TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

PlayStation 5 får snart vigtig VRR-opdatering

Skal give en mere sømløs gaming-oplevelse.

forfatter
Publiceret 23/03/2022 - 14:47

Sony PlayStation 5 får snart en længe ventet opdatering, der kan give en forbedret spiloplevelse. Det drejer sig om den meget omtalte VRR-funktion (Variable Refresh Rate) i HDMI 2.1, som er vigtig for at sikre sømløs gengivelse af hurtig spilgrafik.

Konkurrent Xbox Series X har understøttet den i lang tid, og nu er opdateringen til PS5 lige rundt om hjørnet, hvis vi skal tro Sonys seneste udmelding:

“Vi er glade for at kunne fortælle, at Variable Refresh Rate (VRR) er planlagt til udgivelse på PS5 de kommende måneder. På HDMI 2.1-kompatible TV’er og PC-skærme synkroniserer VRR dynamisk skærmens opdateringsfrekvensen med PS5-konsollens grafiske output. Det forbedrer den visuelle ydelse for PS5-spil ved at minimere eller eliminere visuelle artefakter, f.eks. problemer med billedtempo og screen-tearing.

Gameplayet i mange PS5-titler vil føles mere jævnt, idet scener gengives øjeblikkeligt, grafikken ser skarpere ud, og input-forsinkelsen reduceres. Ældre PS5-spil kan optimeres fuldt ud til VRR gennem en spilopdatering, og fremtidige spil kan inkludere VRR-understøttelse ved lancering.”

PS5 VRR feature update
Sådan vil VRR-funktionen fremstå i menuen på PS5. (Foto: Sony)

Ifølge Sony vil det også være muligt at aktivere VRR-funktionen på spil, der ikke officielt understøtter den, og stadig opnå forbedret videokvalitet. Skulle der opstå uventede visuelle bivirkninger, kan man dog vælge at slå funktionen fra.

Læs også Sonys nye TV’er skal fungere ekstra godt med PS5 En kommende software-opdatering skal gøre udvalgte Sony-TV’er optimale til gaming med PS5.

Udmeldingen fra Sony siger ikke noget om, præcis hvornår vi kan forvente opdateringen, men bekræfter, at den kommer i løbet af “de kommende måneder”. Sony vil komme med flere detaljer forud for lanceringen, inklusive hvilke spil der vil få officiel VRR-understøttelse!

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Broadcast-studie til skrivebordet Har du en youtuber, twitcher eller podcaster i maven, kan Razers hybride lydmikser samle trådene.
Philips lover superfarver med deres første OLED PC-skærm Philips Momentum 8000 er en 27 tommers 4K-monitor med OLED-panel og perfekt sortniveau, og vi bliver lovet exceptionelle farver.
Slanke syvere fra Lenovo Lenovo Yoga 7 fås i så mange udgaver, at der stort set er en til enhver situation.
Gennemfornuftig PC til studier og arbejde Den nyeste MateBook-udgave er en mindre designskarp og mere praktisk arbejdshest til tasken.
Se lige denne Porsche Design-skærm! Superlækker 32 tommers gaming-skærm med 144 Hz og 4K-opløsning, inspireret af Porsche.
Slut med museskader Logitech Lift er en ergonomisk mus til små og mellemstore hænder. Også venstrehænder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend