TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony: Disse TV-modeller er “perfekte til PlayStation 5”

En kommende software-opdatering skal gøre udvalgte Sony-TV’er optimale til gaming med PS5.

TV-producenten Sony og spilkonsolproducenten Sony er to separate divisioner, men nu er ingeniørerne gået sammen for at se, hvordan selskabets egne TV’er kan optimeres til brug med PS5. Resultatet er stemplet “Perfect for PlayStation 5”.

Sony meddelte i dag, at PlayStation 5 vil få en opdatering (mod slutningen af 2021), der skal sikre en hurtigere, mere problemfri og optimal gaming-oplevelse. Samtidig vil udvalgte TV-modeller fra 2021-serien også blive opdateret, så de kan drage fordel af de nye funktioner.

Sony Bravia X95J er “perfekt til PS5”. (Foto: Sony)

Nye funktioner skal gøre spiloplevelsen bedre

De nye PS5-funktioner kaldes Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode. De skal hjælpe med at identificere billedindholdet og gøre det lettere for TV’et at justere kontrasten under visning af HDR-video.

Med Auto HDR Tone Mapping optimeres HDR-indstillingerne umiddelbart under førstegangsopsætning af PS5. Konsollen vil så automatisk registrere, om man har et kompatibelt Sony-TV, og vælge den bedste HDR-indstilling for TV’et.

Nu får Xbox-spillene bedre billedkvalitet En række Xbox-titler kan få en bedre billedoplevelse med understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet.

Med den såkaldte Auto Genre Picture Mode-funktion kan TV’et registrere, om man spiller et spil, eller om man i stedet bruger PS5 til at se film eller serier. Det kan så skifte mellem gaming-indstillingen med lav forsinkelse og en indstilling for bedst mulig billedkvalitet.

Lyder dette bekendt? Fra den måde Sony beskriver de nye funktioner på, kan det ligne meget på HGiG (HDR Gaming Interest Group) og ALLM (Auto Low Latency Mode), som allerede er kendt i spilsammenhænge. Det mangler at blive testet, hvor stor forskel de gør i praksis.

Sony hævder i øvrigt at have opnået en meget lav forsinkelse (input-lag) på ned til 6 millisekunder med PS5 og 8K-TV’et Bravia Z9J. På øvrige modeller skulle de have opnået 8,5 millisekunder i gaming-indstillingen.

Den kommende bilsimulator Gran Turismo 7, der udkommer i 2022, vil gøre hyppig brug af HDR-effekter. Her ser vi et eksempel på, hvordan billedet kan se ud med Auto HDR Tone Mapping slået til og fra. (Foto: Sony)

Tilgængelighed

Sony har tidligere betegnet nogle TV-modeller som Ready for PlayStation 5. Det skete sidste år med modellerne XH90 og ZH8. Nu går de et skridt videre ved at navngive visse 2021-modeller som “Perfect for PlayStation 5”.

Det drejer sig om topmodellerne i Bravia XR-familien, nærmere bestemt Z9J, A90J, A80J, X95J og X90J – hvoraf vi har testet de fleste i Lyd & Billede.

De nye funktioner vil være tilgængelige via en software-opdatering til PS5 og Bravia XR-TV’erne “inden udgangen af 2021”, ifølge Sony.

OBS: Lydsystemerne HT-A9, HT-A7000 og HT-A5000 skal også kunne bruges i forbindelse med de nye funktioner. Men her forventes opdateringen ikke før foråret 2022.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Lyd & Billede