annonce

TEST:
LG OLED55B9

High-end til lavpris

LG’s billigste OLED-model giver fænomenal billedkvalitet til en meget overkommelig pris. Den er så god, at konkurrenterne må ryste på bukserne!

LG OLED55B9
annonce
annonce
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

LG tilbyder et bredt spektrum af TV’er med OLED-teknologi, og det er indiskutabelt, at de giver fænomenal billedkvalitet. Men hvad mange ikke ved, er at forskellen mellem de forskellige modeller er overraskende lille. Med undtagelse af flagskibet Z9, der kan prale af barberbladsskarp 8K-opløsning, er de andres billedpaneler – og derfor billedkvalitet – meget ens.

Et af sidste års favorit-TV’er kommer nu i en opgraderet 2019-version: OLED55B9 overtager stafetten fra OLED B8, som vi kårede til årets bedste TV i sin klasse.

Som sædvanlig lanceres B-serien lidt senere på året end de andre OLED-modeller fra LG, men den er allerede begyndt at nå rimelig aggressive priser. Selv om den vejledende pris ligger på ca. 20.000 kroner, er TV’et allerede set til ned mod det halve. LG’s billigste OLED er en populær slagvare, som detailkæderne elsker at presse prisen på. Det er kort og godt OLED på tilbud!

Design

Som sædvanlig har årets B9-model en lidt enklere kosmetisk udførelse end de dyrere modeller i LG’s portefølje. Foden er af plast og giver ikke et lige så eksklusivt udtryk som modellerne i metal og glas. Den øvrige kosmetik er også relativt enkel – fri for krom og blinkende lys. Til gengæld er formen slank og linjerne stramme, som man forventer af en OLED-skærm.

Brugervenlighed og funktioner

Brugermæssigt er der heller ikke den store forskel mellem de forskellige LG-modeller. B9 kommer med den nyeste version af LG’s WebOS-menusystem (4.0) samt den nyeste Magic Remote-fjernbetjening. Er man først blevet vant til at navigere med LG’s fjernbetjening, er det legende let at bladre gennem menuerne, og de mest brugte apps ligger lettilgængelige med genveje på menulinjen.

Sidste nyt på funktionsfronten er bl.a. understøttelse af AirPlay 2, som gør det muligt at få indhold fra iOS-enheder op på TV-skærmen.

B9 må klare sig med lidt enklere videoprocessering end topmodellerne og understøtter heller ikke automatisk kalibrering med CalMAN AutoCal. Derudover er funktionaliteten meget lig de øvrige LG-modeller.

annonce
Byggekvaliteten er simpel, men B9 er alligevel imponerende tyndt og lækkert. Foto: LG

Billedkvalitet

Som nævnt er der flere ligheder end forskelle mellem OLED-modellerne. Netop dette står i kontrast til LCD-skærme, hvor der kan være ret voldsomme forskelle. Og én ting er sikker: Der skal en rimelig heftig LCD-skærm til for at matche ydelsen fra LG’s billigste OLED-model.

annonce

LG OLED B9 er et perfekt eksempel på, hvad OLED-teknologien har at tilbyde. Med ekstrem kontrast og nærmest bundløst sortniveau serveres film og serier med en realisme og en millimeterpræcision, som de fleste LCD-skærme kun kan drømme om! Der er næppe nogen konkurrenter i prisklassen, der kan følge med LG-skærmens fyldige og naturtro farvegengivelse, som desuden er upåvirket af betragtningsvinklen.

Mange Netflix-serier såsom Luke Cage og Stranger Things (3. sæson) serveres i funklende Dolby Vision HDR-kvalitet med udvidet dynamik og farvedybde. En række 4K Blu-ray-titler er også tilgængelige i det kontrastrige videoformat. LG-skærmen er som skabt til at vise denne type indhold, som det fortjener at blive vist. Så er det bare at læne sig tilbage og nyde skarpheden og dybden i billedet.

Det er primært processorkraften, der adskiller B9 fra de andre LG-varianter. Hvor de dyrere C9, E9 og W9 kan prale af at have superprocessoren Alpha 9 Series 2 under motorhjelmen, må B9 klare sig med den noget enklere Alpha 7 Series 2. Den har ikke lige så avanceret billedprocessering og mangler bl.a. storebrors “AI”-algoritmer, der bruger maskinlæring til at analysere og optimere billedet. Men som vi erfarede med sidste års B8-model, er der ikke den store forskel i praksis.

B9 har rigeligt med muskler og regnekraft til at håndtere videostrabadserne. Opskalering fra lavere opløsning til 4K sker uden problemer, og der er påfaldende lidt støj eller forvrængning i billedet, uanset kilde.

annonce

Bevægelserne er der heller ikke noget at udsætte på: LG OLED B9 med TruMotion-interpolering har meget glatte og jævne bevægelser og formår desuden at bevare skarpheden, når det går hurtigt på skærmen. OLED B9 kan også prale af meget lav forsinkelse (input-lag), som vi målte til under 14 millisekunder i spilindstillingen, hvilket gør det til en velegnet gaming-monitor.

Foto: LG

Lydkvalitet

B9 er udstyret med relativt simple undermonterede stereohøjttalere. Lyden er både klar og tydelig med en distinkt stemmegengivelse og en relativt fyldig mellemtone og bas. Alligevel ligger det i kortene, at man bør opgradere med en separat soundbar, der matcher det bomstærke billede.

LG OLED B9 er velegnet til dette, da det understøtter vigtige lydformater som Dolby Atmos og kan sende højopløste lydsignaler til kompatible soundbars via HDMI eARC. Dermed er det en smal sag at få fed lyd i alle sammenhænge, hvad enten det er via eksterne enheder som spilkonsoller eller interne apps som Netflix.

Konklusion

LG’s B-serie er bestemt ingen sekundavare: Selv om OLED B9 er indgangsbilletten til LG’s OLED-univers, står det ikke meget tilbage for de dyrere modeller, når det gælder ydelse.

Med undtagelse af lidt kosmetik og nogle billedmæssige finesser er den generelle billedoplevelse meget den samme med imponerende kontrast, bælgmørkt sortniveau og en farvegengivelse, der får LCD-konkurrenterne til at rødme af skam og gemme sig i et hjørne!

Lyden er ikke lige så banebrydende, men med de penge, du sparer i forhold til de dyrere C9- og E9-modeller, er der også råd til en ekstern soundbar til at peppe lyden op.

 • Størrelse/type: 55″ 4K-OLED
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: WebOS
 • Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor
 • Andet: Dolby Atmos-kompatibelt
 • Web: lg.com/dk
Pris: 13999 kr
PlusLG-skærmen byder på lækker, kontrastrig billedkvalitet og understøtter alle de vigtige lyd- og billedformater. En prisgunstig underholdningsmaskine!
MinusEn soundbar anbefales, for at lyden kan matche den lækre billedkvalitet.
LG OLED55B9 produktside
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Samsung QE65Q82R

  Samsung QE65Q82R

  20.999
  Træt af spejlblanke TV-skærme? Samsung Q82R er som at stirre ind i et sort hul!
  Samsung UE65RU8005

  Samsung UE65RU8005

  11.999
  RU8005 er Samsungs bedste “almindelige” LCD-TV, før man tager skridtet op til QLED.
  Samsung QE65Q70R

  Samsung QE65Q70R

  12.999
  På Q70R har Samsung skåret unødvendig luksus fra for at kunne tilbyde direkte LED-bagbelysning til en gunstig pris. Det giver et suverænt billede for pengene!
  Samsung QE65Q60R

  Samsung QE65Q60R

  13.999
  Samsung Q60R er den billigste model i Samsungs QLED-univers. Et prisgunstigt og veludstyret TV, som dog mangler topmodellernes suveræne kontrast.
  Samsung QE65Q85R

  Samsung QE65Q85R

  18.999
  Q85R er et meget veludstyret TV, der ånder flagskibsmodellen Q90R i nakken, men til en mærkbart lavere pris!
  Sony KD-55AG8

  Sony KD-55AG8

  12.222
  OLED-TV med skjulte kræfter
  Sonys nye OLED-TV kan prale af særdeles god billedkvalitet, men det ­bedste af det hele er lyden …
  Panasonic TX-65GZ2000E

  Panasonic TX-65GZ2000E

  36.995
  Her er det TV, du skal købe, hvis du virkelig brænder for film!
  Panasonics bedste OLED-TV er strålende. Et TV for virkelige feinschmeckere!
  Panasonic TX-75GX942E

  Panasonic TX-75GX942E

  27.499
  Superduper storskærm
  Årets største TV fra Panasonic byder på strålende billedkvalitet.
  Samsung The Frame QE49LS03 (2019)

  Samsung The Frame QE49LS03 (2019)

  9.999
  Kunstudstilling på stuevæggen
  Samsungs superlækre billedramme-TV The Frame er tilbage i turboladet QLED-version. Og billedkvaliteten har fået et ordentligt løft!
  TV 65-tommer

  TV 65-tommer

  Ægte storskærme til små priser
  Et stort TV med flot billedkvalitet behøver ikke at koste en formue. Vores test viser, at du nu kan få et stort og godt TV med få kompromiser for under 10.000 kroner!
  LG 65UM7510

  LG 65UM7510

  9.799
  I skyggen af OLED?
  Denne storskærm fra LG har god brugervenlighed og et lækkert design, men billedkvaliteten hæmmes af svag kontrast.
  Samsung UE65RU7475

  Samsung UE65RU7475

  9.999
  Den bedste totaloplevelse
  Samsungs 7475-serie byder på lækkert design, god bruger- venlighed og ikke mindst testens bedste billedkvalitet.
  TCL 65EP685

  TCL 65EP685

  7.490
  Pris-killer fra TCL
  TCL tilbyder et fuldspækket LCD-TV til en meget favorabel pris.
  Philips “The One” 65PUS7354/12

  Philips “The One” 65PUS7354/12

  8.999
  Philips med hele pakken
  På denne model har Philips helgarderet sig og krydset alt på udstyrslisten af. Resultatet har de givet det selvsikre navn “The One” – det TV, man bare skal have!
  Sony KD-65XG8096

  Sony KD-65XG8096

  8.990
  Godt til det meste
  Sony XG8096 er et godt allround-TV med en række vigtige funktioner som Android og HDR-video til en fornuftig pris.
  Panasonic TX-65GX800E

  Panasonic TX-65GX800E

  14.499
  Panasonics nye TV er vanvittig godt til prisen
  Panasonic GX800 imponerer med spektakulær billedkvalitet til en pris, der faktisk er til at betale.