TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

PlayStation 5 får snart vigtig VRR-opdatering

Skal give en mere sømløs gaming-oplevelse.

forfatter
Publiceret 23/03/2022 - 14:47

Sony PlayStation 5 får snart en længe ventet opdatering, der kan give en forbedret spiloplevelse. Det drejer sig om den meget omtalte VRR-funktion (Variable Refresh Rate) i HDMI 2.1, som er vigtig for at sikre sømløs gengivelse af hurtig spilgrafik.

Konkurrent Xbox Series X har understøttet den i lang tid, og nu er opdateringen til PS5 lige rundt om hjørnet, hvis vi skal tro Sonys seneste udmelding:

“Vi er glade for at kunne fortælle, at Variable Refresh Rate (VRR) er planlagt til udgivelse på PS5 de kommende måneder. På HDMI 2.1-kompatible TV’er og PC-skærme synkroniserer VRR dynamisk skærmens opdateringsfrekvensen med PS5-konsollens grafiske output. Det forbedrer den visuelle ydelse for PS5-spil ved at minimere eller eliminere visuelle artefakter, f.eks. problemer med billedtempo og screen-tearing.

Gameplayet i mange PS5-titler vil føles mere jævnt, idet scener gengives øjeblikkeligt, grafikken ser skarpere ud, og input-forsinkelsen reduceres. Ældre PS5-spil kan optimeres fuldt ud til VRR gennem en spilopdatering, og fremtidige spil kan inkludere VRR-understøttelse ved lancering.”

PS5 VRR feature update
Sådan vil VRR-funktionen fremstå i menuen på PS5. (Foto: Sony)

Ifølge Sony vil det også være muligt at aktivere VRR-funktionen på spil, der ikke officielt understøtter den, og stadig opnå forbedret videokvalitet. Skulle der opstå uventede visuelle bivirkninger, kan man dog vælge at slå funktionen fra.

Læs også Sonys nye TV’er skal fungere ekstra godt med PS5 En kommende software-opdatering skal gøre udvalgte Sony-TV’er optimale til gaming med PS5.

Udmeldingen fra Sony siger ikke noget om, præcis hvornår vi kan forvente opdateringen, men bekræfter, at den kommer i løbet af “de kommende måneder”. Sony vil komme med flere detaljer forud for lanceringen, inklusive hvilke spil der vil få officiel VRR-understøttelse!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Berlin: Logitech vil være de kreatives bedste ven Logitech afslører en stor satsning på det kreative og legende publikum. Vi er med på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Skarpeste ultrabærbare nogensinde Dell XPS 13 Plus er den knivskarpest designede ultrabook-computer, vi har set nogensinde. Næsten for designet faktisk.
Kontorudstyr behøver ikke være gråt Logitech lancerer nye webcams og headsets til kontoret - i friske farver
Lenovo lancerer ny foldbar bærbar på 16 tommer To år efter den første foldbare computer kom på markedet, er Lenovo nu klar med en opfølger til X1 Fold. Den nye model byder blandt andet på en større skærm og slankere krop.
Huawei er tilbage! Kinesiske Huawei lancerer både smart-ur, ny bærbar computer samt en tablet på årets største elektronikmesse.
Følg Lyd & Billede