TEST : LG OLED55B9

High-end til lavpris

LG’s billigste OLED-model giver fænomenal billedkvalitet til en meget overkommelig pris. Den er så god, at konkurrenterne må ryste på bukserne!

LG OLED55B9

Lyd & Billede mener

LG-skærmen byder på lækker, kontrastrig billedkvalitet og understøtter alle de vigtige lyd- og billedformater. En prisgunstig underholdningsmaskine!
En soundbar anbefales, for at lyden kan matche den lækre billedkvalitet.
 • Størrelse/type: 55″ 4K-OLED
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: WebOS
 • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor
 • Andet: Dolby Atmos-kompatibelt
 • Web: lg.com/dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 13999 kr

LG tilbyder et bredt spektrum af TV’er med OLED-teknologi, og det er indiskutabelt, at de giver fænomenal billedkvalitet. Men hvad mange ikke ved, er at forskellen mellem de forskellige modeller er overraskende lille. Med undtagelse af flagskibet Z9, der kan prale af barberbladsskarp 8K-opløsning, er de andres billedpaneler – og derfor billedkvalitet – meget ens.

Et af sidste års favorit-TV’er kommer nu i en opgraderet 2019-version: OLED55B9 overtager stafetten fra OLED B8, som vi kårede til årets bedste TV i sin klasse.

Som sædvanlig lanceres B-serien lidt senere på året end de andre OLED-modeller fra LG, men den er allerede begyndt at nå rimelig aggressive priser. Selv om den vejledende pris ligger på ca. 20.000 kroner, er TV’et allerede set til ned mod det halve. LG’s billigste OLED er en populær slagvare, som detailkæderne elsker at presse prisen på. Det er kort og godt OLED på tilbud!

Design

Som sædvanlig har årets B9-model en lidt enklere kosmetisk udførelse end de dyrere modeller i LG’s portefølje. Foden er af plast og giver ikke et lige så eksklusivt udtryk som modellerne i metal og glas. Den øvrige kosmetik er også relativt enkel – fri for krom og blinkende lys. Til gengæld er formen slank og linjerne stramme, som man forventer af en OLED-skærm.

Brugervenlighed og funktioner

Brugermæssigt er der heller ikke den store forskel mellem de forskellige LG-modeller. B9 kommer med den nyeste version af LG’s WebOS-menusystem (4.0) samt den nyeste Magic Remote-fjernbetjening. Er man først blevet vant til at navigere med LG’s fjernbetjening, er det legende let at bladre gennem menuerne, og de mest brugte apps ligger lettilgængelige med genveje på menulinjen.

Sidste nyt på funktionsfronten er bl.a. understøttelse af AirPlay 2, som gør det muligt at få indhold fra iOS-enheder op på TV-skærmen.

B9 må klare sig med lidt enklere videoprocessering end topmodellerne og understøtter heller ikke automatisk kalibrering med CalMAN AutoCal. Derudover er funktionaliteten meget lig de øvrige LG-modeller.

Byggekvaliteten er simpel, men B9 er alligevel imponerende tyndt og lækkert. Foto: LG

Billedkvalitet

Som nævnt er der flere ligheder end forskelle mellem OLED-modellerne. Netop dette står i kontrast til LCD-skærme, hvor der kan være ret voldsomme forskelle. Og én ting er sikker: Der skal en rimelig heftig LCD-skærm til for at matche ydelsen fra LG’s billigste OLED-model.

LG OLED B9 er et perfekt eksempel på, hvad OLED-teknologien har at tilbyde. Med ekstrem kontrast og nærmest bundløst sortniveau serveres film og serier med en realisme og en millimeterpræcision, som de fleste LCD-skærme kun kan drømme om! Der er næppe nogen konkurrenter i prisklassen, der kan følge med LG-skærmens fyldige og naturtro farvegengivelse, som desuden er upåvirket af betragtningsvinklen.

Mange Netflix-serier såsom Luke Cage og Stranger Things (3. sæson) serveres i funklende Dolby Vision HDR-kvalitet med udvidet dynamik og farvedybde. En række 4K Blu-ray-titler er også tilgængelige i det kontrastrige videoformat. LG-skærmen er som skabt til at vise denne type indhold, som det fortjener at blive vist. Så er det bare at læne sig tilbage og nyde skarpheden og dybden i billedet.

Det er primært processorkraften, der adskiller B9 fra de andre LG-varianter. Hvor de dyrere C9, E9 og W9 kan prale af at have superprocessoren Alpha 9 Series 2 under motorhjelmen, må B9 klare sig med den noget enklere Alpha 7 Series 2. Den har ikke lige så avanceret billedprocessering og mangler bl.a. storebrors “AI”-algoritmer, der bruger maskinlæring til at analysere og optimere billedet. Men som vi erfarede med sidste års B8-model, er der ikke den store forskel i praksis.

B9 har rigeligt med muskler og regnekraft til at håndtere videostrabadserne. Opskalering fra lavere opløsning til 4K sker uden problemer, og der er påfaldende lidt støj eller forvrængning i billedet, uanset kilde.

Bevægelserne er der heller ikke noget at udsætte på: LG OLED B9 med TruMotion-interpolering har meget glatte og jævne bevægelser og formår desuden at bevare skarpheden, når det går hurtigt på skærmen. OLED B9 kan også prale af meget lav forsinkelse (input-lag), som vi målte til under 14 millisekunder i spilindstillingen, hvilket gør det til en velegnet gaming-monitor.

Foto: LG

Lydkvalitet

B9 er udstyret med relativt simple undermonterede stereohøjttalere. Lyden er både klar og tydelig med en distinkt stemmegengivelse og en relativt fyldig mellemtone og bas. Alligevel ligger det i kortene, at man bør opgradere med en separat soundbar, der matcher det bomstærke billede.

LG OLED B9 er velegnet til dette, da det understøtter vigtige lydformater som Dolby Atmos og kan sende højopløste lydsignaler til kompatible soundbars via HDMI eARC. Dermed er det en smal sag at få fed lyd i alle sammenhænge, hvad enten det er via eksterne enheder som spilkonsoller eller interne apps som Netflix.

Konklusion

LG’s B-serie er bestemt ingen sekundavare: Selv om OLED B9 er indgangsbilletten til LG’s OLED-univers, står det ikke meget tilbage for de dyrere modeller, når det gælder ydelse.

Med undtagelse af lidt kosmetik og nogle billedmæssige finesser er den generelle billedoplevelse meget den samme med imponerende kontrast, bælgmørkt sortniveau og en farvegengivelse, der får LCD-konkurrenterne til at rødme af skam og gemme sig i et hjørne!

Lyden er ikke lige så banebrydende, men med de penge, du sparer i forhold til de dyrere C9- og E9-modeller, er der også råd til en ekstern soundbar til at peppe lyden op.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
3 kommentarer

Skriv et svar

 1. Leif S. Jakobsen

  Hvorfor er markedet så forhippet på SOUNDBARS? Hvis der er et godt 2/4 kanals Anlæg, så er dette at foretrække.

  Mit anlæg er bedre end gennemsnittet. Højttalerne går ned til 35 Hz.

 2. Daniel Meistrup

  Helt igennem lækkert tv med mega flot billede og laber tynd skærm. Har købt B9s 55” versionen (2020 version) som overrasker på alle punkter. Har sluttet tv’et til min elskede studio monitors KRK Rokit 5 højtalere som giver en fed bund og stereo lyd. Fedt med appleTV app indbygget og for mig alle relevante apps er der. Tv’et købt på bud for 6999kr er alle pengene værd. Godt forstå L&B har kåret det som årets tv 2019-2020

  Læs også

  Den nye iPhone 12 Pro tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Vejl.pris 22999 kr En rigtig farvebombe

  TCL C815 (65C815)

  Vejl.pris 8799 kr Frisk og frækt budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Vejl.pris 32995 kr Mestrenes mester

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.