Ligesom det var tilfældet med Doogee, er kinesiske uleFone ikke et navn, vi er vant til at se på skandinaviske butikshylder. Men firmaet tilbyder en omfattende serie af både almindelige smartphones og solide telefoner.
uleFone Armor 7 er bygget over samme læst som Doogee S68 Pro. Og det i en sådan grad, at man kunne mistænke dem for at komme fra samme fabrik. Metalskinnerne på siden, de stødsikre hjørner og endda skruerne ligner til noget nær forveksling. uleFone Armor 7 er dog lidt større og lidt slankere på en måde, der nærmer sig elegance, uden dog at nå derhen.

Skærmen er på 6,3 tommer i diagonal og har en opløsning på 2340 x 1080 pixel. For en solid mobil er rammen ganske smal, og i den rette belysning kunne Armor 7 godt forveksles med en almindelig smartphone. Hvis man ser bort fra, at den er dobbelt så tyk. Skærmen er beskyttet med et ekstra lag folie.
Telefonen er udstyret med 8 gigabyte RAM og 128 gigabyte lager. Altså fuldkommen som en gængs smartphone.
Samme værktøj overalt
Også i det indre er der mange ligheder mellem uleFone og Doogee. “Værktøjskassen” med praktiske apps til friluftsliv og byggeplads indeholder mange af de samme programmer. Det gælder vaterpas, lodlinje, højdemåler, forstørrelsesglas, lydtryksmåler og værktøjet til at hænge billeder op. Armor 7 glimrer dog i kraft af flere indbyggede sensorer. Her finder man derfor også en lufttryksmåler og en pulsmåler. Sidstnævnte virker ved hjælp af en fotosensor på bagsiden. Det er smart, men også lidt upraktisk, da man skal trykke fingeren mod telefonen og forholde sig i ro i de 40 sekunder, målingen står på.
uleFone Armor 7 kan oplades trådløst (hvis du støder på en Qi-lader i ødemarken). Du kan også bruge telefonen som powerbank for andre enheder med et USB-kabel.
Fornemt kamera
Kamerasektionen i Armor 7 består af tre objektiver. Hovedkameraet er på intet mindre end 48 megapixel med et blændetal på f/1.7. Det er virkelig fornemt, og det forklarer, hvorfor Armor 7 excellerer i indendørs fotografering. Faktisk tager den bedre billeder i dårligt lys, end CAT og navnlig Doogee klarer i god belysning!
Skulle der ikke være lys nok, består blitzen af intet mindre end fem kraftige LED’er! Det er nok til at sikre en god belysning på flere meters afstand.



Benchmarks
Ligesom de øvrige modeller i testen bruger uleFone en octa-core-processor fra Mediatek. Her er det dog en 2 GHz udgave af P90, som er betydelig stærkere til specielt AI-beregninger. Noget, der nok kommer kameraet til gode.
I ren regnekraft er forskellen i forhold til Doogees P70 dog lille. Geekbench 5 endte med en score på 385 i single-core og 1.480 i multi-core. PCMark Work 2.0-testen endte med et resultat på 9.926, hvilket er ikke bare i orden, men faktisk rigtig pænt.
Heller ikke Armor 7 er en telefon, man skal vælge for 3D-grafikkens skyld. Basemark GPU endte med en score på 1.673 og 3DMark Sling Shot Extreme med et resultat på 1.188. Det er ringere end den billigere Doogee S86 Pro.
Som en toughphone skal kunne, er Armor 7 i stand til at køre i lang tid på en opladning. Otte timer og 32 minutter sikrer, at du ikke løber tør for strøm på en todages kanotur.
Fysisk test
uleFone Armor 7 er både specificeret efter IP68 og IP69K. Det første betyder, at den kan tåle at ligge på halvanden meter dybt vand i en halv time. Det andet, at telefonen kan klare at blive spulet med 80 grader varmt vand under tryk. En tur i en spand vand påvirkede den derfor ikke det mindste. Heller ikke selv om USB-C-porten ikke er forseglet.
Heller ikke faldtesten, der bestod af halvanden meters frit fald mod betongulv på henholdsvis bagside, skærm og hjørner, gav den mindste ridse i lakken.
Konklusion
uleFone er en ukendt spiller, men de spiller på en bane, hvor de ingen af de kendte mobilproducenter har lyst til at være med. Og da Armor 7 gør det meste rigtigt, bliver den en vinder.
Det er lykkedes at parre generelt fornuftig hardware med et rigtig godt kamera – og gøre det til en attraktiv pris, hvor det eneste kompromis, man må indgå til gengæld, er størrelsen. Skridttæller, pulsmåler og kompas er fikst, men til træningsbrug vil du nok foretrække at have dem i et smart-ur i stedet.

Home mener
Stor og rigtig fin skærm, trådløs opladning – og et kamera i en kvalitet, vi ikke har set i en toughphone før. Middelmådig processor, og 3D-grafikken er ikke noget at prale af.
Vejl. pris 3949 kr
Specifikationer
- Klassificering: IP69K, MIL-STD-810G
- Faldprøve: Op til 1,2 m
- CPU: Mediatek 2,0 GHz P90, octa-core
- Hukommelse: 8 GB RAM / 128 GB lager
- Kort: nano-SIM + microSD
- Skærm: 6,3″, 2340 x 1080 pixel
- Styresystem: Android 9
- Kameraer: 48 Mp f/1.7 vidvinkel + 16 Mp f/2.0 vidvinkel AF + 8 Mp f/2.4 tele / 16 Mp (selfie)
- Indgange: USB-C
- Trådløst: 4G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0
- Batteri: 5500 mAh
- Mål og vægt: 8,1 x 16,6 x 1,4 cm / 290 g
- Funktioner: FM-radio, accelerometer, gyroskop, kompas, pulsmåler, lufttryk, coulombmeter
- Web: ulefone.com
Benchmarks
- Geekbench 5: 385 (single-core) / 1.480 (multi-core)
- Basemark GPU: 1.673
- 3DMark Sling Shot Extreme: 1.188
- PCMark: 9.926
- PCMark Battery: 8:23 timer
Også i denne test:
Toughphones
CAT S52
Et får i ulveklæder
CATs hidtil slankeste toughphone har ikke andet end sit robuste ydre at hævde sig med.


Doogee S68 Pro
Powerbank med indbygget telefon
Doogees håndværkermodel er billig nok til at købe som ekstratelefon, og den kan fungere som trådløs oplader for andre enheder.


Vil du læse hele artiklen?
Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.
Allerede abonnent? Log ind.
-
Prøv LB+ i 30 dageKun 29,-
Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.
-
LB+ Total i 12 mnd93.25 kr/mnd
Du sparer 312 kr