Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Lenovo fremviser sammenrullelig computer og smartphone

I forbindelse med firmaets egen Tech World '22 konference fremviste Lenovo et 'proof of concept' af en sammenrullelig skærm til smartphones og computere.

Skrevet af / 21/10/2022 - 15:10
Lenovo fremviser sammenrullelig computer og smartphone

Teknologien er udviklet til hybridt arbejde og kan potentielt gøre det muligt at udvikle helt nye formfaktorer – f.eks. skærme, der ruller ind og ud af kabinettet på en bærbar computer eller telefon, skriver Lenovo i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med konferencen.

Herunder kan du se en video med en demonstration af teknologien.

Lenovo har tidligere lanceret den foldbare PC, ThinkPad X1 Fold, ligesom den Lenovo-ejede mobilproducent Motorola markedsfører den foldbare smartphone Motorola Razr.

Læs også Lenovo lancerer ny foldbar bærbar på 16 tommer To år efter den første foldbare computer kom på markedet, er Lenovo nu klar med en opfølger til X1 Fold. Den nye model byder blandt andet på en større skærm og slankere krop.

Om den sammenrullelige teknologi er på vej til butikshylderne i nær fremtid er for tidligt at sige, men Lenovo har til hensigt at bruge flere penge på udviklingen af ny teknologi i fremtiden, understreger selskabet.

”Teknologi transformerer fremtidens arbejdsplads og måde at leve på, som i stigende grad bliver en kombination af en digital og fysisk verden. Innovation handler ikke kun om digitalisering og at gøre brancher smartere, men også at hjælpe med at løse nogle af menneskehedens største udfordringer. Derfor fordobler vi i Lenovo vores investeringer i forskning og udvikling af smart teknologi til brug i en ekstremt omskiftelig verden,” siger Yuanqing Yan, CEO i Lenovo.

Læs også CES 2019: Sammenrullelig OLED fra LG [OPDATERET med video] På CES-messen i Las Vegas kundgjorde LG, at deres første sammenrullelige OLED-tv er klar til produktion. LG Signature OLED65R9 kan rulles helt eller delvist sammen, når det ikke er i brug!

Lenovo er langt fra den eneste teknologivirksomhed, der arbejder på at udvikle sammenrullelige displays. F.eks. fremviste koreanske LG allerede i 2019 en række TV’er med sammenrullelige OLED-skærme.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top