TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Disse Xbox-spil får Dolby Vision

En række Xbox-titler kan få en bedre billedoplevelse med understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet.

forfatter
Publiceret 29/09/2021 - 15:55

Det har været kendt i nogen tid, at Microsofts spilkonsoller Xbox Series X og S vil understøtte det anerkendte HDR-videoformat Dolby Vision, men det har foreløbig været begrænset til video og streamingtjenester som Netflix. Nu bekendtgør Dolby, at også gaming-oplevelsen kan nydes i Dolby Vision. Samtidig løfter Microsoft sløret for flere spiltitler, som anvender Dolby-formatet. Det er gode nyheder for både gaming- og TV-entusiaster!

“Over 100 spiltitler” med Dolby Vision

Ifølge Microsoft vil over 100 lancerede spiltitler nu være tilgængelige i Dolby-format på Xbox Series X og S. Disse inkluderer:

– Ori and the Will of the Wisps

– Call of Duty Black Ops Cold War

– DiRT 5

– Psychonauts 2

– F1 2021

– Marvel’s Guardians of the Galaxy

– Microsoft Flight Simulator

 

– Gears 5

– Borderlands 3

– Immortals Fenyx Rising

– Metro Exodus

– The Division 2

Der vil desuden komme nye titler, hvor Dolby-formatet ligger i selve spilmotoren fra starten. En af disse vil være det længe ventede Halo Infinite, som efter planen udgives 8. december 2021.

Halo Infinite vil understøtte Dolby Vision, når det efter planen frigives 8. december. (Foto: Microsoft)

Hvad er Dolby Vision?

Dolby er inden for AV-verdenen kendt for bl.a. surroundlydformater som Dolby Atmos. Dolby Vision handler derimod om video, nærmere bestemt HDR (High Dynamic Range) video med øget kontrastforhold. Dolby Vision understøtter op til 12 bit farvedybde og indeholder såkaldte dynamiske metadata, som giver TV’et løbende instruktioner om kontrastforholdet fra scene til scene. Til sammenligning benytter det ordinære HDR-format (HDR10) 10 bit og et fast sæt af metadata, som giver TV’et mindre fleksibilitet i forhold til, hvordan det skal håndtere forskellige scener.

Erfaringen med gaming i HDR-format har indtil nu vist sig at byde på visse udfordringer i forhold til netop kontrastforholdet, og hvordan dette udarter sig med forskellige TV’er. Derfor er der håb om, at Dolby-standarden kan give bedre kontrol over billedoplevelsen.

For at kunne drage nytte af Dolby Vision må du naturligvis også have et moderne TV, som understøtter formatet. Det inkluderer indtil nu nyere modeller fra bl.a. LG, Panasonic, Philips, Sony og TCL. Samsung har indtil videre valgt ikke at understøtte formatet på sine TV’er.

Obs! Afhængigt af model er det også muligt, at dit TV har brug for en firmware-opdatering for at kunne understøtte Dolby Vision-spilgrafik med 120 billeder i sekundet.

https://twitter.com/i/status/1442844279194406923

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Spil i 3D uden briller Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.
Netflix-action med dig selv i hovedrollen Nye mobilspil til Android og iOS. Kan du overleve zombieapokalypsen?
Propper til træning og spil Roccat og Turtle Beach har lavet helt trådløse hørepropper til gaming og træning. De er to sider af samme sag.
To hurtige gamingskærme fra Dell Dell 32 4K UHD Gaming Monitor og Dell 32 USB-C Gaming Monitor lover hurtig action til spillene.
Lyd og lys til podcast og streaming fra Razer Har du en videostjerne eller podcaster i maven, har Razer udstyret til det.
Flyvende tallerken med warp-hastighed Alienware x17 R2 er superlav – men hastigheden er tårnhøj. Det samme er prisen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend