Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets bedste hi-fi-produkter 2023-2024

Det klassiske stereoanlæg med en central forstærker, som samler alle lydkilderne, er fortsat aktuelt.

Af / 30/10/2023 - 12:01
Årets bedste hi-fi-produkter 2023-2024

Musik er vores ledsager overalt. Det meste af tiden på den bekvemme måde gennem trådløse hørepropper eller bærbare Bluetooth-højttalere. Eller endda direkte fra telefonens mikroskopiske højttalere – hvilket vi dog stærkt må fraråde. Men når hverdagstravlheden stilner af, kommer det øjeblik, hvor vi ønsker at fordybe os fuldstændigt i musikken og lade os opsluge af den. Det er her, stereoanlægget træder i karakter.

Analog lyd lever stadig

Selv om teknologien gennemsyrer alle aspekter af vores liv, holder mange stadig fast ved kærligheden til analoge lydkilder. Faktisk har vi i årets løb testet langt flere pladespillere end CD-afspillere. Og når vi endelig tester digitale lydkilder, er det oftest streamere. Hvis ikke streamingfunktionalitet og digitalkonverter er indbygget i forstærkeren. Hvad den stadig oftere er.

Interessen for vinylplader har været støt stigende gennem en årrække, og der sælges i dag flere LP’er end CD’er. Hvilket dog til dels hænger sammen med, at CD-salget bliver ved med at falde. Den klassiske radiomodtager er til gengæld så godt som uddød. Vi hører stadig radio, men det sker digitalt som streaming og podcast.

Forstærkernes mangfoldighed

Når det gælder forstærkere, er udvalget mangfoldigt. Vi har testet et bredt spektrum af forstærkere, og prisen spænder fra bittesmå, budgetvenlige klasse D-forstærkere til high-end monstre, der koster lige så meget som en familiebil, og som man skal være to om at flytte rundt med.

De fleste moderne forstærkere er udstyret med digitale indgange og oftest en eller anden form for streaming-mulighed, hvilket gør det nemt at opbygge et komplet lydsystem ved blot at tilføje et par højttalere.

Tips: Lyt til os, men stol på dig selv

Som hårdtarbejdende hi-fi-testere bruger vi det meste af vores tid på at lytte os frem til de bedste produkter inden for hver kategori (ja – vi kan godt lide vores arbejde!). Derfor kan du være sikker på, at alle produkterne i denne kavalkade repræsenterer det bedste af det bedste. Det er dog ikke ensbetydende med, at de nødvendigvis er det rigtige for dig. Vores anbefaling er at læse vores tests, derefter lave en liste over interessante produkter og så lytte selv. Det er dine egne ører, der skal afgøre, hvad der lyder bedst for dig.

Stol på dig selv, læs vores tests og find ud af, hvad du vil opnå med et nyt anlæg. Eller en opgradering af det, du allerede har. Når du har en plan, så tag den med til en velrenommeret hi-fi-forretning og forklar dine ønsker.

Et lille tip: Hvis sælgeren uopfordret taler nedsættende om konkurrenterne og deres produkter, så ved du, at du er endt i den forkerte butik. Gå et andet sted hen.

Nominerede til Årets bedste hi-fi-produkter

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Vindere af Årets bedste hi-fi-produkter 2023-2024

Årets bedste streamingreceiver, premium

Yamaha R-N2000A

High-end streaming til premiumpris

Yamahas streaming-receiver er så komplet, som den kan blive.

Yamaha-receiveren har ikke meget til fælles med deres hjemmebiografreceivere bortset fra YPAO-rumkorrektionen. I stedet er R-N2000A bygget på en af Yamahas integrerede forstærkere i A-S-serien, A-S1200. Det er indgangsmodellen i en serie på tre forstærkere, bygget som en seriøs tokanals integreret, i et massivt chassis med en potent strømforsyning og nøje udvalgte komponenter.

Den største forskel er, at R-N2000A integrerer DAC, radio og streaming, hvilket mange efterspørger.

YPAO

Yamaha har haft rumkorrektion i mange år. Dette er den nyeste generation af YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimiser) med R.S.C. (Reflected Sound Control), som bruger 64-bit/192 kHz behandling af de data, der opfanges af den medfølgende mikrofon. Den tilsluttes foran på receiveren, og så skal du bare følge instruktionerne på receiveren, indtil målingerne er færdige. Det tager cirka 30 sekunder.

Lydkvalitet

Receiveren er meget lig Yamaha A-S2200, som er en af de bedste integrerede receivere, vi har testet i sin klasse. Begge præsenterer vokaler med gåsehudsfremkaldende realisme, detaljerne i lydbilledet er lidt bedre defineret på A-S2200, som også lyder mere raffineret og transparent. Men forskellene er ikke enorme, og det er pointen. Yamaha receiveren lyder så fænomenalt godt, at den faktisk kan konkurrere med mange forstærkere i samme prisklasse.

Konklusion

Jeg kan ikke komme i tanke om en bedre receiver end Yamaha R-N2000A. Den har det hele. Den understøtter musikstreaming i høj opløsning, den har radio, internetradio, HDMI til tv-lyd, DAC og digitale indgange. Den har endda en pladespillerindgang. Den er bygget til en lang levetid og leverer en fantastisk lydkvalitet. At den ikke understøtter Roon-klienten og MQA-filer, er ikke så vigtigt for alle og ikke en stor ulempe. Men at den har lydkalibrering, er et stort plus for mange. Med kalibrering kan du få endnu mere ud af potentialet i receiveren, især hvis den og højttalerne står i et rum med akustiske udfordringer. Med andre ord kan du ikke gå galt i byen med en Yamaha R-N2000A.

Årets bedste integrerede forstærker, premium

Rotel S14

Trådløs hi-fi fra øverste hylde

Rotel S14 er den forstærker, du vælger, når du går efter lydkvalitet.

Den integrerede S14 er en komplet forstærker. Med alt indbygget er det eneste, du behøver et par gode højttalere.

Her kan du streame fra Spotify Connect, Tidal og Qobuz, og Rotel-forstærkeren understøtter også streaming med AirPlay 2 og Google Chromecast. Den er også Roon Ready og har en 32-bit digital konverter fra ESS, som understøtter op til 24-bit/384 Khz lydfiler inklusive MQA-filer.

Den analoge sektion er opbygget som en ren klasse AB-forstærker, og Rotel siger, at S14 leverer 80 W effekt i 8 ohm, eller hele 150 W i 4 ohm. Det er mere end nok til at drive små boghyldehøjttalere med lav følsomhed eller større gulvhøjttalere.

Lyden

Den slanke Rotel-forstærker lyder alt andet end slank. Lydbilledet er stort og fyldigt med en smittende varm klangbalance, der giver musikken en solid klang, hvor instrumenternes fundament træder bedre frem i bybilledet end fra f.eks. en Roksan Attessa.

Der er ikke så meget fokus på detaljer og klanglige nuancer som i en Marantz Model 40n, fordi lydbilledet i Rotel-forstærkeren fokuserer på rytme, dynamik og kontrol. Tre discipliner, hvor den er bedst.

På et par Dynaudio Special Forty gengives Mathias Eicks album Midwest med et punch, der minder om den endnu kraftigere Hegel H190, og trompetens lyd er behageligt varm, men alligevel skarp, når det er nødvendigt. Rotel-forstærkeren har en fremragende baskontrol’

Konklusion

Alle, hvis hovedfokus er på lydkvalitet og streaming over deres hjemmenetværk, bør helt sikkert sætte Rotel S14 på deres indkøbsliste. Den er hverken den bedst udstyrede eller den mest kraftfulde i sin klasse, og dens få indgange får måske nogle til at vende sig mod konkurrenterne. Lydkvaliteten er der dog ikke noget galt med. Den dynamiske og varme lyd vil få kedelige højttalere til at komme til live og lytteren til at smile af glæde. Når det gælder integrerede forstærkere, er Rotel S14 i vores ører en af de mest vellydende i sin prisklasse, og vores erfaring med den legendariske Rotel-kvalitet er, at det er en forstærker, man kan have glæde af i mange år.

Årets bedste surroundreceiver, premium

Onkyo TX-NR7100

Overlegen klasse

Onkyo koster mere end konkurrenterne, men viser, hvor skabet skal stå i hjemmebiografen.

Onkyo er kendt for at levere højtydende surround-receivere til fordelagtige priser.

Udstyrsmæssigt har Onkyo TX-NR7100 meget til fælles med Pioneer VSX-935, men den har to ekstra højttalerkanaler, som du kan vælge at konfigurere på forskellige måder. For eksempel med to ekstra bageste surroundhøjttalere (7.1.2) eller i alt fire højdekanaler (5.1.4). Du har også mulighed for at tilslutte en ekstra subwooferkanal, hvis du ønsker det.

Med så mange kanaler kræver det også ekstra hjernekapacitet at strikke det hele ordentligt sammen, og her udnytter Onkyo Dirac Live, som er et topmoderne og avanceret rumkorrektionssystem.

Dirac Live bruger den medfølgende mikrofon til at måle op til 9 positioner i rummet. Det er vores erfaring, at rumkorrektionen fungerer meget præcist og også gør et fremragende stykke arbejde med at integrere subwooferen i lydbilledet.

Lyden af Onkyo TX-NR7100

Fuld af forventninger spændte vi Onkyo-receiveren fast i vores hjemmebiograf og blev faktisk virkelig imponerede. For det første leveres lyden med stor fylde, dynamik og klarhed og en jævnt kontrolleret tonal balance. Der er noget ved timingen og præcisionen i lydbilledet, som virkelig får gåsehuden frem på udvalgte soundtracks.

I det fartfyldte lydmix i Drive to Survive får vi en klar fornemmelse af at være inde i en helt lukket lydboble, hvor effekterne bevæger sig omkring os. Stemmegengivelsen er placeret i midterkanalen, mens Formel 1-bilerne brøler forbi og nogle gange hen over hovedet på os.

Samtidig er der masser af energi og kraft, når de amerikanske tropper rykker frem på slagmarken, og der lyder et højt, men kontrolleret brøl fra subwooferen, når bombeflyene rammer deres mål. Her nøjes vi ikke med at observere handlingen, vi bliver næsten en del af den!

Onkyo gør også et dygtigt stykke arbejde med musik i både surround og stereo. Med 2L-produktionen Tuvayhun føler man, at man sidder midt i koncertsalen med koret omkring sig – lydbilledet er virkelig helstøbt.

Konklusion

Onkyo TX-NR7100 giver meget lyd for pengene og har samtidig den længste udstyrsliste i sin klasse. Med sine to ekstra forstærkerkanaler og avancerede rumkorrektion (Dirac Live) er dette en meget kapabel biografmaskine, som vi ikke tøver med at anbefale.

Årets bedste surroundforstærker, High-end

Denon AVC-A1H

Når kun det bedste er råt nok

Lige når man tror, at Denon ikke kan gøre det bedre, kommer 15-kanals AVC-A1H og gør ens fordomme til skamme.

I forbindelse med 110-års jubilæet for tre år siden lancerede Denon sin hidtil bedste hjemmebiografforstærker, AVC-A110. Et sandt flagskib, der overgår sin forgænger, AVC-X8500H, med hele 13 forstærkerkanaler.

Dens efterfølger, AVC-A1H, er på den anden side blevet udvidet til 15 kanaler med balanceret XLR-udgang på alle fire subwoofer-udgange. Den har også en stereo XLR-indgang til en valgfri kilde.

Hvis du ikke har brug for balanceret drift til dine subwoofere, kan disse XLR-udgange i stedet omdirigeres til f.eks. en hovedtelefonforstærker eller balancerede effektforstærkere til frontkanalerne.

15 kanaler betyder, at AVC-A1H kan drive en 9.4-surroundopsætning samt seks ekstra lofthøjttalere (9.4.6). Hvis du planlægger at have færre højttalere, kan du bruge de overskydende forstærkerkanaler til at biamp’e fronthøjttalerne eller adressere dem til andre zoner i dit hjem. For eksempel til et stereoanlæg i soveværelset.

Lyden af Denon AVC-A1H

Med så mange kanaler giver surround sound dig en vild fornemmelse af rum. Træernes raslen, en kølig brise, der omgiver os. En kvist, der knækker, en stemme, der råber. Alt sker med en sådan præcision, at man kan høre præcis, hvor lyden kommer fra.

Timingen mellem de bageste, forreste og øverste kanaler er upåklagelig, og hele lyden er i fase.

Selv med forskellige højttalere i opstillingen har rumkorrektionen udjævnet forskellene. Og hvis du også køber en Dirac-licens, kan du virkelig høre sammenhængen! Den bedste rumkorrektion, vi kender til.

Dette er virkelig den komplette oplevelse. Både til film og musik.

Konklusion

Denon AVC-A1H er den hidtil bedste multikanalforstærker derfra. Med stor margin. Ikke alene har den et svimlende antal højttalerkanaler, men den lyder også endnu bedre end sine forgængere.

Dette er en ægte slutforstærker for entusiaster, der er villige til at gå mere end langt for at opfylde deres hjemmebiografdrøm.

Årets bedste integrerede forstærker, High-end

Hegel H600

Krudtugle med superopløsning

Hegel H600 overgår sin forgænger med længder. Noget, vi egentlig ikke troede var muligt.

Hegel H590 var måske den bedste integrerede, vi havde hørt, da vi testede den i 2018. Men udviklingen går hurtigt, især inden for elektronik og digital lydbehandling, og der er sket meget de sidste par år. Hegel har valgt at lade sig inspirere mere af det store todelte forstærkersæt P30A og H30A end af H590 i udviklingen af den integrerede H600. Den deler ganske vist kabinet med sin forgænger, men det er også det hele.

Mens H590 kunne prale af 301 watt pr. kanal i 8 ohm, har Hegel lidt frækt øget effekten til 303 watt i H600. Som med forgængeren er dæmpningsfaktoren 4000 i 8 ohm for at give stålhård kontrol med bassen uanset højttalerimpedansen. Det dobbelte mono-design skulle give næsten samme ydelse som to mono-forstærkere i én kasse.

Lyden af Hegel H600

Ved første øjekast får man indtryk af, at H600 er lettere på fødderne end sin forgænger, med lidt mindre punch i bassen. Men man bliver snydt, for der er bare mere opløsning i toppen, kombineret med en endnu strammere bas.

Bækkenerne lyder vægtløse og leveres ekstremt hurtigt. Alt er strammere og bedre defineret her, og forstærkeren slår mindst lige så hårdt som sin forgænger. Den driver enhver højttaler med den største overbevisning, selv højttalere, der koster dobbelt så meget eller mere som forstærkeren.

Der er simpelthen en ultrakompleks lyd her, med klarere lydstrukturer end de fleste andre ting, vi kender til.

Konklusion

Hegel H590 var i lang tid en reference i sin klasse, men det er mærkeligt, hvordan et bedre produkt pludselig kan overskygge en gammel favorit. Den nye konge på bjerget er Hegel H600, med betydelige opgraderinger i hele signalkæden, og som lyder så vanvittigt godt – både ved lave og høje lydstyrker – at det meste andet blegner i sammenligning.

Det er i en prisklasse for dem med en særlig interesse. Men de, der er heldige nok til at få fat i en, vil ikke fortryde det.

Årets bedste forstærkersæt, Ultra high-end

Naim New Classic NCS 222 og NAP 250

Noget af det bedste vi har hørt

Musikelskere, der bare VIL have den bedste lyd, men også ønsker den ultimative brugervenlighed, kan godt begynde at spare op.

Efter en årrække med næsten identisk udseende Naim-produkter, bragte de i 2016 et frisk pust til Uniti-serien. Nu er turen kommet til New Classic-serien. Som også endelig har balancerede XLR-tilslutninger!

Det grønne lys i Naim-logoet og bag frontknapperne er nu blevet erstattet med hvidt. Det giver en mere moderne fornemmelse, inspireret af Uniti-serien.

Mens den ældre NAC-N 272-forforstærker har en lille grøn monokrom skærm til at vise menuer og information om den musik, du spiller, er den nye NSC 222’s skærm i fuld farve og meget større.

NAP 250 effektforstærkeren bruger otte keramisk isolerede transistorer fra NAP S1 statement-forstærkeren, som er en ekstrem monoforstærker til prisen af en mindre lejlighed – pr. kanal! Resultatet er en usædvanlig støjsvag, men kraftfuld effektforstærker med rå kontrol, timing og sprød lyd.

Lyden af Naim New Classic 200

Vokalen går lige i hjertet, det er umuligt ikke at blive rørt. Alt lyder solidt og bundsolidt, mens musikkens nerve kommer igennem som intet andet.

Naim-sættet lyder fantastisk, som det er. Og endnu bedre, hvis du opgraderer forforstærkeren med den eksterne strømforsyning NPX 300. Det fremkalder endnu flere lag i musikken. Lydbilledet vokser i dybde og bredde, og et vokalkor bliver endnu bedre adskilt. Alt har fået et bedre fokus.

Og hvis du troede, at 2 x 100 watt ikke var nok til at gi’ et solidt spark i bagdelen, kan du godt tro om igen. Du har fuld kontrol, selv når du spiller så højt, at din nabo får nok.

Konklusion

I disciplinen at indfange både lytterens hjerte og sind er Naim ekstremt stærk med New Classic NSC 222 og NAP 250. Streaming med en genial brugerflade betyder, at alle kan bruge den.

Lyden er enestående. Rytmen, opløsningen, basresponsen. Alt er på plads, endnu strammere og i bedre fokus end før. Og skulle du få lyst til at opgradere senere, kan du købe en ekstern strømforsyning og få endnu bedre lyd. Det her er lyd i drømmeklassen.

Årets bedste lydkilde, basic

WiiM Pro Plus

Den bedste budgetstreamer

Fjernbetjening og lidt bedre lyd har gjort Wiim-streameren til det bedste budgetkøb.

For et halvt år siden testede vi Wiims lille trådløse Pro-streamer. På trods af navnet er det en budgetstreamer, som understøtter bit-perfect-streaming, Chromecast og AirPlay 2.

Pro Plus-versionen understøtter også lyd i høj opløsning op til 24-bit og 192 kHz, men har en ny digital konverter fra AKM og bedre op-amps på den analoge udgang.

Plus-modellen leveres også med en Bluetooth-fjernbetjening, den samme som Wiim Pro (ekstraudstyr), med en dedikeret knap til stemmestyring. Ligesom den fjernbetjening, der følger med Apple TV 4K.

Lyden

Med Short Story, fra Arild Andersen Groups album Affirmation, strømmende ud af de analoge udgange, lyder musikken mere fokuseret, bassen er strammere, og lyden er friskere. Jeg vil ikke sige, at forskellen er enorm, men lyden fra de digitale udgange på en Wiim Pro er lidt løsere dynamisk og mere blødt fokuseret.

Når jeg skifter til den digitale udgang og sender musikken direkte ind i en ekstern DAC, strammes fokus, lydbilledet åbnes op, og bassen bliver mere fremtrædende. På Short Story vokser lydbilledet i dybden, percussion er bedre defineret, og detaljer gengives tydeligere.

Konklusion

Pro Plus-streameren lyder klart bedre end Pro-udgaven, men forskellen er ikke så stor, at jeg synes, det er værd at opgradere fra Pro til Plus. Men for dem, der spekulerer på, om de skal vælge Pro eller Plus, er svaret Plus. Med fjernbetjeningen i kassen, bedre lyd fra både den analoge udgang og indgang, er det indlysende, at Plus er de ekstra penge værd, og hvis du tilføjer det faktum, at det også lyder bedre, når signalet går digitalt til en DAC, er valget let.

Årets bedste lydkilde, premium

Rega Planar 3 50th Anniversary Edition

Sjældent godt køb

Rega Planar 3 50th Anniversary Edition er det bedste køb i sin klasse.

Regas pladespillere er kendt for at være sjove og nemme at bruge. 50th Anniversary Edition tager alt dette et skridt videre, samtidig med at den parkerer konkurrenterne i denne klasse med den mest åbne, afbalancerede og engagerende lyd.

Planar 3 50th Anniversary Edition, er en Planar 3 med en 12 mm glasplade og RB330 tonearmen, som vi kender fra testen af Planar 3. Men denne udgave markerer 50 års jubilæet, og adskiller sig fra en standard Planar 3 på nogle vigtige områder.

Den mest markante forskel er, at jubilæumsudgaven kommer med Regas Neo MK2-strømforsyning. Det giver en mere stabil rotationshastighed og dermed en bedre lyd. Bonussen er, at du får en 33/45-kontakt til hastighedsændring. Hvad der er mindre indlysende er, at motoren har det samme drivhjul som den dyrere Planar 6, og Regas bedste drivrem – Reference EBLT. Det er standard på de dyrere Planar 6 og 8.

En Rega Exact MM-pickup leveres formonteret i RB330-armen, og det tager 10-15 minutter at sætte afspilleren op, før den er klar.

Lyden

Det betyder ikke rigtig noget, hvad jeg spiller. Jazz, klassisk eller rock. Rega-afspilleren leverer musikken på et sølvfad hver gang. Lydkvaliteten er et solidt skridt op fra en Planar 1 eller Planar 2, og afspilleren leverer et meget større, mere åbent og fokuseret lydbillede end sine billigere slægtninge. Reloop, Technics og Pro-Ject har alle afspillere i samme prisklasse med lidt forskellige funktioner. Men ingen af dem er så musikalsk komplette som Regas 50th Anniversary Edition.

Konklusion

50th Anniversary Edition af Rega Planar 3 koster kun en lille smule mere end en standard Planar 3. Som, hvis du havde udskiftet drivremmen med Regas bedste og købt Neo MK2-strømforsyningen separat, ville have kostet meget mere. Det er derfor, denne version af Planar 3 er så godt et køb. Men det er ikke den eneste grund. Den spiller så godt, at den nærmer sig den dyrere Planar 6, når det gælder ren og skær musikalsk nydelse og kommunikation. Det er ikke nogen lille bedrift. Vores råd er at handle, før det er for sent. Rega siger, at de kun producerer 50th Anniversary Edition i 2023, som er jubilæumsåret. Derefter er det slut.

Årets bedste lydkilde high-end

Auralic Altair G1.1

Guldstandarden blandt musikstreamere

Auralic Altair G1.1 kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og stor brugervenlighed.

Der er noget ved den måde, musikken lyder på, som adskiller Auralic-afspilleren fra de andre. Sammenlignet med Naim-afspilleren er der mere luft og indsigt her, og bassen er strammere og mere potent sammenlignet med HiFi Rose RS150B. Det er vigtigt at bemærke, at forskellene ikke er enorme. Vi var nødt til at skifte mellem dem flere gange for at dissekere lydkvaliteten tilstrækkeligt til at rangordne dem.

Men der er tale om mere end subtile forskelle, om end ikke nat og dag, og i denne klasse er det ofte de små nuancer, der gør den store forskel for mange.

Jan Gunnar Hoffs Living har en smuk klaverlyd med stor dybde og en stor, luftig og åben klang. – “Jeg synes, lyden er stor, der er mere af det hele her,” siger min kollega. Nummeret med Taylor Swift og Bon Iver afslører sig med en meget klart defineret lyd, hvor vokalerne står i markant kontrast til hinanden.

Bluetooth og Wi-Fi

Afspilleren ligner sin forgænger, men den aluminiumsgrå bundplade fortæller os, at dette er noget andet. Og det er det, for det er ikke kun den bedre dæmpning af chassiset, der gør Aries og Altair G1.1 til et bedre produkt. Indeni er der en nyere og bedre digital konverter, et skarpere Femto-clock med en nøjagtighed målt i femtosekunder, som dæmper jitterstøj endnu bedre end sin forgænger. Der er både Bluetooth og Wi-Fi indbygget, sidstnævnte via to antenner på bagsiden, og du kan oprette forbindelse til et kablet netværk med et Ethernet-kabel.

Konklusion

Auralic Altair G1.1 er et benchmark for streamere i denne klasse. HiFi Rose-streameren tilbyder langt bedre brugervenlighed og flere funktioner, men koster en del mere. Naim-streameren koster det samme og gør Auralic til skamme med hensyn til lydkvalitet, men alt i alt synes vi, at Auralic Altair G1.1 er det bedste køb i denne klasse. Kombinationen af brugervenlighed, tilslutningsmuligheder og lydkvalitet scorer højest i vores bog, og det sidste er særligt vigtigt. Der er ingen tvivl om det. Auralic Altair G1.1 er referencen i sin klasse.