Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

TEST: Xiaomi Redmi 9

Den billigste er ikke den dårligste

Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er stadig pengene værd, hvis du kan leve uden 5G og ikke bruger kameraet til noget vigtigt.

Skrevet af / 12/07/2021 - 09:00
Xiaomi Redmi 9
Peter Gotschalk

Testens billigste mobil er absolut ikke den dårligste. Men da Xiaomi Redmi 9 har næsten et år på bagen og derfor hverken har Android 11 eller 5G, har den alligevel ikke mange chancer mod Motorola Moto G30.

Når det så er sagt, er der alligevel et par grunde til at vælge Redmi 9 fremfor de andre mobiler i testen. F.eks. kommer den med testens mest højopløste skærm (FHD+ mod HD+ for Motorola og Nokia), der også er ret lysstærk. Lydbilledet er ikke helt lige så fyldigt som på Motorola Moto G30, og selvfølgelig har mobilen ingen stereohøjttalere, men lyden er acceptabel, og som de andre mobiler i testen kommer Redmi 9 også med 3,5 mm minijackstik, så man kan bruge kablede hovedtelefoner, hvis det kniber.

Xiaomi Redmi 9
Xiaomi Redmi 9 kommer med testens mest højopløste skærm. Den er på 2340 x 1080 pixels, hvilket svarer til FHD+ opløsning. (Foto: Xiaomi)

I benchmarktests klarer Xioami Redmi 9 sig på nogle punkter bedre end de to konkurrenter, men på ét vigtigt punkt taber den pusten. Den holder nemlig ikke strøm helt så længe som mobilerne fra Motorola og Nokia, hvilket i grunden er mystisk, når den faktisk kommer med det største batteri. Heldigvis understøtter den hurtigopladning, så nogen stor katastrofe er det ikke.

Det er til gengæld kameraet, der virkelig ikke kan finde ud af det der med lys, skygger og kontrast. Både med det primære kamera og med frontkameraet bliver resultaterne overbelyst, og præcis som Motorola Moto G30 bliver dine selfier smurt ind i AI-“optimering”, som nok fjerner alle hudens rynker, men også får dig til at ligne en mangafigur.

Det er en smule skuffende, for på papiret burde Xiaomi Redmi 9 have et mindst lige så godt kamera som Motorola Moto G30, og vi har også gode erfaringer med kameraet på andre Xiaomi-modeller, herunder mellemklasse-modellen Mi 11 Lite 5G, der netop har vundet vores gruppetest af midrange smartphones.

redmi9_selfie redmi9_vidvinkel
<
>
Jeg ligner en kinesisk vampyr på det billede, og vi ved allesammen, hvordan vampyrer har det med kraftigt lys. Det har Redmi 9 nemlig slet ikke styr på her på billedet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Nuvel, man kan ikke vinde hver gang, og alligevel kan Xiaomi godt være stolte af Redmi 9, der om ikke andet leverer til prisen. Ydelsen er nemlig i orden, og det er også imponerende, at Xiaomi kan finde plads til en skærm med FHD+ opløsning, når vi nu befinder os i den absolutte budgetklasse.

Karakter
Xiaomi Redmi 9
Basic

Home mener

Testens største og mest højopløste skærm. Desuden en hæderlig ydelse og god lyd. Holder ikke strøm så længe som de andre mobiler. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tager overbelyste billeder.

Også i denne test:

Tre smartphones i budgetklassen

Motorola Moto G30

Motorola når de er bedst

Motorola Moto G30 er et stort vidunder til meget små penge.

Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens, og ydelsen er testens bedste.
Frontkameraet må gerne skrue ned for AI-farveladen. Mangler stereolyd.
Læs hele testen

Nokia 3.4

Hold dig langt væk

Nokia 3.4 er bare virkelig ringe. Selv til prisen.

Frontkameraet tager gode selfies, og batteriet holder strøm så godt, at det er til at leve med, at mobilen ikke understøtter hurtigopladning.
Alt andet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top