Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Against the Ice kommer på Netflix i år

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Netflix opruster med flere nordiske produktioner, og streaming-giganten annoncerer nu, at de er i fuld gang med en dansk spillefilm: Against the Ice.

Hovedrollerne spilles af den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau, der fik sit internationale gennembrud som incestuøs kongemorder i Game of Thrones, samt Joe Cole (Peaky Blinders). Coster-Waldau har også fået en gammel kollega fra GoT, Charles Dance, med i en af rollerne.

Filmen instrueres af Peter Flinth og produceres af den anerkendte islandske filmskaber Baltasar Kormákurs selskab, RKV Studio.

Coster-Waldau har også haft opgaven med at tilpasse den danske bog Farlig tomandsfærd af Ejnar Mikkelsen til filmmanuskript sammen med Joe Derrick.

I Netflix’ pressemeddelelse kan vi læse følgende om filmens emne:

“I 1909 forsøgte den danske Alabama-ekspedition, ledet af kaptajn Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau), at modbevise USA’s krav på det nordøstlige Grønland – et krav forankret i ideen om, at Grønland var opdelt i to forskellige stykker land. Med sin besætning efterladt ved skibet drager Mikkelsen tværs over isen med det uerfarne besætningsmedlem Iver Iversen (Joe Cole). Det lykkes de to mænd at finde bevis for, at Grønland er én ø, men at finde tilbage til skibet bliver langt hårdere og tager meget længere tid end forventet.

Efter at have kæmpet mod ekstrem sult, træthed og isbjørneangreb finder de endelig tilbage – kun for at se deres skib fuldstændig knust i isen og deres lejr efterladt. Nu må de kæmpe for overlevelse i håb om at blive reddet. Efterhånden som dagene bliver længere, begynder deres mentale greb om virkeligheden at svækkes, og mistillid og paranoia sniger sig ind på dem – en farlig cocktail i kampen for overlevelse. Against the Ice er en sand historie om venskab, kærlighed og den imponerende kraft, der ligger i kammeratskab.”

Annonce
Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Med en stadig mere intens kamp om abonnenterne er en af streaming-gigantens stærkeste kort at satse på mere lokalt produceret indhold.

Netflix har siden 2016 ført an i dette ræs (Marseille, 1. sæson) og lancerede allerede for to år siden deres første nordiske serie, den danske The Rain (hvis 3. sæson kom tidligere i år).

Siden har de lanceret de norske serier Hjem til jul og Ragnarok samt filmen Kadaver plus de svenske serier Quicksand – Størst af alt og den fornøjelige Kærlighed & anarki. For kun tre uger siden lancerede de den spændende danske serie Equinox – og de har allerede annonceret det næste danske projekt, den kommende serie Chosen.

Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) med sit livs kærlighed, hans egen søster (!), Cersei Lannister (Lena Headey), i Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic)

Nikolaj Coster-Waldau siger om filmen:

Against the Ice har fra starten været et passionsprojekt for mig. Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: Eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser. Samtidig er det en historie om at om ekstremt pres og ekstreme omstændigheder – om konstant kamp for overlevelse i ekstrem kulde, mangel på mad, sultne isbjørne og ikke mindst den menneskelige hjernes skrøbelighed.

Peter Flinth sendte mig bogen Farlig tomandsfærd af Ejnar Mikkelsen. Jeg læste den, forelskede mig i den og begyndte at adaptere den sammen med Joe Derrick. Sammen har vi dannet vores eget produktionsselskab: Ill Kippers. Against the Ice er vores første projekt.

Vi var så heldige, at Netflix ville være hjem for vores film, og det er jeg evigt taknemmelig for. At kunne lave denne film med Peter Flinth i instruktørstolen og Baltasar Kormákur som producer er et drømmescenarie for mig. Jeg kan slet ikke vente med at dele Against the Ice med publikum.”

Annonce

Against the Ice bliver en engelsksproget film, og optagelserne er netop afsluttet. Netflix har hidtil ikke fastsat en premieredato, men lover, at den vil blive lanceret globalt i løbet af 2021.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.