Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

PlayStation 5 får snart vigtig VRR-opdatering

Skal give en mere sømløs gaming-oplevelse.

Skrevet af / 23/03/2022 - 14:47
PlayStation 5 får snart vigtig VRR-opdatering

Sony PlayStation 5 får snart en længe ventet opdatering, der kan give en forbedret spiloplevelse. Det drejer sig om den meget omtalte VRR-funktion (Variable Refresh Rate) i HDMI 2.1, som er vigtig for at sikre sømløs gengivelse af hurtig spilgrafik.

Konkurrent Xbox Series X har understøttet den i lang tid, og nu er opdateringen til PS5 lige rundt om hjørnet, hvis vi skal tro Sonys seneste udmelding:

“Vi er glade for at kunne fortælle, at Variable Refresh Rate (VRR) er planlagt til udgivelse på PS5 de kommende måneder. På HDMI 2.1-kompatible TV’er og PC-skærme synkroniserer VRR dynamisk skærmens opdateringsfrekvensen med PS5-konsollens grafiske output. Det forbedrer den visuelle ydelse for PS5-spil ved at minimere eller eliminere visuelle artefakter, f.eks. problemer med billedtempo og screen-tearing.

Gameplayet i mange PS5-titler vil føles mere jævnt, idet scener gengives øjeblikkeligt, grafikken ser skarpere ud, og input-forsinkelsen reduceres. Ældre PS5-spil kan optimeres fuldt ud til VRR gennem en spilopdatering, og fremtidige spil kan inkludere VRR-understøttelse ved lancering.”

PS5 VRR feature update
Sådan vil VRR-funktionen fremstå i menuen på PS5. (Foto: Sony)

Ifølge Sony vil det også være muligt at aktivere VRR-funktionen på spil, der ikke officielt understøtter den, og stadig opnå forbedret videokvalitet. Skulle der opstå uventede visuelle bivirkninger, kan man dog vælge at slå funktionen fra.

Læs også Sonys nye TV’er skal fungere ekstra godt med PS5 En kommende software-opdatering skal gøre udvalgte Sony-TV’er optimale til gaming med PS5.

Udmeldingen fra Sony siger ikke noget om, præcis hvornår vi kan forvente opdateringen, men bekræfter, at den kommer i løbet af “de kommende måneder”. Sony vil komme med flere detaljer forud for lanceringen, inklusive hvilke spil der vil få officiel VRR-understøttelse!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Lyd & Billede
Scroll to Top