Search
Generic filters

TEST : Doogee S68 Pro

Powerbank med indbygget telefon

Doogees håndværkermodel er billig nok til at købe som ekstratelefon, og den kan fungere som trådløs oplader for andre enheder.

Doogee S68 Pro

Lyd & Billede mener

Billig nok til, at man kan have den som ekstratelefon til hård brug. Lang batteritid. Trådløs opladning – begge veje!
Den største og tungeste telefon i testen. Trods mange kameraer er billedkvaliteten ikke noget at skrive hjem om.
 • Klassificering: IP69K, MIL-STD-810G
 • Droptest: 1,5 m
 • CPU: 2,0 GHz Mediatek P70 octa-core
 • Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager
 • Kort: Dual nano-SIM + microSD
 • Skærm: 5,9″ Gorilla Glass 4, 2280 x 1080 pixel
 • Styresystem: Android 9
 • Kameraer: 21 Mp + 8 Mp vidvinkel + 8 Mp tele / 16 Mp (selfie)
 • Trådløst: 4G, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.1
 • Batteri: 6300 mAh
 • Mål og vægt: 8 x 16,4 x 1,6 cm / 304 g
 • Funktioner: G-sensor, L-sensor, P-sensor, gyroskop, FM-radio, trådløs opladning
 • Web: doogee.cc
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2249 kr

 • Geekbench 5: 300 (single-core) / 1.405 (multi-core)
 • Basemark GPU: 1.741
 • 3DMark Sling Shot Extreme: 1.260
 • PCMark: 7.882
 • PCMark Battery: 13:02 timer

Doogee er en af de producenter, hvis navn de færreste skandinaver har hørt før. Og det klinger forhåbentlig mere af kvalitet og troværdighed på kinesisk, end det gør i vestlige øren. Under alle omstændigheder er de med syv års erfaring forholdsvis erfarne i branchen.

Doogee S68 Pro ligner en typisk håndværkertelefon. Bagsiden af plastic og to solide metalskinner i siderne gør den slagfast og vridningsstabil. Hjørnerne er armeret med solide gummi-“kofangere”, og USB-C-porten er lukket med en gummiklap. Skærmen, der er af Gorilla Glass 4, er sikret med ekstra beskyttelse i form af plastfolie, der dog havde svært ved at sidde helt fast i hjørnerne.

Doogee S68 er lige så solid, som den ser ud. Og så kan den oplade andre mobiler trådløst! (Foto: Doogee)

Skærmen er en skarp og behagelig FHD+ skærm på 2280 x 1080 pixel. Altså ganske som på en almindelig smartphone i samme prisklasse. Der er 6 gigabyte RAM og 128 gigabyte lager, så her behøver man heller ikke at lade sig begrænse, bare fordi man har valgt en håndværkermodel.

 

Ikke skudsikker

Man kan på Doogees website se demovideoer, der skal bevise telefonernes holdbarhed. Under “Doogee Rugged Phone Survival From Guns” kan man se telefonerne blive beskudt. Det er dog kun luftgeværer og -pistoler, der skydes med. Og man kan på videoen se, hvordan haglene laver huller i skærmen. Så pointen med demonstrationen bliver effektivt gennemhullet!

Nogle håndværkertelefoner er udstyret med opfindsomme funktioner som laserstråler, afstandsmålere eller endda infrarøde kameraer. Den slags finurligheder har Doogee S68 Pro ikke. Der var dog vaterpas, vinkelmåler og lydtryksmåler, men de benytter sig alle af sensorer, der også findes i almindelige smartphones.

Hvad der til gengæld er nyt, er at S68 Pro har ikke blot trådløs opladning, men omvendt trådløs opladning! Du kan altså oplade andre mobiler fra det rigelige 6300 mAh batteri!

 

Ikke til aftenfotografering

Der er hele tre bagkameraer på Doogee S68 Pro, placeret i en firkant sammen med blitzen. Det ligner med andre ord en moderne civil smartphone. Billedkvaliteten var dog ikke helt up-to-date. Udendørsbilleder i fuldt dagslys går godt nok, men lysfølsomheden indendørs er for lav, selv i forholdsvis god belysning, hvor de to andre i testen tog velbelyste, skarpe billeder. Og i dæmpet belysning går det helt galt.

Skarpheden er okay, men selv i klart dagslys er billedstøjen synlig. (Foto: L&B)
Selv i god belysning er billedet skummelt på Doogee. (Foto: L&B)
Doogee S68 Pro er ikke glad for dårlig belysning. (Foto: L&B)

 

Benchmarks

Processoren er en ottekerners Mediatek P70 på 2 GHz. Det er langtfra nogen topmodel, men den klarer dagligdags programmer med acceptabel hastighed. Geekbench 5 endte med en score på 300 i single-core og 1.405 i multi-core. PCMark Work 2.0-testen endte med et resultat på 7.882, som faktisk er fuldt ud brugbart.

Grafik er ikke Doogees livret. Det viser både Basemark GPU med en score på 1.741 og 3DMark Sling Shot Extreme med et resultat på 1.260. Det er langt fra at imponere, men dog nogenlunde det samme som uleFone. Og dobbelt så godt som CAT S52.

Der, hvor Doogee stikker af fra feltet, er på batteritiden. 13 timer og to minutter demonstrerer, hvad den er beregnet til. Nemlig at fortsætte med at køre, længe efter at alle andre har givet op.

 

Fysisk test

Doogee S68 Pro er certificeret efter IP68, hvilket betyder, at den kan tåle at ligge i vand i timevis. Den overholder også IP69K, hvilket betyder, at den kan tåle at blive højtryksspulet med næsten kogende vand. Derfor klarede den da også opholdet i en spand vand uden nogen gener. Halvanden meters frit fald mod betongulv på henholdsvis bagside, skærm og hjørner gjorde heller ikke indtryk på Doogee’en, bortset fra små rester af maling – fra gulvet.

 

Konklusion

Doogee S68 Pro er en solid telefon til en pris, der er til at bære. Den har ikke de fantasifulde funktioner, som man ser på topmodellerne. Til gengæld er den ikke dyrere, end at man kan købe den som et supplement til sin normale telefon, som man kan bruge på campingturen eller festivalen. Hvor den kan køre i dagevis på en opladning.

Hvis du gør det, skal du nok koncentrere dig om oplevelserne, mens du er der, og lade være med at tage billeder – for de bliver ikke mindeværdige.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

John Alex Hvidlykke

Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  CAT S52 - Et får i ulveklæder
  CATs hidtil slankeste toughphone har ikke andet end sit robuste ydre at hævde sig med.
  uleFone Armor 7 - Til fummelfingrede fotografer
  Solid telefon med et par sjove tricks i ærmet – og ikke mindst et rigtig godt kamera.

  Læs også

  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.