annonce
annonce
annonce

Test af Jensen Fox 1000i

Veludstyret budgetradio

Lav pris og mange funktioner må nødvendigvis betyde kompromiser, også her.

Lyd & Billede mener

  • Meget radio for pengene, app-styring og fjernbetjening.

  • Ubalanceret, farvet og falmet lyd.

annonce

Den lave pris gør den lille bordradio fra Jensen til et fristende køb. For her får man meget for pengene i form af adgang til internetradio, streaming med Bluetooth og både FM- og DAB+ radio. Man er med andre ord godt dækket ind.

Med så mange lydkilder venter der endeløse timer med underholdning. Har du lyst til at høre country-musik fra en lokal radiostation i Texas, så er det bare at vælge internetradio. Eller hvad med mongolsk strubesang eller irsk folkemusik? Jeg er sikker på, at det også findes et sted derude, og hvis det gør, så finder Jensen-radio det.

Den giver dig også lands- og lokalradio, så længe dækningen er okay, og hvis du selv vil bestemme musikken, kan du streame fra mobilen. Med Wi-Fi og Bluetooth er mulighederne mange.

Den er relativt nem at bruge, enten med knapperne foran og på toppen eller med den medfølgende fjernbetjening. Selv om sidstnævnte har lige lovlig små knapper. Alternativt kan man downloade AirMusic-app’en (iOS og Android), som også giver betjening af den lille radio.

Falmet lyd
Jensen har valgt to fuldtone-enheder, der er monteret foran og drevet af 7 watt effekt hver, for at give fyldig stereolyd. Hvad det er, du hører, kan ses på den fine farveskærm – eller på mobilen – som også kan vise albumcovers og små videoklip, hvor de er tilgængelige.

Desuden kan du tilslutte et par hovedtelefoner på bagsiden. Og oplade mobilen.

Størrelsen gør den velegnet til køkkenbordet, soveværelset (den har alarm) eller andre steder end stuen. For selv om den leverer relativt fyldig lyd, er lydkvaliteten ikke noget at råbe hurra for. Det hjælper heller ikke så meget at ændre equalizer-indstillingerne, for lyden er skinger, temmelig forvrænget og meget farvet. Der er ikke mange instrumenter, der lyder livagtigt her, og selv nyhedsoplæsere lyder, som om de sidder klemt inde i en trang bordradio.

Alt i alt er det ikke så dårligt, al den stund at prisen er lav, og man får meget for pengene. Men lydkvaliteten er mangelfuld, også for prisklassen. Som ekstraradio et sted i huset eller i sommerhuset kan den være et godt køb. Man skal bare ikke forvente noget særligt af lydkvaliteten.

Fakta

  • Lydkilder: DAB+, FM, netradio
  • Streaming: Wi-Fi, Bluetooth
  • Tilslutning: RCA analog ind/ud, stereo hovedtelefonudgang, USB-opladning
  • Andet: App-styring, farveskærm, fjernbetjening
Producent:
Jensen of Scandinavia
Pris:
800,-
Importør:
Elgiganten
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .