annonce
annonce
annonce

Test af Focal Listen Wireless

Topsej lyd

Focals bærbare hovedtelefoner lyder kanonsejt og kan tåle nogle knubs.

Lyd & Billede mener

  • Lyden er meget potent med et benhårdt bid, der i den grad gavner vrængende guitarer og lilletrommer! Kan tåle noget mishandling.

  • Overtoneområdet står en anelse skarpt, så man kan blive lidt træt i ørerne i længden.

annonce

Focal Listen Wireless er den trådløse udgave af Listen, arvtageren til de populære Spirit One S. De ser seje ud i sort, og jeg kan godt lide, at man tænder og slukker hovedtelefonerne på en skydeknap i stedet for en trykknap. Det virker mere robust, og man er aldrig i tvivl om, hvorvidt de er tændt eller slukket.

Parring med mobilen går let, og ørepuderne sidder godt mod kraniet. De slutter ret tæt og lukker meget støj ude. Det betyder, at man fint kan bruge Focal Listen Wireless i toget og i andre støjende omgivelser, uden at man er nødt til at skrue op for musikken for at overdøve larmen.

Hvis du skal ud og flyve, er der stadig et stykke vej op til hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, såsom Sony WH-1000XM2 og Bose QuietComfort 35. Men Focal lyder meget bedre end et par Bose med støjreduktionen slået fra.

Der er lidt meget plastic på Listen Wireless, men så er de også vandafvisende, og med gummiklædte knapper burde de kunne tåle et sprøjt vand eller to. Bøjlen er solid og kan vrides 180 grader uden at gå i stykker.

Lydkvalitet

Når hovedtelefonerne er parret, kommer smilet frem. Hør f.eks. de vrængende guitarer på Marilyn Mansons nye album, Heaven Upside Down: Trommerne smælder, og lilletrommen er både kødfuld og fuld af snert på én gang. Vokalen står ud fra den herlige mur af lyd, og pludselig ville jeg ønske, at jeg var 19 igen. Jeg bliver ham idioten, der sidder i toget i morgenmyldretiden og rokker frem og tilbage med hovedet uden at bekymre mig om, at andre mandagspendlere får en endnu dårligere start på ugen.

Rock og metal er musik, som Focal Listen Wireless tager i strakt arm; alt lyder superfedt. Der er nemlig en lille forstærkning i den øvre mellemtone, som gør forvrængede guitarer plus synthesizere og trommer herligt aggressive. Samtidig er bassen udstrakt og fyldig nok til at følge op og simpelthen hamre rytmerne ind i kraniet!

Men når den en halv time lange togtur er ovre, er fimrehårene inde i ørerne overstimuleret, især dem, der tager imod de høje frekvenser. Jeg er blevet lyttetræt. Det sker over tid, selv om man ikke spiller specielt højt. Det gør også, at akustisk musik lyder mere anstrengt, end det skal.

Country-musik med kunstnere som Father John Misty og Jason Isbell foretrækker jeg med en blødere gengivelse af det øverste register; det samme med klassisk musik. Til Mahlers Opstandelsen er der brug for noget endnu mere opløst og silkeblødt i toppen, f.eks. Audio-Technica ATH-DSR7BT.

Konklusion

Focal Listen Wireless er behagelige hovedtelefoner, der lukker meget larm ude, selv om de ikke har aktiv støjreduktion. Lyden er benhård, med guitar-distortion og hårdtslående trommer som livret. De har godt med detaljer opad, men silkeblødt lyder de aldrig. Til akustisk musik er der masser af konkurrenter.

 

Læs også:

Test af Focal Utopia: Det ultimative inden for hovedtelefoner

Test af Sony WH-1000XM2 – trådløse hovedtelefoner med perfektioneret støjreduktion

Fakta

Type: Over-ear
Tilslutninger: Bluetooth 4.1, aptX, kabel
Kontrol/mikrofon: Ja
Batteritid: Op til 20 timer
Foldbare: Ja
Vægt: 300 g
Web: tertonaudio.dk

Producent:
Focal
Pris:
2.199,-
Importør:
Terton Audio
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .