Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: uleFone Armor 7

Til fummelfingrede fotografer

Solid telefon med et par sjove tricks i ærmet – og ikke mindst et rigtig godt kamera.

Skrevet af / 01/04/2020 - 14:01
uleFone Armor 7
John Alex Hvidlykke

Ligesom det var tilfældet med Doogee, er kinesiske uleFone ikke et navn, vi er vant til at se på skandinaviske butikshylder. Men firmaet tilbyder en omfattende serie af både almindelige smartphones og solide telefoner.

uleFone Armor 7 er bygget over samme læst som Doogee S68 Pro. Og det i en sådan grad, at man kunne mistænke dem for at komme fra samme fabrik. Metalskinnerne på siden, de stødsikre hjørner og endda skruerne ligner til noget nær forveksling. uleFone Armor 7 er dog lidt større og lidt slankere på en måde, der nærmer sig elegance, uden dog at nå derhen.

uleFone Armor 7 er en ganske hæderlig mellemprismobil – i robust udgave. (Foto: Doogee)

Skærmen er på 6,3 tommer i diagonal og har en opløsning på 2340 x 1080 pixel. For en solid mobil er rammen ganske smal, og i den rette belysning kunne Armor 7 godt forveksles med en almindelig smartphone. Hvis man ser bort fra, at den er dobbelt så tyk. Skærmen er beskyttet med et ekstra lag folie.

Telefonen er udstyret med 8 gigabyte RAM og 128 gigabyte lager. Altså fuldkommen som en gængs smartphone.

 

Samme værktøj overalt

Også i det indre er der mange ligheder mellem uleFone og Doogee. “Værktøjskassen” med praktiske apps til friluftsliv og byggeplads indeholder mange af de samme programmer. Det gælder vaterpas, lodlinje, højdemåler, forstørrelsesglas, lydtryksmåler og værktøjet til at hænge billeder op. Armor 7 glimrer dog i kraft af flere indbyggede sensorer. Her finder man derfor også en lufttryksmåler og en pulsmåler. Sidstnævnte virker ved hjælp af en fotosensor på bagsiden. Det er smart, men også lidt upraktisk, da man skal trykke fingeren mod telefonen og forholde sig i ro i de 40 sekunder, målingen står på.

uleFone Armor 7 kan oplades trådløst (hvis du støder på en Qi-lader i ødemarken). Du kan også bruge telefonen som powerbank for andre enheder med et USB-kabel.

 

Fornemt kamera

Kamerasektionen i Armor 7 består af tre objektiver. Hovedkameraet er på intet mindre end 48 megapixel med et blændetal på f/1.7. Det er virkelig fornemt, og det forklarer, hvorfor Armor 7 excellerer i indendørs fotografering. Faktisk tager den bedre billeder i dårligt lys, end CAT og navnlig Doogee klarer i god belysning!

Skulle der ikke være lys nok, består blitzen af intet mindre end fem kraftige LED’er! Det er nok til at sikre en god belysning på flere meters afstand.

uleFone Armor 7 tager testens absolut bedste udendørsbilleder. (Foto: L&B)
Indendørsfoto i godt lys med uleFone lykkes godt og med gode detaljer. (Foto: L&B)
Selv i dårligt lys er detaljerne med. Sammen med en del støj. (Foto: L&B)

Benchmarks

Ligesom de øvrige modeller i testen bruger uleFone en octa-core-processor fra Mediatek. Her er det dog en 2 GHz udgave af P90, som er betydelig stærkere til specielt AI-beregninger. Noget, der nok kommer kameraet til gode.

I ren regnekraft er forskellen i forhold til Doogees P70 dog lille. Geekbench 5 endte med en score på 385 i single-core og 1.480 i multi-core. PCMark Work 2.0-testen endte med et resultat på 9.926, hvilket er ikke bare i orden, men faktisk rigtig pænt.

Heller ikke Armor 7 er en telefon, man skal vælge for 3D-grafikkens skyld. Basemark GPU endte med en score på 1.673 og 3DMark Sling Shot Extreme med et resultat på 1.188. Det er ringere end den billigere Doogee S86 Pro.

Som en toughphone skal kunne, er Armor 7 i stand til at køre i lang tid på en opladning. Otte timer og 32 minutter sikrer, at du ikke løber tør for strøm på en todages kanotur.

 

Fysisk test

uleFone Armor 7 er både specificeret efter IP68 og IP69K. Det første betyder, at den kan tåle at ligge på halvanden meter dybt vand i en halv time. Det andet, at telefonen kan klare at blive spulet med 80 grader varmt vand under tryk. En tur i en spand vand påvirkede den derfor ikke det mindste. Heller ikke selv om USB-C-porten ikke er forseglet.

Heller ikke faldtesten, der bestod af halvanden meters frit fald mod betongulv på henholdsvis bagside, skærm og hjørner, gav den mindste ridse i lakken.

 

Konklusion

uleFone er en ukendt spiller, men de spiller på en bane, hvor de ingen af de kendte mobilproducenter har lyst til at være med. Og da Armor 7 gør det meste rigtigt, bliver den en vinder.

Det er lykkedes at parre generelt fornuftig hardware med et rigtig godt kamera – og gøre det til en attraktiv pris, hvor det eneste kompromis, man må indgå til gengæld, er størrelsen. Skridttæller, pulsmåler og kompas er fikst, men til træningsbrug vil du nok foretrække at have dem i et smart-ur i stedet.

Karakter
uleFone Armor 7
Premium

Home mener

Stor og rigtig fin skærm, trådløs opladning – og et kamera i en kvalitet, vi ikke har set i en toughphone før. Middelmådig processor, og 3D-grafikken er ikke noget at prale af.

Også i denne test:

Toughphones

CAT S52

Et får i ulveklæder

CATs hidtil slankeste toughphone har ikke andet end sit robuste ydre at hævde sig med.

Den slankeste og pænest designede robuste telefon i testen. Den holder vand og kan sagtens tåle hård behandling.
Den er helt uden særlige håndværkerfunktioner. Den er langsom til de meste – og ekstra langsom til grafik.
Læs hele testen

Doogee S68 Pro

Powerbank med indbygget telefon

Doogees håndværkermodel er billig nok til at købe som ekstratelefon, og den kan fungere som trådløs oplader for andre enheder.

Billig nok til, at man kan have den som ekstratelefon til hård brug. Lang batteritid. Trådløs opladning – begge veje!
Den største og tungeste telefon i testen. Trods mange kameraer er billedkvaliteten ikke noget at skrive hjem om.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top