TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ansigtsmaske fra Razer

Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.

forfatter
Publiceret 29/11/2021 - 12:30

Det er ikke slut endnu. Hvis du troede, at coronapandemien var på vej til at være under kontrol – eller måske endda slut – så har de seneste ugers smittetal vist os, at vi har glædet os for tidligt. Og fra i dag er ansigtsmaskerne fundet frem igen i Danmark. For at føje spot til skade er der en ny og mere smitsom variant, kaldet omikron, på lynhurtig fremmarch.

Hvilket bringer os frem til et nyt og overraskende produkt fra gamingspecialisten Razer. De har nemlig lavet en ansigtsmaske, der ikke blot lover beskyttelse på linje med kirurgiske ansigtsmasker; den er samtidig så cool, at man faktisk har lyst til at tage den på!

Masken er af klart plast, og holdes fast med gummiremme. (Foto: Razer)

Razer Zephyr blev oprindelig præsenteret som et designkoncept på CES-messen i januar i år (der naturligvis blev holdt i virtuel form på grund af coronanedlukning). Men den blev modtaget så godt, at Razer nu har valgt at sætte den i produktion.

Masken er lavet af røgfarvet plastic, hvilket betyder, at omgivelserne kan se bærerens ansigtsudtryk. To store runde “gæller” og en spalte nederst er henholdsvis luftindtag og luftudgang. Bag gitrene sidder N95-filtre, der er den filterstandard, der bruges i USA, men også i for eksempel Tyskland. N95-filtre bremser 95% af luftbårne partikler.

Filtrene er af N95-typen, og holder i tre dage pr. sæt. (Foto: Razer)

Lysshow og blæsere

Så langt, så godt. Men det ville jo ikke være Razer, hvis det bare var en maske. Og den ville heller ikke få plads i L&B. Razer Zephyr er fyldt med elektronik. Der er indbygget RBG-lys, som kan programmeres via mobil-app’en. For selvfølgelig har masken en app…

Og hvis du er blandt de folk, der har fået den opfattelse, at det er svært at trække vejret gennem en ansigtsmaske (det er det ikke – kirurger gør det hele dagen), så er Zephyr sagen. Der er indbyggede ventilatorer, som trækker luft ind og forsyner masken med en stille strøm af frisk, filtreret luft. Det betyder også, at luften ledes væk fra maskens top, så brillerne ikke dugger. Blæserne betyder dog, at masken udsender en lav, myggeagtig summen.

Med snurrende blæsere og indbygget RGB-lys er Razer Zephyr cool på en post-apokalyptisk måde. Hvilket bidrager til social distance i supermarkedet. (Foto: Razer)

Den dårlige nyhed er, at interessen for cybermasken har været så stor, at Razer slet ikke kan følge med. Derfor er Razer Zephyr for øjeblikket udsolgt. Når masken igen bliver tilgængelig, er prisen på Razers website EUR 110. Ekstra filtersæt koster EUR 35 for 10 sæt, som svarer til 30 dages brug.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har begået et sæt helt trådløse hørepropper, specielt egnede til spil over Bluetooth.
Heftig racing i Forza Motorsport Rygtet siger, at det bliver den teknisk mest avancerede racing-simulator nogensinde.
Billige mekaniske spiltaster i slank indpakning Til gaming er der ikke noget, der slår mekaniske tastaturer. Logitch G413 SE kommer i to udgaver, der både er kompakte og til at betale.
Rekordhurtig skærm fra Asus Asus ROG Swift 500Hz er den vildeste gaming-skærm, du kan købe i 2022.
Kulsort OLED-skærm til gaming Alienware AW3423DW er den første gaming-skærm med QD-OLED. Hvad kan være bedre end perfekt sortniveau? En hel del, viser det sig.
Spil i 3D uden briller Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend