Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: CAT S52

Et får i ulveklæder

CATs hidtil slankeste toughphone har ikke andet end sit robuste ydre at hævde sig med.

Skrevet af / 01/04/2020 - 14:03
CAT S52
John Alex Hvidlykke

CAT er det tætteste, man kommer på en mærkevare inden for de solide telefoner. Navnet er ikke blot kendt fra entreprenørmaskiner, hvor de er verdens største, men også fra solidt fodtøj og ditto telefoner – begge dele fremstillet på licens. Vi har hen over årene testet adskillige CAT-mærkede telefoner, senest den voldsomme S61.

CAT S52 er en mellempristelefon, og den ligner ved første øjekast en almindelig, lidt tyk smartphone. En metalramme hele vejen rundt om telefonen er det eneste, der afslører, at der er tale om en toughphone. Skærmen er på 5,7 tommer, men virker umiddelbart større, da hele fronten er dækket af en sammenhængende sort flade af Gorilla Glass 6, og der er mere end en centimeters plads over og under skærmen. Opløsningen er 1440 x 720 pixel.

Bortset fra tykkelsen ligner CAT S52 en almindelig smartphone. (Foto: CAT)

Der er 4 gigabyte RAM og 64 gigabyte lager. Det er halvt så meget som på uleFone, og selv om det er tilstrækkeligt, vil det være en begrænsning for avancerede brugere. I praksis bliver det nok hastigheden og ikke hukommelsen, der sætter begrænsninger på brugen. Uanset et gavmildt antal kerner er processoren nemlig sløv, så ethvert tryk på et ikon ledsages af. En pause. Inden app’en åbnes.

 

Ingen partytricks

Da vi testede CAT S61-telefonen, var det infrarøde FLIR-kamera det helt specielle partytrick. Den slags finurligheder har S52 ikke. Faktisk rummer den ikke en eneste sensor eller app ud over det helt almindelige. S52 har dog fået fingeraftrykslæser, hvilket er en behagelighed til daglig brug. Især da man ikke kan låse mobilen op med selfie-kameraet.

Batteriet er på 3100 mAh, hvad der er temmelig fedtet på en telefon, der er beregnet til at blive brugt langt væk fra stikkontakten. Trådløs opladning får man heller ikke.

 

Simpelt, men godt kamera

I en tid, hvor antallet af objektiver vokser for hver mobilgeneration, har CAT S52 blot et enkelt 12 megapixel vidvinkelkamera på bagsiden, så man må undvære superzoom og avanceret fokusering.

Den ene optik, der er der, er heldigvis ganske fornuftig og lysstærk, så billederne bliver ganske acceptable. Indendørsfotos i god belysning har naturlige farver, selv om det godt kan ses, at billedet bliver kraftigt processeret. I dårligt lys flyder detaljerne sammen, og støjreduktionen er så kraftig, at billedet bliver tåget.

Det ene 12 megapixel kamera på CAT S52 rækker ikke til lange zoomture. (Foto: L&B)
Farverne er fine i god belysning, men dybdeskarpheden er lav. (Foto: L&B)
I dårlig belysning forsvinder alle detaljer. Billedprocessoren har været på overarbejde for at fjerne støj. (Foto: L&B)

Benchmarks

Processoren er en ottekerners Mediatek P35 på 1,8 GHz. Selv om både antallet af kerner og arbejdshastigheden på papiret er høj, er vi i den absolutte økonomiklasse. Det afslører Geekbench 5-testen med et resultat på 166 i single-core og 1.000 i multi-core. Det er med en god margen testens laveste. PCMark Work 2.0-testen endte med en score på 5.508.

Værst går det dog med grafiktestene: 3DMark Sling Shot Extreme endte med en score på 511. Det er under det halve af telefonerne fra Doogee og uleFone. Og omkring en tiendedel af min egen et år gamle Huawei P30 Pro! Basemark GPU-testen viser samme tendens med et resultat på 710.

Selv om batteriet kun er halvt så stort som konkurrenternes, gik batteritesten forholdsvis fint. Otte timer er et respektabelt resultat. Men den lavt opløste skærm og den langsomme processor bruger alt andet lige mindre strøm.

 

Fysisk test

CAT S52 er IP68-certificeret, hvilket i dette tilfælde skal tolkes på den måde, at den kan tåle at ligge på 1,5 meters vanddybde i op til 35 minutter. Den klarede derfor uden problemer en halv time i en spand vand. Også selv om USB-C-porten og hovedtelefonbøsningen ikke kan tildækkes. Halvanden meters frit fald mod betongulv på henholdsvis bagside, skærm og hjørner blev klaret uden en ridse, og alt virkede normalt bagefter.

 

Konklusion

CAT S52 er en ganske pæn og ikke specielt dyr toughphone, der kan være et fristende valg, hvis man ikke ønsker at rende rundt med en stor, tung klump af en håndværkertelefon i lommen.

Hvad angår robusthed, opfylder den kravene fuldt ud, og den er lige så upåvirkelig af vand og voldsomheder som sine fysisk større konkurrenter. Hvad angår ydelse og funktioner, bliver S52 imidlertid nummer sjok. Den tilbyder ingen særlige funktioner til udendørsfolket, og det er svært at finde en lige så langsom smartphone.

Karakter
CAT S52
Premium

Home mener

Den slankeste og pænest designede robuste telefon i testen. Den holder vand og kan sagtens tåle hård behandling. Den er helt uden særlige håndværkerfunktioner. Den er langsom til de meste – og ekstra langsom til grafik.

Også i denne test:

Toughphones

Doogee S68 Pro

Powerbank med indbygget telefon

Doogees håndværkermodel er billig nok til at købe som ekstratelefon, og den kan fungere som trådløs oplader for andre enheder.

Billig nok til, at man kan have den som ekstratelefon til hård brug. Lang batteritid. Trådløs opladning – begge veje!
Den største og tungeste telefon i testen. Trods mange kameraer er billedkvaliteten ikke noget at skrive hjem om.
Læs hele testen

uleFone Armor 7

Til fummelfingrede fotografer

Solid telefon med et par sjove tricks i ærmet – og ikke mindst et rigtig godt kamera.

Stor og rigtig fin skærm, trådløs opladning – og et kamera i en kvalitet, vi ikke har set i en toughphone før.
Middelmådig processor, og 3D-grafikken er ikke noget at prale af.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top