet syv historiske spændingsromaner, der alle foregår i Tudor-tiden:

  • Dissolution (2003)
  • Dark Fire (2004)
  • Sovereign (2006)
  • Revelation (2008)
  • Heartstone (2010)
  • Lamentation (2014)
  • Tombland (2018)

Sæson 1 er baseret på den første roman, og seriens manuskript er skrevet af Stephen Butchard og instrueret af Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl).

Shardlake, sæson 1 (Foto: Disney+)

Arthur Hughes spiller hovedrollen som Matthew Shardlake, en advokat med en stærk retfærdighedssans og en af de få ærlige mænd i en verden præget af sammensværgelser og intriger.

Shardlake arbejder for Thomas Cromwell, spillet af Sean Bean, kong Henry VIII’s farlige og almægtige højre hånd.

Anthony Boyle (Masters of the Air) spiller den kæphøje Jack Barak, som lader Shardlake forblive usikker på, om han er en assistent eller en af Cromwells spioner …

Ruby Ashbourne Serkis, “Shardlake, sæson 1” (Foto: Disney+)

I andre ledende roller ser vi Babou Ceesay som abbed Fabian, Paul Kaye som broder Jerome, Ruby Ashbourne Serkis som Alice Fewterer og Peter Firth som Norfolk.

Matthew Steer har rollen som Goodhap, Brian Vernel er Broder Mortimus, Irfan Shamji spiller Broder Guy, David Pearse er Broder Edwig, Miles Barrow er Broder Gabriel, Mike Noble er Bugge og Kimberley Nixon er Joan.

Læs også G(alt)enialt charmerende Miniserien baseret på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner er blevet rystende god filmkunst.

Fra handlingsreferatet kan vi læse:

Gennemsyret af mystik, spænding og bedrag er dette drama et uhyggeligt whodunnit-eventyr, der foregår i 1500-tallets England under klostrenes opløsning.

Shardlakes beskyttede liv som advokat bliver vendt på hovedet, da Cromwell pålægger ham at efterforske mordet på en af sine kommissærer i et kloster i den afsidesliggende by Scarnsea. Kommissæren var ved at indsamle beviser med det formål at lukke klosteret, og det er nu afgørende for Cromwells egen politiske overlevelse, at Shardlake både opklarer mordet og lukker klosteret. Han lader Shardlake forstå, at fiasko ikke er et alternativ.

Cromwell insisterer på at blive ledsaget af Jack Barak til Scarnsea, hvor duoen bliver mødt med fjendtlighed, mistænksomhed og paranoia af munkene, der frygter for deres fremtid og tilsyneladende er villige til at gøre alt for at bevare deres orden.

Læs også Bedre end bare "okidoki"! En stilsikker, lettere overfladisk, post-apokalypse, som surfer i mål med sin ironiske snert.
Shardlake, sæson 1 (Foto: Disney+)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ventetiden er ovre!

Premiere til efteråret!

Sci-fi-klassiker klar til streaming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top