Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sådan kommer Polestar 5 til at se ud (tror vi)

Der er gode grunde til at tro, at den kommende Polestar 5 vil se sådan ud.

Skrevet af / 24/06/2022 - 16:44
Sådan kommer Polestar 5 til at se ud (tror vi)

Polestar har et stykke tid pirret os med den kommende Polestar 5, der er inspireret af koncept-sedanen Precept, som de viste frem i 2020. Mens bilen vil have flere ligheder med konceptet, kommer den endelige version dog til at afvige en del.

Læs også Trimmet Polestar 2 Polestar 2 får mere effekt og bliver endnu mere sporty med en opgradering, som man selv skal ordne.

På nuværende tidspunkt har producenten kun én model i salg, nemlig den meget populære Polestar 2. Men at der er flere modeller på trapperne, burde ikke overraske nogen. Planerne omfatter den mellemstore Polestar 3, den kompakte SUV Polestar 4 og desuden firedørs flagskibs-sedanen Polestar 5, som kommer i 2024.

Polestar 5 bliver en direkte konkurrent til bl.a. Tesla Model S Plaid, Lucid Air, Porsche Taycan og Audi e-tron GT.

Polestar Precept scaled 1
Sådan ser konceptmodellen Polestar Precept ud. (Grafik: Polestar)

Flere billeder

Hidtil har vi fået to officielle billeder af bilen at se: Et lige fra siden og et bagfra. Og selv om den minder om Precept-modellen, vil den som sagt ikke være helt magen til.

Det, vi endnu ikke ved, er hvordan bilen vil se ud forfra. Eller rettere: Nu har vi en god idé om det ud fra en rendering fra TopElectricSUV (se artikelbilledet). Billedet er baseret på lækkede tegninger samt diverse patentbilleder.

Konceptbilens baghængslede bagdøre – også kendt som “selvmordsdøre” eller (noget mindre politisk korrekt) “pigefangerdøre” – er skrottet til fordel for almindelige, forhængslede døre. Dørhåndtagene bliver større, og sidespejlene bliver rigtige spejle i stedet for digitalkameraer. Dermed ser det ikke ud til, at Polestar følger eksemplet fra bl.a. Honda e, Audi e-tron, Lotus Eletre og Genesis GV60.

Bagenden er derimod meget tro mod Precept-konceptet, både hvad angår baglygter og kofanger.

2024 polestar 5 teaser
Polestar 5. (Foto: Polestar)

Fronten endelig afsløret

Det, der har været usikkert indtil nu, er frontpartiet. Men også dér har vi fået mere info i form af lækkede patenttegninger. Meget lig Precept-modellen, omend noget mindre aggressivt.

For at vi ikke skal overbelaste vores fantasi med at samtænke mange forskellige billeder, har hjemmesiden TopElectricSUV lagt et stort arbejde i en rendering baseret på faktiske billeder og patentbilleder. Og dermed vise os, hvordan Polestar 5 højst sandsynligt kommer til at ud. Med metallic-lak, skygger og det hele.

Den er ret lækker, ikke?

Kilde: TopElectricSUV

2024 polestar 5
Polestar 5. (Foto: Polestar)

Relaterede sager:

Ud og køre med Polestar 2 Arctic Circle

Vi var med på tur med rallybilen, som man ikke kan købe.

Læs mere

Polestar 2 Standard Range Single Motor

Et røverkøb

Man behøver ikke at købe en af de dyreste elbiler for at blive tilfreds. For mange vil en Polestar 2 med forhjulstræk række langt.

Læs hele testen

Tesla Model S 2021 får aktiv støjreduktion

Teslas 2021-modeller er ikke bare hurtigere end lynet – de får også et saftigt lydanlæg med aktiv støjreduktion om bord.

Læs mere

“One Million Mile”-batteri klar til produktion

Tesla-partner lover et bilbatteri, der kan holde 2 millioner km!

Læs mere
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

0
Scroll to Top