TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

Disse Xbox-spil får Dolby Vision

En række Xbox-titler kan få en bedre billedoplevelse med understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet.

forfatter
Publiceret 29/09/2021 - 15:55

Det har været kendt i nogen tid, at Microsofts spilkonsoller Xbox Series X og S vil understøtte det anerkendte HDR-videoformat Dolby Vision, men det har foreløbig været begrænset til video og streamingtjenester som Netflix. Nu bekendtgør Dolby, at også gaming-oplevelsen kan nydes i Dolby Vision. Samtidig løfter Microsoft sløret for flere spiltitler, som anvender Dolby-formatet. Det er gode nyheder for både gaming- og TV-entusiaster!

“Over 100 spiltitler” med Dolby Vision

Ifølge Microsoft vil over 100 lancerede spiltitler nu være tilgængelige i Dolby-format på Xbox Series X og S. Disse inkluderer:

– Ori and the Will of the Wisps

– Call of Duty Black Ops Cold War

– DiRT 5

– Psychonauts 2

– F1 2021

– Marvel’s Guardians of the Galaxy

– Microsoft Flight Simulator

 

– Gears 5

– Borderlands 3

– Immortals Fenyx Rising

– Metro Exodus

– The Division 2

Der vil desuden komme nye titler, hvor Dolby-formatet ligger i selve spilmotoren fra starten. En af disse vil være det længe ventede Halo Infinite, som efter planen udgives 8. december 2021.

Halo Infinite vil understøtte Dolby Vision, når det efter planen frigives 8. december. (Foto: Microsoft)

Hvad er Dolby Vision?

Dolby er inden for AV-verdenen kendt for bl.a. surroundlydformater som Dolby Atmos. Dolby Vision handler derimod om video, nærmere bestemt HDR (High Dynamic Range) video med øget kontrastforhold. Dolby Vision understøtter op til 12 bit farvedybde og indeholder såkaldte dynamiske metadata, som giver TV’et løbende instruktioner om kontrastforholdet fra scene til scene. Til sammenligning benytter det ordinære HDR-format (HDR10) 10 bit og et fast sæt af metadata, som giver TV’et mindre fleksibilitet i forhold til, hvordan det skal håndtere forskellige scener.

Erfaringen med gaming i HDR-format har indtil nu vist sig at byde på visse udfordringer i forhold til netop kontrastforholdet, og hvordan dette udarter sig med forskellige TV’er. Derfor er der håb om, at Dolby-standarden kan give bedre kontrol over billedoplevelsen.

For at kunne drage nytte af Dolby Vision må du naturligvis også have et moderne TV, som understøtter formatet. Det inkluderer indtil nu nyere modeller fra bl.a. LG, Panasonic, Philips, Sony og TCL. Samsung har indtil videre valgt ikke at understøtte formatet på sine TV’er.

Obs! Afhængigt af model er det også muligt, at dit TV har brug for en firmware-opdatering for at kunne understøtte Dolby Vision-spilgrafik med 120 billeder i sekundet.

https://twitter.com/i/status/1442844279194406923

Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Fin til de fleste Lenovos letvægts-spillemaskine giver god ydelse til de fleste spil uden at vælte budgettet. Men den begejstrer ikke.
Velkommen til det hybride liv Corona slap endelig sit tag – men hjemmekontoret forblev. 2022 blev året, hvor vi arbejdede og spillede overalt.
Professionelt værktøj i luksusklasse Steelseries’ topmodel har faktisk alle de features, man kan komme i tanke om at bede om.
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Endelig: Chromebooks til gaming! Nu kommer de første Chromebooks - skabt til gaming! Med 120 Hz, lynhurtig Wi-Fi og god grafik.
Google siger farvel til spil-streaming Den 18. januar 2023 er det slut med Googles cloud-baserede spiltjeneste. Brugere får deres penge tilbage.
Følg Lyd & Billede