TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Motorola Moto G30

Motorola når de er bedst

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til meget små penge.

Karakter
Motorola Moto G30
forfatter
Publiceret 12/07/2021 - 09:00
Lyd & Billede mener
Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens, og ydelsen er testens bedste.
Frontkameraet må gerne skrue ned for AI-farveladen. Mangler stereolyd.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 11
  • Skærm: 6,5″ IPS LCD 90 Hz, HD+ (1600 x 720), 269 ppi
  • Processor: Snapdragon 662
  • Hukommelse: 4 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
  • Kameraer: 64 Mp f/1.7 vidvinkel + 8 Mp f/2.2 118° ultravidvinkel + 2 Mp f/2.4 makro + 2 Mp f/2.4 dybdesensor (primært) / 13 Mp f/2.2 (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, Galileo
  • Mål og vægt: 165,22 x 75,73 x 9,14 mm / 197 g
  • Batteri: 5000 mAh, 20 W TurboPower
  • Web: motorola.com/dk/
Benchmarks

Vejl. pris 1.499 Produktside

Motorola har gennem de seneste år satset kraftigt på at dominere markedet for mobiler i mellemklassen, og selvom der er svipsere imellem – som den ret så elendige Motorola Moto G50 – så plejer den kinesiskejede producent at være træfsikker, når det handler om at finde den rette balance mellem pris og kvalitet. F.eks. er det svært at finde nogen bedre smartphone til cirka 3.500 kroner end Motorola Moto G100.

Motorola Moto G30 koster imidlertid mindre end det halve, nemlig under 1.500 kroner, og derfor er det mildest talt imponerende, at mobilen leverer på et niveau, så man aldrig tænker nærmere over, hvor lidt den egentlig koster.

Det starter med skærmen, som nok har en forholdsvis lav HD+ opløsning, men ikke desto mindre er testens skarpeste og mest lysstærke. Og så har den som eneste skærm i gruppetesten en forøget opdateringsfrekvens på 90 Hz, hvilket bl.a. gør navigation i menuer og på hjemmeskærmen hurtigere og nærmest fløjlsblød. I samme ånd er Moto G30 også testens bedste smartphone sådan rent lydmæssigt. Nej, den har ingen indbyggede stereohøjttalere, men alligevel er lydbilledet fyldigt og til at holde ud at lytte til. Godt klaret.

Motorola Moto G30
Motorola Moto G30 kommer med 6,5″ IPS LCD-skærm, der som testens eneste har en opdateringsfrekvens på 90 Hz. (Foto: Motorola)

Og til de audiofile har den sågar et 3,5 mm minijackstik indbygget, så man kan tilslutte kablede hovedtelefoner. Også dejligt.

Hvis vi kigger på resultaterne af vores benchmarktests ligger Motorola Moto G30 lunt i midten, men i daglig brug oplever vi, at den kører hurtigere og mere gnidningsfrit end de to andre mobiler i testen. Det gælder både, når vi kører store spil som Asphalt 9, og i al almindelighed når man ser video, surfer på nettet eller navigerer rundt i menuerne.

Og på et andet vigtigt punkt er Motorola Moto G30 også de andre mobiler fra hhv. Nokia og Xiaomi overlegen: Med sit 5000 mAh batteri holder den nemlig strøm længere end nogen af konkurrenterne, i over 10 timer i vores stresstest, og understøtter samtidig 20 W hurtigopladning. Det er sgu i orden til den pris.

Det er kameraet også. Nuvel, frontkameraet smører lidt for meget AI-magi udover billederne til vores smag, men med det primære kamera (der både kommer med ultravidvinkel, makrolinse og dedikeret dybdesensor) tager man billeder, som er markant bedre end noget, konkurrenterne kan præstere. Det gælder både i forhold til farvegengivelse, kontrast og dybdeskarphed.

motog30_vidvinkel motog30_selfie
<
>
Kameraet tager billeder, som er markant bedre end noget, konkurrenterne kan præstere. Det gælder både i forhold til farvegengivelse, kontrast og dybdeskarphed. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Kort og godt er Motorola Moto G30 den bedste smartphone, vi nogensinde har testet i denne prisklasse. Den er langtfra perfekt, for det er ingen smartphone til under 1.500 kroner. Men for sine penge får man immervæk en mobil med firedobbelt kamera, hurtigopladning, laaaang batterilevetid, en skarp og behagelig skærm, hæderlig lyd og en god ydelse, som i praksis leverer mere, end benchmark-resultaterne lod os turde håbe på.

Også i denne test:

Xiaomi Redmi 9

Den billigste er ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er stadig pengene værd, hvis du kan leve uden 5G og ikke bruger kameraet til noget vigtigt.

Testens største og mest højopløste skærm. Desuden en hæderlig ydelse og god lyd.
Holder ikke strøm så længe som de andre mobiler. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tager overbelyste billeder.

Nokia 3.4

Hold dig langt væk

Nokia 3.4 er bare virkelig ringe. Selv til prisen.

Frontkameraet tager gode selfies, og batteriet holder strøm så godt, at det er til at leve med, at mobilen ikke understøtter hurtigopladning.
Alt andet.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nå ja! Og 6gb RAM og 128gb lager. Hvad Motorola også forstår er at tune højttalerne så tale er klar og tydelig.

At bruge en wire-less mikrofon til Motorola g30, altså at forbinde mikrofonen til usb porten, det kan bare ikke lade sig gøre. For gør man det, så virker kamera softwaren ikke. Og det hjælper heller ikke at downloade en tredieparts software, såsom “Open Camera”. Dybt irriterende er det, og for mit vedkommende blev købet af mobilen dermed værdiløs. Ville være rart, når man nu en gang anmelder, at man også lige tjekkede den om diverse porte nu levede op til det man med rette kan forvente i dag, således at man som eventuel køber kunne få den slags at vide.… Read more »

Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend