Search
Generic filters

TEST : CAT S52

Et får i ulveklæder

CATs hidtil slankeste toughphone har ikke andet end sit robuste ydre at hævde sig med.

CAT S52

Lyd & Billede mener

Den slankeste og pænest designede robuste telefon i testen. Den holder vand og kan sagtens tåle hård behandling.
Den er helt uden særlige håndværkerfunktioner. Den er langsom til de meste – og ekstra langsom til grafik.
 • Klassificering: IP68, MIL-STD-810G
 • CPU: 1,8 GHz Mediatek P35 octa-core
 • Hukommelse: 4 GB RAM / 64 GB lager
 • Kort: Dual nano-SIM + microSD
 • Skærm: 5,7″ Gorilla Glass 6, 1440 x 720 pixel
 • Styresystem: Android 9
 • Kameraer: 12 Mp f/1.8 vidvinkel / 8 Mp selfie
 • Trådløst: 4G, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac
 • Batteri: 3100 mAh
 • Mål og vægt: 7,7 x 15,8 x 1 cm / 210 g
 • Funktioner: Fingeraftrykslæser, FM-radio, accelerometer, gyroskop, kompas
 • Web: catphones.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3600 kr

 • Geekbench 5: 166 (single-core) / 1.000 (multi-core)
 • Basemark GPU: 710
 • 3DMark Sling Shot Extreme: 511
 • PCMark: 5.508
 • PCMark Battery: 8:09 timer

CAT er det tætteste, man kommer på en mærkevare inden for de solide telefoner. Navnet er ikke blot kendt fra entreprenørmaskiner, hvor de er verdens største, men også fra solidt fodtøj og ditto telefoner – begge dele fremstillet på licens. Vi har hen over årene testet adskillige CAT-mærkede telefoner, senest den voldsomme S61.

CAT S52 er en mellempristelefon, og den ligner ved første øjekast en almindelig, lidt tyk smartphone. En metalramme hele vejen rundt om telefonen er det eneste, der afslører, at der er tale om en toughphone. Skærmen er på 5,7 tommer, men virker umiddelbart større, da hele fronten er dækket af en sammenhængende sort flade af Gorilla Glass 6, og der er mere end en centimeters plads over og under skærmen. Opløsningen er 1440 x 720 pixel.

Bortset fra tykkelsen ligner CAT S52 en almindelig smartphone. (Foto: CAT)

Der er 4 gigabyte RAM og 64 gigabyte lager. Det er halvt så meget som på uleFone, og selv om det er tilstrækkeligt, vil det være en begrænsning for avancerede brugere. I praksis bliver det nok hastigheden og ikke hukommelsen, der sætter begrænsninger på brugen. Uanset et gavmildt antal kerner er processoren nemlig sløv, så ethvert tryk på et ikon ledsages af. En pause. Inden app’en åbnes.

 

Ingen partytricks

Da vi testede CAT S61-telefonen, var det infrarøde FLIR-kamera det helt specielle partytrick. Den slags finurligheder har S52 ikke. Faktisk rummer den ikke en eneste sensor eller app ud over det helt almindelige. S52 har dog fået fingeraftrykslæser, hvilket er en behagelighed til daglig brug. Især da man ikke kan låse mobilen op med selfie-kameraet.

Batteriet er på 3100 mAh, hvad der er temmelig fedtet på en telefon, der er beregnet til at blive brugt langt væk fra stikkontakten. Trådløs opladning får man heller ikke.

 

Simpelt, men godt kamera

I en tid, hvor antallet af objektiver vokser for hver mobilgeneration, har CAT S52 blot et enkelt 12 megapixel vidvinkelkamera på bagsiden, så man må undvære superzoom og avanceret fokusering.

Den ene optik, der er der, er heldigvis ganske fornuftig og lysstærk, så billederne bliver ganske acceptable. Indendørsfotos i god belysning har naturlige farver, selv om det godt kan ses, at billedet bliver kraftigt processeret. I dårligt lys flyder detaljerne sammen, og støjreduktionen er så kraftig, at billedet bliver tåget.

Det ene 12 megapixel kamera på CAT S52 rækker ikke til lange zoomture. (Foto: L&B)
Farverne er fine i god belysning, men dybdeskarpheden er lav. (Foto: L&B)
I dårlig belysning forsvinder alle detaljer. Billedprocessoren har været på overarbejde for at fjerne støj. (Foto: L&B)

Benchmarks

Processoren er en ottekerners Mediatek P35 på 1,8 GHz. Selv om både antallet af kerner og arbejdshastigheden på papiret er høj, er vi i den absolutte økonomiklasse. Det afslører Geekbench 5-testen med et resultat på 166 i single-core og 1.000 i multi-core. Det er med en god margen testens laveste. PCMark Work 2.0-testen endte med en score på 5.508.

Værst går det dog med grafiktestene: 3DMark Sling Shot Extreme endte med en score på 511. Det er under det halve af telefonerne fra Doogee og uleFone. Og omkring en tiendedel af min egen et år gamle Huawei P30 Pro! Basemark GPU-testen viser samme tendens med et resultat på 710.

Selv om batteriet kun er halvt så stort som konkurrenternes, gik batteritesten forholdsvis fint. Otte timer er et respektabelt resultat. Men den lavt opløste skærm og den langsomme processor bruger alt andet lige mindre strøm.

 

Fysisk test

CAT S52 er IP68-certificeret, hvilket i dette tilfælde skal tolkes på den måde, at den kan tåle at ligge på 1,5 meters vanddybde i op til 35 minutter. Den klarede derfor uden problemer en halv time i en spand vand. Også selv om USB-C-porten og hovedtelefonbøsningen ikke kan tildækkes. Halvanden meters frit fald mod betongulv på henholdsvis bagside, skærm og hjørner blev klaret uden en ridse, og alt virkede normalt bagefter.

 

Konklusion

CAT S52 er en ganske pæn og ikke specielt dyr toughphone, der kan være et fristende valg, hvis man ikke ønsker at rende rundt med en stor, tung klump af en håndværkertelefon i lommen.

Hvad angår robusthed, opfylder den kravene fuldt ud, og den er lige så upåvirkelig af vand og voldsomheder som sine fysisk større konkurrenter. Hvad angår ydelse og funktioner, bliver S52 imidlertid nummer sjok. Den tilbyder ingen særlige funktioner til udendørsfolket, og det er svært at finde en lige så langsom smartphone.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Doogee S68 Pro - Powerbank med indbygget telefon
  Doogees håndværkermodel er billig nok til at købe som ekstratelefon, og den kan fungere som trådløs oplader for andre enheder.
  uleFone Armor 7 - Til fummelfingrede fotografer
  Solid telefon med et par sjove tricks i ærmet – og ikke mindst et rigtig godt kamera.

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.