Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony KDL-46HX753

Bedst når det gælder

Hvis du er blandt dem, som sætter billedkvaliteten i højsædet, er Sony-skærmen det soleklare valg blandt testens seks deltagere.

Skrevet af / 23/11/2012 - 00:00
Sony KDL-46HX753
Audun Hage

Sony har en lang tradition for at lave gode budget-tv. 753-serien er en noget enklere udgave af den populære 853-serie, og 46HX753 er således en lillebror til 55HX853, som vi kårede til testvinder i sin klasse tidligere i år. Og der er helt klart familiære ligheder mellem de to: KDL-46HX753 har absolut det mest afbalancerede billede i testen og kan faktisk tilfredsstille selv de virkelig kræsne med hensyn til billedkvalitet. Sony-skærmen byder på en fænomenal skarphed og knaldstærk kontrast uden at overdrive, og der kræves ikke store ændringer i billedmenuen for at få et meget naturligt billede.  Sortniveauet er kulsort, men mest imponerende er det, hvordan Sony klarer at hente flere detaljer ud i mørke scener end flere af konkurrenterne. Her er der desuden mindre problemer med ujævnt baglys end hos Samsung og Philips. Sony-skærmen er også meget god på bevægelser og bevarer skarpheden, selv når det går ganske heftigt for sig, enten det er sport eller hæsblæsende actionfilm, man vælger at udfordre den med.

Lydkvalitet
Lyden fra Sony-skærmen er ikke noget at skrive hjem om, og den mangler lidt af fylden, vi får fra Panasonic 47DT50. Stemmegengivelsen er tynd, og du skal ikke skrue volumen for meget op, før det bliver lidt anstrengende at høre på. Med så god billedkvalitet er det synd, at Sony ikke har strakt sig lidt længere med lydgengivelsen.

Brugervenlighed og finesser
Brugermæssigt er Sony-skærmen en ganske enkel affære med en standard fjernbetjening og et menusystem, som godt kunne trænge til et ”facelift”. Det kan af og til opleves lidt besværligt at finde frem til den rigtige menu. Når det gælder smart-tjenester, må Sony se sig slået af LG, Philips og Samsung: Her er der ikke mange spændende tjenester at komme efter.

Konklusion
Sony 46HX753 har ikke nødvendigvis det mest spændende udseende, og udstyrsmæssigt mangler den lidt i forhold til de koreanske udfordrere fra LG og Samsung. Men når det kommer til billedkvalitet, ligger Sony et hestehoved foran de andre, og dermed går 46HX753 af med en kneben, men alligevel velfortjent sejr!

Lyd & Billede mener

Detaljer i sort Jævn farvegengivelse Mager smartportal

Også i denne test:

6 x 46/47” LCD

LG 47LM760

Smart og lækker

LG 47LM760 er et meget veludstyret tv med markedets bedste smart-fjernbetjening, men det mangler lidt billedkvalitet i forhold til de bedste.

Veludstyret og brugervenligt
Mister skarphed under bevægelser
Læs hele testen

Samsung UE46ES6805

Smart folke-TV

Samsungs 6-serie er ikke bare lækkert at se på, den giver også den mest komplette smart-oplevelse i testen.

Meget god kontrast Veludviklet smartportal
Nogen lyslækage fra baglyset
Læs hele testen

Philips 47PFL6007T/12

Stærkt køb

Philips er tilbage i fin form med denne slanke og højtydende budgetskærm.

Meget godt sortniveau Glatte bevægelser
Træge menuer
Læs hele testen

Panasonic TX-L47DT50Y

Flot farvegengivelse

Panasonics plasmaskærme er berømte for deres gode billedkvalitet, men i år har japanerne ønsket at konkurrere med Samsung og LG på ”hjemmebane” med nye, flotte LED-baserede skærme.

Flot design og byggekvalitet Bred indsynsvinkel
Begrænset sortniveau
Læs hele testen

Toshiba 46TL963

Meget for pengene

Der har været stille omkring Toshiba et stykke tid, men nu er japanerne tilbage med en ny serie med gode specifikationer og fornuftig pris.

God farvegengivelse og kontrast
Sparsom udstyret Nogen lyslækage fra baglyset
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: King size TV!

Lyd & Billede
Scroll to Top