Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Razer Zephyr-købere kan få pengene tilbage

Cyberpunk-coronamasken Razer Zephyr var alligevel ikke sundhedsgodkendt. Nu skal kunderne have deres penge tilbage. Razer afviser fremstillingen.

Skrevet af / Opdateret: 02/05/2024 - 09:45 // Først publiceret: 30/04/2024
Razer Zephyr-købere kan få pengene tilbage

[OPDATERET d. 2. maj med reaktion fra Razer]

Da coronapandemien hærgede i 2021, lancerede Razer den cyberpunkinspirerede Razer Zephyr-maske. Med indbyggede blæsere og RGB-lys. To N95-certificerede filtre skulle give den højeste beskyttelse mod luftbårne infektionssygdomme.

Masken, der kostede 100 dollars blev en øjeblikkelig succes hos Razers kunder, og den var i lange perioder udsolgt på Razers website. Det var bare det problem, at masken ikke holdt, hvad den lovede!

Filtrene var i virkeligheden ikke N95-godkendt. Nu skal Razer betale pengene retur. (Foto: Razer)

De udskiftelige luftfiltre var slet ikke N95-godkendte. I følge teknologiwebstedet Engadget havde Razer end ikke søgt om godkendelse. Derfor skal Razer nu betale 1,1 millioner dollars til de amerikanske handelsmyndigheder. Pengene vil blive brugt til at betale kundernes penge tilbage. Razer skal derudover betale en bøde på 100.000 dollars for de falske oplysninger om helbredsbeskyttelse. Og firmaet må i fremtiden ikke uden myndighedsgodkendelse fremsætte påstande om, at dets produkter kan være sygdomsforebyggende.

Razer: Vi har ikke vildledt nogen

Razer er stærkt uenige i myndighedernes fremstilling af sagen, og har sendt os denne udtalelse:

“Vi er uenige i FTC’s beskyldninger og har ikke indrømmet nogen forseelser som en del af forliget. Det har aldrig været vores hensigt at vildlede nogen, og vi valgte at indgå forlig i denne sag for at undgå distraktionen og forstyrrelsen ved en retssag og fortsætte vores fokus på at skabe fantastiske produkter til gamere. Razer bekymrer sig dybt om vores fællesskab og søger altid at levere teknologi på nye og relevante måder.”

“Razer Zephyr blev udviklet for at tilbyde en anderledes og innovativ mulighed for ansigtsbeklædning til fællesskabet. FTC’s krav mod Razer vedrørte begrænsede dele af nogle af udsagnene om Zephyr. For mere end to år siden meddelte Razer proaktivt kunderne, at Zephyr ikke var en N95-maske, stoppede salget og refunderede kunderne.”

Læs også Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.

Om de udskiftelige luftfiltre, trods manglen på godkendelse, havde en vis effekt eller slet ingen, melder historien ikke noget om. Men den selvlysende, postapokalyptiske maske med summende blæsere kunne nok bidrage til at sikre social afstand i supermarkedet…

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Spil PS5 i Sonys Afeela-bil

Lyd & Billede
Scroll to Top