TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Gruppetest Tre smartphones i budgetklassen

Mobiler til den helt lille pengepung

De billigste smartphones på markedet får ikke meget opmærksomhed, selvom de er ekstremt udbredte. Vi har kigget på tre af slagsen – og har fundet en vinder, som er overraskende god!

forfatter
Publiceret 12/07/2021 - 09:00
Produkter i denne test
 • Motorola Moto G30
 • Xiaomi Redmi 9
 • Nokia 3.4
 • Skal dit barn have sin første smartphone, eller har du bare generelt ikke lyst til at bruge flere penge end højst nødvendigt på en mobiltelefon, så er det faktisk muligt at købe et hæderligt produkt for mindre end 1.500 kroner. 

  Der skal sættes en stor fed streg under “hæderligt”. For bedre bliver det selvfølgelig ikke til den pris. Hverken skærm, kamera eller andre funktioner i den absolutte budgetklasse er noget at skrive hjem om, men i det mindste er alle delene til stede, så man faktisk får en ægte smartphone-oplevelse, inklusive muligheden for at tage billeder, spille spil, se video, chatte og selvfølgelig telefonere, for meget små penge.

  Imidlertid viser vores test, at der er ret stor forskel på, hvad man får for sine penge i budgetklassen. Hvis man køber den rigtige mobil, kan man med andre ord sagtens få noget brugbart, men der findes også smartphones i den nederste prisklasse, der er så skrabede, at de reelt set er ubrugelige. 

  Og det er da også sådan, at selvom de fleste producenter har smartphones til de helt små budgetter, så er mange af dem ikke meget for at udsætte dem for en test. 

  Vi skrev til alle kendte mobilproducenter på markedet i forberedelsesfasen til denne test, men i sidste ende ønskede blot tre producenter at deltage med produkter fra deres nederste hylde: Nokia, Motorola og Xiaomi. Tak til jer for at stille op!

  Læs mere herunder for at finde ud af, hvilken producent der har været bedst til at snitte en gedigen mobil, som er til at betale med et greb i lommen.

  Læs også Det hele (inklusive 5G) for den halve pris Man kan godt finde en fed 5G-smartphone uden at tømme kontoen.

  Sådan testede vi

  Vi bad producenterne om at sende os deres bedste bud på en smartphone til mellem knap 1.000 og godt 1.500 danske kroner. Vi har kigget på en række forskellige parametre i vores bedømmelse af mobilerne, herunder skærm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ydelse og brugeroplevelse.

  Testvinderen er den smartphone, som efter vores samlede vurdering er det bedste og mest helstøbte produkt.

  Produkter i denne test

  Motorola Moto G30

  Motorola når de er bedst

  Motorola Moto G30 er et stort vidunder til meget små penge.

  Kommer med firedobbelt kamera, stort batteri med lang levetid, skærm med 90 Hz opdateringsfrekvens, og ydelsen er testens bedste.
  Frontkameraet må gerne skrue ned for AI-farveladen. Mangler stereolyd.

  Xiaomi Redmi 9

  Den billigste er ikke den dårligste

  Xiaomi Redmi 9 kom på markedet for et år siden, men den er stadig pengene værd, hvis du kan leve uden 5G og ikke bruger kameraet til noget vigtigt.

  Testens største og mest højopløste skærm. Desuden en hæderlig ydelse og god lyd.
  Holder ikke strøm så længe som de andre mobiler. Mangler Android 11 og 5G, og kameraet tager overbelyste billeder.

  Nokia 3.4

  Hold dig langt væk

  Nokia 3.4 er bare virkelig ringe. Selv til prisen.

  Frontkameraet tager gode selfies, og batteriet holder strøm så godt, at det er til at leve med, at mobilen ikke understøtter hurtigopladning.
  Alt andet.
  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
  En kæmpe mobil til et kæmpe budget Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en værdig arvtager til sin skamroste forgænger. Men alligevel er vi ikke helt oppe at ringe denne gang.
  På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
  L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
  Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
  Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
  Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
  Følg Lyd & Billede