Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Motorola Moto G30

Motorola når de er bedst

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til meget små penge.

Skrevet af / 12/07/2021 - 09:00
Motorola Moto G30
Peter Gotschalk

Motorola har gennem de seneste år satset kraftigt på at dominere markedet for mobiler i mellemklassen, og selvom der er svipsere imellem – som den ret så elendige Motorola Moto G50 – så plejer den kinesiskejede producent at være træfsikker, når det handler om at finde den rette balance mellem pris og kvalitet. F.eks. er det svært at finde nogen bedre smartphone til cirka 3.500 kroner end Motorola Moto G100.

Motorola Moto G30 koster imidlertid mindre end det halve, nemlig under 1.500 kroner, og derfor er det mildest talt imponerende, at mobilen leverer på et niveau, så man aldrig tænker nærmere over, hvor lidt den egentlig koster.

Det starter med skærmen, som nok har en forholdsvis lav HD+ opløsning, men ikke desto mindre er testens skarpeste og mest lysstærke. Og så har den som eneste skærm i gruppetesten en forøget opdateringsfrekvens på 90 Hz, hvilket bl.a. gør navigation i menuer og på hjemmeskærmen hurtigere og nærmest fløjlsblød. I samme ånd er Moto G30 også testens bedste smartphone sådan rent lydmæssigt. Nej, den har ingen indbyggede stereohøjttalere, men alligevel er lydbilledet fyldigt og til at holde ud at lytte til. Godt klaret.

Motorola Moto G30
Motorola Moto G30 kommer med 6,5″ IPS LCD-skærm, der som testens eneste har en opdateringsfrekvens på 90 Hz. (Foto: Motorola)

Og til de audiofile har den sågar et 3,5 mm minijackstik indbygget, så man kan tilslutte kablede hovedtelefoner. Også dejligt.

Hvis vi kigger på resultaterne af vores benchmarktests ligger Motorola Moto G30 lunt i midten, men i daglig brug oplever vi, at den kører hurtigere og mere gnidningsfrit end de to andre mobiler i testen. Det gælder både, når vi kører store spil som Asphalt 9, og i al almindelighed når man ser video, surfer på nettet eller navigerer rundt i menuerne.

Og på et andet vigtigt punkt er Motorola Moto G30 også de andre mobiler fra hhv. Nokia og Xiaomi overlegen: Med sit 5000 mAh batteri holder den nemlig strøm længere end nogen af konkurrenterne, i over 10 timer i vores stresstest, og understøtter samtidig 20 W hurtigopladning. Det er sgu i orden til den pris.

Det er kameraet også. Nuvel, frontkameraet smører lidt for meget AI-magi udover billederne til vores smag, men med det primære kamera (der både kommer med ultravidvinkel, makrolinse og dedikeret dybdesensor) tager man billeder, som er markant bedre end noget, konkurrenterne kan præstere. Det gælder både i forhold til farvegengivelse, kontrast og dybdeskarphed.

motog30_vidvinkel motog30_selfie
<
>
Kameraet tager billeder, som er markant bedre end noget, konkurrenterne kan præstere. Det gælder både i forhold til farvegengivelse, kontrast og dybdeskarphed. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Kort og godt er Motorola Moto G30 den bedste smartphone, vi nogensinde har testet i denne prisklasse. Den er langtfra perfekt, for det er ingen smartphone til under 1.500 kroner. Men for sine penge får man immervæk en mobil med firedobbelt kamera, hurtigopladning, laaaang batterilevetid, en skarp og behagelig skærm, hæderlig lyd og en god ydelse, som i praksis leverer mere, end benchmark-resultaterne lod os turde håbe på.

Karakter
Motorola Moto G30
Basic

Home mener

Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens, og ydelsen er testens bedste. Frontkameraet må gerne skrue ned for AI-farveladen. Mangler stereolyd.

Også i denne test:

Tre smartphones i budgetklassen

Xiaomi Redmi 9

Den billigste er ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er stadig pengene værd, hvis du kan leve uden 5G og ikke bruger kameraet til noget vigtigt.

Testens største og mest højopløste skærm. Desuden en hæderlig ydelse og god lyd.
Holder ikke strøm så længe som de andre mobiler. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tager overbelyste billeder.
Læs hele testen

Nokia 3.4

Hold dig langt væk

Nokia 3.4 er bare virkelig ringe. Selv til prisen.

Frontkameraet tager gode selfies, og batteriet holder strøm så godt, at det er til at leve med, at mobilen ikke understøtter hurtigopladning.
Alt andet.
Læs hele testen

3 kommentarer til “Motorola Moto G30”

 1. Nå ja! Og 6gb RAM og 128gb lager. Hvad Motorola også forstår er at tune højttalerne så tale er klar og tydelig.

 2. Jan Willliams

  At bruge en wire-less mikrofon til Motorola g30, altså at forbinde mikrofonen til usb porten, det kan bare ikke lade sig gøre. For gør man det, så virker kamera softwaren ikke. Og det hjælper heller ikke at downloade en tredieparts software, såsom “Open Camera”. Dybt irriterende er det, og for mit vedkommende blev købet af mobilen dermed værdiløs.

  Ville være rart, når man nu en gang anmelder, at man også lige tjekkede den om diverse porte nu levede op til det man med rette kan forvente i dag, således at man som eventuel køber kunne få den slags at vide. For ja, fine videobilleder, men elendig lyd, det dur ikke. Morsomt nok, så har jeg en tre år gammel Motorola G7 og som godt kan optage lyd fra en mikrofon der er tilsluttet til usb-porten.

  Skal også lige notere, at agter man at købe sig en Xaoimi Redmi 9T i den hensigt at optage god lyd, så køb den ikke, idet uanset hvad du gør, vil lyden blive som at tale i en tom tønde.

  Så anmeldelser af mobiltelefon og deres videofunktioner uden at tjekke hvordan lydoptagelserne fungerer, er værdiløse anmeldelser. Desværre.

  Hilsner
  Jan

  1. Peter Gotschalk

   Hej Jan, det er et lidt stærkt udsagn, at testen skulle være “værdiløs”. Lyd & Billede tester produkter for helt almindelige forbrugere, så vi prøver at tage udgangspunkt i de behov og den type anvendelse, der er relevante for flertallet af brugerne. Det er ikke muligt at gennemteste ethvert tænkeligt brugsscenarie, specielt ikke noget så specifikt som tilslutning af eksterne mikrofoner.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Lyd & Billede
Scroll to Top