TEST

LG OLED55B9

 itemprop
TESTLG OLED55B9
LG OLED55B9

High-end til lavpris

LG’s billigste OLED-model giver fænomenal billedkvalitet til en meget overkommelig pris. Den er så god, at konkurrenterne må ryste på bukserne!

LG-skærmen byder på lækker, kontrastrig billedkvalitet og understøtter alle de vigtige lyd- og billedformater. En prisgunstig underholdningsmaskine!
En soundbar anbefales, for at lyden kan matche den lækre billedkvalitet.

LG tilbyder et bredt spektrum af TV’er med OLED-teknologi, og det er indiskutabelt, at de giver fænomenal billedkvalitet. Men hvad mange ikke ved, er at forskellen mellem de forskellige modeller er overraskende lille. Med undtagelse af flagskibet Z9, der kan prale af barberbladsskarp 8K-opløsning, er de andres billedpaneler – og derfor billedkvalitet – meget ens.

Et af sidste års favorit-TV’er kommer nu i en opgraderet 2019-version: OLED55B9 overtager stafetten fra OLED B8, som vi kårede til årets bedste TV i sin klasse.

Som sædvanlig lanceres B-serien lidt senere på året end de andre OLED-modeller fra LG, men den er allerede begyndt at nå rimelig aggressive priser. Selv om den vejledende pris ligger på ca. 20.000 kroner, er TV’et allerede set til ned mod det halve. LG’s billigste OLED er en populær slagvare, som detailkæderne elsker at presse prisen på. Det er kort og godt OLED på tilbud!

Design

Som sædvanlig har årets B9-model en lidt enklere kosmetisk udførelse end de dyrere modeller i LG’s portefølje. Foden er af plast og giver ikke et lige så eksklusivt udtryk som modellerne i metal og glas. Den øvrige kosmetik er også relativt enkel – fri for krom og blinkende lys. Til gengæld er formen slank og linjerne stramme, som man forventer af en OLED-skærm.

Brugervenlighed og funktioner

Brugermæssigt er der heller ikke den store forskel mellem de forskellige LG-modeller. B9 kommer med den nyeste version af LG’s WebOS-menusystem (4.0) samt den nyeste Magic Remote-fjernbetjening. Er man først blevet vant til at navigere med LG’s fjernbetjening, er det legende let at bladre gennem menuerne, og de mest brugte apps ligger lettilgængelige med genveje på menulinjen.

Sidste nyt på funktionsfronten er bl.a. understøttelse af AirPlay 2, som gør det muligt at få indhold fra iOS-enheder op på TV-skærmen.

B9 må klare sig med lidt enklere videoprocessering end topmodellerne og understøtter heller ikke automatisk kalibrering med CalMAN AutoCal. Derudover er funktionaliteten meget lig de øvrige LG-modeller.

annonce
Byggekvaliteten er simpel, men B9 er alligevel imponerende tyndt og lækkert. Foto: LG

Billedkvalitet

Som nævnt er der flere ligheder end forskelle mellem OLED-modellerne. Netop dette står i kontrast til LCD-skærme, hvor der kan være ret voldsomme forskelle. Og én ting er sikker: Der skal en rimelig heftig LCD-skærm til for at matche ydelsen fra LG’s billigste OLED-model.

annonce

LG OLED B9 er et perfekt eksempel på, hvad OLED-teknologien har at tilbyde. Med ekstrem kontrast og nærmest bundløst sortniveau serveres film og serier med en realisme og en millimeterpræcision, som de fleste LCD-skærme kun kan drømme om! Der er næppe nogen konkurrenter i prisklassen, der kan følge med LG-skærmens fyldige og naturtro farvegengivelse, som desuden er upåvirket af betragtningsvinklen.

Mange Netflix-serier såsom Luke Cage og Stranger Things (3. sæson) serveres i funklende Dolby Vision HDR-kvalitet med udvidet dynamik og farvedybde. En række 4K Blu-ray-titler er også tilgængelige i det kontrastrige videoformat. LG-skærmen er som skabt til at vise denne type indhold, som det fortjener at blive vist. Så er det bare at læne sig tilbage og nyde skarpheden og dybden i billedet.

Det er primært processorkraften, der adskiller B9 fra de andre LG-varianter. Hvor de dyrere C9, E9 og W9 kan prale af at have superprocessoren Alpha 9 Series 2 under motorhjelmen, må B9 klare sig med den noget enklere Alpha 7 Series 2. Den har ikke lige så avanceret billedprocessering og mangler bl.a. storebrors “AI”-algoritmer, der bruger maskinlæring til at analysere og optimere billedet. Men som vi erfarede med sidste års B8-model, er der ikke den store forskel i praksis.

B9 har rigeligt med muskler og regnekraft til at håndtere videostrabadserne. Opskalering fra lavere opløsning til 4K sker uden problemer, og der er påfaldende lidt støj eller forvrængning i billedet, uanset kilde.

annonce

Bevægelserne er der heller ikke noget at udsætte på: LG OLED B9 med TruMotion-interpolering har meget glatte og jævne bevægelser og formår desuden at bevare skarpheden, når det går hurtigt på skærmen. OLED B9 kan også prale af meget lav forsinkelse (input-lag), som vi målte til under 14 millisekunder i spilindstillingen, hvilket gør det til en velegnet gaming-monitor.

Foto: LG

Lydkvalitet

B9 er udstyret med relativt simple undermonterede stereohøjttalere. Lyden er både klar og tydelig med en distinkt stemmegengivelse og en relativt fyldig mellemtone og bas. Alligevel ligger det i kortene, at man bør opgradere med en separat soundbar, der matcher det bomstærke billede.

LG OLED B9 er velegnet til dette, da det understøtter vigtige lydformater som Dolby Atmos og kan sende højopløste lydsignaler til kompatible soundbars via HDMI eARC. Dermed er det en smal sag at få fed lyd i alle sammenhænge, hvad enten det er via eksterne enheder som spilkonsoller eller interne apps som Netflix.

Konklusion

LG’s B-serie er bestemt ingen sekundavare: Selv om OLED B9 er indgangsbilletten til LG’s OLED-univers, står det ikke meget tilbage for de dyrere modeller, når det gælder ydelse.

Med undtagelse af lidt kosmetik og nogle billedmæssige finesser er den generelle billedoplevelse meget den samme med imponerende kontrast, bælgmørkt sortniveau og en farvegengivelse, der får LCD-konkurrenterne til at rødme af skam og gemme sig i et hjørne!

Lyden er ikke lige så banebrydende, men med de penge, du sparer i forhold til de dyrere C9- og E9-modeller, er der også råd til en ekstern soundbar til at peppe lyden op.

Fakta

 • Størrelse/type: 55″ 4K-OLED
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: WebOS
 • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor
 • Andet: Dolby Atmos-kompatibelt
 • Web: lg.com/dk

Pris

13999 ,-

Bedste priser

  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  2
  Leave a Reply

  1 Comment threads
  1 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  2 Comment authors
    Subscribe  
  newest oldest most voted
  Notify of
  Leif S. Jakobsen

  Hvorfor er markedet så forhippet på SOUNDBARS? Hvis der er et godt 2/4 kanals Anlæg, så er dette at foretrække.

  Mit anlæg er bedre end gennemsnittet. Højttalerne går ned til 35 Hz.

  Bjørn

  Enig, soundbars er en nødløsning

  Alternativ till LG OLED55B9

   data-srcset

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

   data-srcset

  Råstærk kontrast

  Panasonics billigste OLED-TV byder på råstærk billedydelse til en attraktiv pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har lyd fra Onkyo

  TCL 65EP785 er et veludstyret 4K-TV med HDR, Android Smart-TV og indbygget Onkyo-soundbar til en behagelig pris. Men er det nok til at slå konkurrenterne?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG’s nye LCD-skærm hamle op med OLED?

  LG er bedst kendt for deres OLED-skærme med strålende farver og stærk kontrast. Derfor glemmer man let, at de også laver flere glimrende LCD-TV’er …

   data-srcset

  OLED-TV med skjulte kræfter

  Sonys nye OLED-TV kan prale af særdeles god billedkvalitet, men det ­bedste af det hele er lyden …

   data-srcset

  Indgang til OLED-universet

  LG’s billigste OLED-model giver fænomenal billedkvalitet til en meget overkommelig pris. Den er så god, at konkurrenterne må ryste på bukserne!

   data-srcset

  Superduper storskærm

  Årets største TV fra Panasonic byder på strålende billedkvalitet.

   data-srcset

  Kunstudstilling på stuevæggen

  Samsungs superlækre billedramme-TV The Frame er tilbage i turboladet QLED-version. Og billedkvaliteten har fået et ordentligt løft!

   data-srcset

  Ægte storskærme til små priser

  Et stort TV med flot billedkvalitet behøver ikke at koste en formue. Vores test viser, at du nu kan få et stort og godt TV med få kompromiser for under 10.000 kroner!

  Scroll til toppen