Tesla Model S Plaid: 0-100 km/t på 2,1 sekund

“Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
Annonce
Annonce
forfatter

Under Teslas årlige generalforsamling den 22. september kom der nogle interessante oplysninger frem. Den såkaldte Battery Day var på forhånd hypet med en illustration af silicium-nanotråde, som er en slags hellig gral inden for batterier.

Det viste sig dog at være en “bait and switch”, hvor Tesla i stedet vil blande billigt silicium af metallurgisk renhed i batterianoden – i stedet for det superrene silicium, som normalt kræves til elektronik. Elon Musk hævdede, at det vil give en anode, der er næsten 20 procent bedre end med ren grafit, som er det materiale, der anvendes i dag.

Læs også
Glimrende lyd – og acceleration Stilheden i en elbil er det perfekte miljø for et godt lydanlæg.

Yderligere forbedringer af batterierne vil ske i elektroden og desuden ved at eliminere kobolt i katoden. At fjerne kobolt er allerede gjort af kinesiske BYD.

Selve batteridelen af mødet var lidt skuffende for os teknologinørder. Men helt til sidst skete der noget spændende, idet Tesla afslørede den helt nye Model S Plaid.

Model S Plaid: Tre motorer

Model S Plaid (udtales ‘plad’) er en toptrimmet version af Model S med ikke to, men tre motorer: To store motorer bagpå og en mindre foran for at øge ydelsen endnu mere end den allerede megahurtige Performance-version med dens Ludicrous-mode.

Navnet er en reference til kultklassikeren Spaceballs, hvor skurken Dark Helmet vil sætte sit rumskib på Ludicrous-hastighed (hurtigere end lyset) for at fange helten President Skroobs fartøj. Men ved en fejl går det onde rumskib helt op på Plaid-hastighed, hvilket er alt for hurtigt, så rummet foran dem danner et skotskternet mønster. Deraf navnet Plaid.

 

Blandt de hurtigste på Laguna Seca

Der ser dog ikke ud til at være noget, der er for hurtigt for Elon Musk, og Tesla har nu afsløret deres Plaid-version af Model S. På skærmen viste de en video af bilen på vej rundt om den berømte Laguna Seca-bane i Monterey, Californien. Omgangstiden blev 1 minut og 30,3 sekunder, hvilket kun er knap tre sekunder mere end McLaren Senna, som har den hurtigste omgangstid for en produktionsmodel.

Model S Plaid har den hurtigste tid blandt firedørs personbiler. Musk sagde, at han regner med, at Model S Plaid vil kunne skære yderligere tre sekunder af omgangstiden og dermed sætte den hurtigste tid for en produktionsbil nogensinde. Hvad enten det er en todørs eller en firedørs.

Ikke dårligt for en bil på over 2,2 tons!

Tesla Model S Plaid indefra, på vej rundt på Laguna Seca. (Foto: Tesla)

840 km rækkevidde

Hvad med en langtur med familien? Intet problem: Model S Plaid anslås at kunne køre hele 840 km på en opladning! Vi kender endnu ikke batterikapaciteten, men rækkevidden er i hvert fald 40 procent længere, end Performance-versionen kan præstere med sit 100 kWh batteri. Så kan man jo gætte på, at Plaid-batteriet ligger på et sted mellem 140 og 150 kWh.

Vi kender heller ikke den danske pris på Tesla Model S Plaid endnu, men den forventes at blive på linje med Porsche Taycan Turbo, dvs. omkring 1,4 millioner kroner. Produktionen begynder sidst i 2021.

Læs også

Tesla Model X

Kommer også til Model X og Roadster

Model X og den kommende Roadster vil også komme i udgaver med Plaid-mode, ifølge Elon Musk. Han proklamerede desuden, at Tesla inden for tre år vil lancere en bil til under 25.000 dollars.

Specifikationer, Tesla Model S Plaid
• 0-100 km/t: <2,1 s.
• Tophastighed: 320 km/t
• 400 m (¼ mile): <9 s.
• Effekt: >1100 hk
• Rækkevidde: >840 km
• Rundetid, Laguna Seca: 1:30,3 min.

tesla.com

 

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Efter optøjerne i Washington har de sociale medier taget grovfilen i brug. Er det censur eller rettidig omhu?
SoundBeamer er en lydenhed til skrivebordet, der udstråler lyd direkte til hvert øre.
Kan revolutionere billedoplevelsen fra VR-briller.
Ventilation? Vægkunst? Eller kan det have noget med akustikken at gøre? Vi giver svaret!
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.