TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ansigtsmaske fra Razer

Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.

forfatter
Publiceret 29/11/2021 - 12:30

Det er ikke slut endnu. Hvis du troede, at coronapandemien var på vej til at være under kontrol – eller måske endda slut – så har de seneste ugers smittetal vist os, at vi har glædet os for tidligt. Og fra i dag er ansigtsmaskerne fundet frem igen i Danmark. For at føje spot til skade er der en ny og mere smitsom variant, kaldet omikron, på lynhurtig fremmarch.

Hvilket bringer os frem til et nyt og overraskende produkt fra gamingspecialisten Razer. De har nemlig lavet en ansigtsmaske, der ikke blot lover beskyttelse på linje med kirurgiske ansigtsmasker; den er samtidig så cool, at man faktisk har lyst til at tage den på!

Masken er af klart plast, og holdes fast med gummiremme. (Foto: Razer)

Razer Zephyr blev oprindelig præsenteret som et designkoncept på CES-messen i januar i år (der naturligvis blev holdt i virtuel form på grund af coronanedlukning). Men den blev modtaget så godt, at Razer nu har valgt at sætte den i produktion.

Masken er lavet af røgfarvet plastic, hvilket betyder, at omgivelserne kan se bærerens ansigtsudtryk. To store runde “gæller” og en spalte nederst er henholdsvis luftindtag og luftudgang. Bag gitrene sidder N95-filtre, der er den filterstandard, der bruges i USA, men også i for eksempel Tyskland. N95-filtre bremser 95% af luftbårne partikler.

Filtrene er af N95-typen, og holder i tre dage pr. sæt. (Foto: Razer)

Lysshow og blæsere

Så langt, så godt. Men det ville jo ikke være Razer, hvis det bare var en maske. Og den ville heller ikke få plads i L&B. Razer Zephyr er fyldt med elektronik. Der er indbygget RBG-lys, som kan programmeres via mobil-app’en. For selvfølgelig har masken en app…

Og hvis du er blandt de folk, der har fået den opfattelse, at det er svært at trække vejret gennem en ansigtsmaske (det er det ikke – kirurger gør det hele dagen), så er Zephyr sagen. Der er indbyggede ventilatorer, som trækker luft ind og forsyner masken med en stille strøm af frisk, filtreret luft. Det betyder også, at luften ledes væk fra maskens top, så brillerne ikke dugger. Blæserne betyder dog, at masken udsender en lav, myggeagtig summen.

Med snurrende blæsere og indbygget RGB-lys er Razer Zephyr cool på en post-apokalyptisk måde. Hvilket bidrager til social distance i supermarkedet. (Foto: Razer)

Den dårlige nyhed er, at interessen for cybermasken har været så stor, at Razer slet ikke kan følge med. Derfor er Razer Zephyr for øjeblikket udsolgt. Når masken igen bliver tilgængelig, er prisen på Razers website EUR 110. Ekstra filtersæt koster EUR 35 for 10 sæt, som svarer til 30 dages brug.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Nu er der sat en pris på Logitechs gaming-hørepropper Logitechs trådløse hørepropper tilpasser sig dine ører, og de skulle være skræddersyet til gaming.
Sidste nyt om Forza Motorsport - se den nye trailer Hævdes at blive den teknisk mest avancerede racerbilsimulator nogensinde - og også med fordybende Dolby Atmos surroundlyd!
LG lancerer bøjelig OLED-skjerm LG’s vilde OLED-skærm kan skifte mellem at være buet og flad med et tryk på en knap. Men prisen bliver ret heftig!
Razer sigter efter hovedet Razers nye gaming-soundbar ved, hvor du sidder, og indretter lyden efter det for at give en 3D-surroundoplevelse.
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
Følg Lyd & Billede