Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Samsung UE55HU6905

4K til lavpris

Et af markedets billigste 4K-tv’er kommer fra en velkendt producent: Samsungs 55HU6905 er en fin indgangsbillet til 4K, men ikke nødvendigvis den bedste …
Test af Samsung-UE55HU6905 hos Lyd & Billede
Lyd & Billede mener
God skarphed på 4K-materiale, et væld af smart-funktioner med bl.a. Netflix i 4K-version samt god brugervenlighed kendetegner Samsung-skærmen.
Dårlig opskalering af lavopløste kilder, en del synlig billedkomprimering og et tamt sortniveau gør, at billedkvaliteten ender på middel.
Specifikationer
  • 55" 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Optisk lydudgang
  • Hovedtelefon-udgang
  • Kan opgraderes med One Connect-boks

Samsung har længe været kendt som trendsetter inden for tv-design, og deres buede 8-serie er en af de populære i år. Med det overkommelige HU6905 må vi nøjes med et mindre banebrydende design. Det er lidt tykkere end de dyrere Samsung-modeller, især nederst, hvor højttalerne sidder.

Byggekvaliteten er stadig helt kurant for denne prisklasse, og foden i børstet imiteret metal er elegant. Tilslutningsmulighederne er også gode: HU6905 understøtter den nyeste HDMI-standard (2.0) og kan desuden opgraderes på et senere tidspunkt med en såkaldt One Connect-boks.

Brugervenlighed og funktioner
HU6905 drager fordel af, at producenten har gjort sit hjemmearbejde, når det gælder brugervenlighed. Fjernbetjening og menusystem er logisk opbygget, og tv’et guider os igennem de indledende indstillinger på nem vis.

Er det et smart-tv, du vil have, så er Samsung blandt de bedste i klassen. Smart-portalen Smart Hub er rig på indhold med apps som Netflix, Viaplay, SF Anytime, HBO Nordic, Spotify, Skype og flere endnu.

Tv’et understøtter også Netflix med 4K, men vi havde problemer med Wi-Fi-stabiliteten på vores testeksemplar. Det blev forklaret som en mulig software-fejl, der var ved at blive ordnet. For at være på den sikre side anbefaler vi dog at bruge kablet internetforbindelse (Ethernet) til denne model.

Annonce

Billedkvalitet
Samsung-skærmen anvender et LCD-panel med 4K-opløsning, hvor kantmonterede lysdioder (LED) står for belysningen. Vi får hurtigt bekræftet, at Samsungs panel ikke er blandt de mest kontrastrige. Mørke scener gengives med et blåligt farveskær, og man får ikke den helt store dybdefølelse.

Betragtningsvinklen er ganske smal, og man skal ikke sidde langt ude til siden, før billedet bliver meget falmet. På dette punkt må HU6905 se sig slået af konkurrenterne – og af mange Full HD-tv’er i samme prisklasse.

Tv’et har derimod ingen problemer med at få 4K-indhold til at se fejende flot ud. Fodret med videosignaler fra vores 4K-pc formår det at få forbløffende mange detaljer ud af 4K-filmen TimeScapes. Her kan man sidde tæt på skærmen uden antydning af synlige billedpunkter eller rudemønster. Billedet har dog en tendens til at bryde lidt op, når der er meget bevægelse eller information i optagelsen.

Blu-ray håndteres også godt, men igen er farvegengivelsen ikke særlig imponerende. Filmindstillingen virker falmet, og vi foretrak faktisk den mere overdrevne standardindstilling for at få noget fut i farverne.

Opskalering af video-optagelser i standardopløsning (SD) er heller ikke Samsungs stærke side: Vores arkivoptagelse af The Bodyguard i SD så forfærdeligt ud med meget synlig billedkomprimering og ujævn farvegengivelse.

Annonce

Lydkvalitet
At HU6905 er lidt buttet med teoretisk bedre plads til højttalerne, har ikke hjulpet nævneværdigt på lydkvaliteten. Lydgengivelsen har okay fylde, men er meget diffus, fordi lyden spredes nedad og bagud.

Konklusion
Alt i alt et fjernsyn, der ser imponerende ud på 4K-indhold, men er dårligere til det indhold, der er lettest tilgængeligt lige nu, nemlig Blu-ray og HD-tv. Et plaster på såret er den gode smart-del, og at det understøtter Netflix 4K, hvilket giver automatisk adgang til 4K-underholdning.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Panasonic Viera TX-55AX630E

Knivskarp allround-model

Panasonic har ry for velafbalanceret billedkvalitet på deres tv’er, og det nye 55AX630 skuffer ikke.

Rigtig god billedprocessering med glidende bevægelser, knivskarp 4K og god opskalering af lavopløste kilder gør 55AX630E til et godt allround-tv.
Tv’et mangler understøttelse af HEVC, hvilket udelukker Netflix i 4K-opløsning.

Grundig Vision 9 55 VLX 9470 BP

Skarp udfordrer

Grundig er et navn, der lyder bekendt i manges ører, og nu er de tilbage med en overkommelig 55 tommers model, der skal udfordre de mere etablerede 4K-producenter.

Flot design, god brugervenlighed og ikke mindst testens bedste lydkvalitet er blandt lyspunkterne på Vision 9.
Med lavere kontrastomfang og sortniveau når billedkvaliteten ikke op på siden af de bedste i testen.

LG 55UB850V

Suveræn billedkvalitet

Sydkoreanske LG hviler ikke på laurbærrene, men giver virkelig meget for pengene med deres billige 4K-model.

55UB850V byder på knivskarp, kontrastrig billedkvalitet kombineret med nem betjening og et væld af smart-funktioner.
Lydkvaliteten er ikke mere end gennemsnitlig, og vi synes godt, LG kunne have valgt noget mere mat glas foran skærmen.

Thomson 55UZ8766

Lækre linjer

Kinesiske Thomson vil også være med i 4K-kapløbet og tilbyder en rendyrket 55 tommers model med flot design.

Lækkert design med en slank ramme, som får billedet til at svæve. Fin billedkvalitet fra 4K-kilder. Godt billedpanel med jævn lysfordeling.
Opskaleringen fra Blu-ray og SD-kilder kunne have været bedre, og farvegengivelsen er ikke så nuanceret som hos de bedste konkurrenter.

Philips 58PUS6809 12

Mere billede for pengene

Philips’ billigste 4K-model byder på 3 tommer større skærm end konkurrenterne, men alligevel er prisen forbløffende lav.

Stort, knivskarpt billede gør det til et prisbilligt 4K-tv i hjemmebiografen.
Billedprocesseringen er mere på det jævne med efterslæb, ujævne bevægelser og dårlig opskalering af lavopløste kilder.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.