annonce
annonce
annonce

Test af LG 55UB850V

Test af LG-55UB850V på Lyd & Billede

Suveræn billedkvalitet

Sydkoreanske LG hviler ikke på laurbærrene, men giver virkelig meget for pengene med deres billige 4K-model.

Lyd & Billede mener

  • 55UB850V byder på knivskarp, kontrastrig billedkvalitet kombineret med nem betjening og et væld af smart-funktioner.

  • Lydkvaliteten er ikke mere end gennemsnitlig, og vi synes godt, LG kunne have valgt noget mere mat glas foran skærmen.

annonce

Med så stort fokus på OLED den sidste tid er det let at glemme, at LG også laver traditionelle LCD-tv’er med LED-teknologi. 55UB850V er et flot tv med en tynd, forkromet ramme. Alle tilslutninger er anbragt på højre side, vinklet til siden, så tv’et kan vægmonteres på elegant vis. Den buede fod ser også stilig ud.

Det, der trækker ned for LG’s vedkommende, er den spejlblanke skærmoverflade, som giver mange refleksioner.

Brugervenlighed og funktioner
55UB850V har mange af de funktioner, vi kender fra dyrere LG-modeller. Det kommer med to fjernbetjeninger, inklusive den brugervenlige pegefjernbetjening Magic Remote, hvordan man navigerer i menuerne ved hjælp af en “musemarkør”.

Modellen har også fået LG’s nye WebOS-operativsystem, der gør betjeningen til en lækker grafisk oplevelse, og hvor forskellige typer indhold som apps og tv-kanaler ligger let tilgængelige direkte på startskærmen. Alt dette gør LG-skærmen til et meget behageligt tv at betjene.

Billedkvalitet
Når det gælder billedkvalitet, har LG også et par esser oppe i ærmet. For det første et mere avanceret LCD-panel af IPS-typen kombineret med såkaldt Micro Dimming lyskontrol. De to ting skal i teorien give et mere kontrastrigt billede med en bredere betragtningsvinkel, hvilket viser sig at stemme godt overens med praksis.

Kontrast og sortniveau er ganske vist ikke på niveau med LG’s egen avancerede OLED-teknologi, men klart en tand bedre end de øvrige testdeltagere. 55UB850V har en evne til at få detaljerne frem i mørke scener, uden at det drukner i helsorte billeder. Der er også mærkbart mere smæld i de lyse scener: Billedet får simpelthen mere dynamik og liv, og det er selvfølgelig gode egenskaber at have, når vi udfordrer LG-skærmen med forskellige typer billedindhold.

55UB850V understøtter Netflix i 4K-kvalitet. Her kan man se de hårdkogte skurke i Breaking Bad ned til hver en pore og hvert et ansigtshår. Ikke nødvendigvis et kønt syn, men uhyggelig virkelighedstro! Og ikke nok med det: LG-skærmen gør også et godt stykke arbejde med at opskalere almindelige SD-optagelser. Den gør det mærkbart bedre end Samsung, når det gælder støjreduktion og skarphed. Bevægelsesudjævningen er også god, selv om det får hård konkurrence fra Panasonic på dette område.

55UB850V kommer med gode farveindstillinger fra fabrikken og en række gode forprogrammerede billedindstillinger.

Lydkvalitet
LG-skærmen byder på en lydoplevelse, som vi rangerer lidt over Samsungs. Det har lidt fyldigere lyd, hvor især stemmegengivelsen er mere tydelig: Walter White fra Breaking Bad har f.eks. markant mere stemmefylde. Når det er sagt, så anbefaler vi helt klart en soundbar for at yde det flotte billede fuld retfærdighed.

 

Konklusion
LG 55UB850V har en række egenskaber, som gør det til en hård konkurrent blandt de billige 4K-tv’er. Brugervenligheden er blandt de bedste i klassen. Billedkvaliteten er virkelig god, hvad enten man ser SD, HD eller Ultra HD (4K), og LG-skærmen understøtter de nyeste videostandarder, inklusive HEVC/H.265, der har betydning for adgangen til ægte 4K-indhold i den nærmeste fremtid.

Hvis du vil have et overkommeligt 4K-tv, er 55UB850V et sikkert valg.

Fakta

  • 55" 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Magic Remote
  • Optisk lydudgang
  • Hovedtelefon-udgang
Producent:
LG
Pris:
11.490,-
Importør:
Billedkvalitet
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .