Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

DUEL: Samsung Galaxy S23 vs. Xiaomi 13

Xiaomi 13 udfordrer Samsung Galaxy S23

To spritnye Android-mobiler til samme pris og begge med Snapdragon 8 Gen 2 under hjelmen kæmper om brugernes gunst. Vi kårer den bedste.

Skrevet af / 24/03/2023 - 08:00
Samsung Galaxy S23 vs. Xiaomi 13
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Der er rift om kunderne på mobilmarkedet. Ikke mindst fordi flere og flere af os beholder vores smartphones længere, end det var normen for blot få år siden. Men så er det også vigtigt at vælge en mobil, som ikke bliver for langsom i løbet af få år.

Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-processor blev introduceret for få måneder siden og bør være garant for, at en mobil, man køber i dag, også vil kunne køre de nyeste apps, tungeste spil og den seneste opdaterede version af styresystemet om to-tre år.

Samsung Galaxy S23Xiaomi 13
Både Xiaomi 13 (forrest) og Samsung Galaxy S23 (bagest) er udstyret med Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-processor. (Foto: Peter Gotschalk)

Har man et pengetræ stående i baghaven, kan man med fordel investere i monstermobiler som Samsung Galaxy S23 Ultra eller Xiaomi 13 Pro, men der findes også lidt mere budgetvenlige smartphones i premiumklassen med Snapdragon 8 Gen 2 under hjelmen.

Én af dem er OnePlus 11, som vi allerede har testet, men derudover er Samsung Galaxy S23 og Xiaomi 13 de mest lovende kandidater.

Samsung Galaxy S23Xiaomi 13
Der er stor forskel på kalibreringen af de to skærme på hhv. Xiaomi 13 (øverst) og Samsung Galaxy S23 (nederst). Vi er ikke i tvivl om, hvad vi synes bedst om. (Foto: Peter Gotschalk)

Derfor har vi sat de to spritnye smartphones stævne og ladet dem udkæmpe en kamp på bl.a. design, skærmkvalitet, kamera, funktioner og ydelse for at finde den bedste.

Man må læse de to tests for at finde vinderen, men vi kan da afsløre et par af de væsentligste forskelle allerede her:

Xiaomi 13 er den mobil, du skal vælge, hvis hurtigopladning og lang batterilevetid har høj prioritet. Den kinesiske mobil har også en lidt større skærm og et kamera med Leica-teknologi.

Samsung Galaxy S23 har uden diskussion det flotteste skærmbillede, og desuden er mobilen helt flad og mere robust, selv om den er både mindre og lettere.

SamsungGalaxyS23_nat Xiaomi13_nat
<
>
Der kan vist ikke være tvivl om, hvilket mobilkamera der tager de bedste billeder om aftenen. Her er et billede taget med Samsung Galaxy S23.

Har du prøvet én af mobilerne eller dem begge to? Og er du overvejende enig med os? Eller måske helt vildt uenig? Giv os din vurdering i kommentarfeltet under artiklen.

Produkter i denne test

Samsung Galaxy S23

Den ægte vare er også bedst til prisen

Samsung Galaxy S23 er det bedste valg lige nu, hvis man vil have en fuldendt Android-mobil.

Lille og let, men alligevel robust med mat bagside og flad skærm beskyttet af Gorilla Glass Victus 2. Knivskarp og lysstærk skærm, og også på lydfronten leveres varen. Fantastisk kamera, som alle kan bruge, og tårnhøj ydelse.
Skærmen må nøjes med FHD+ opløsning, og mobilen understøtter maksimalt 25 watt hurtigopladning. Det er noget skidt, for batteriets levetid kunne godt være bedre.
Læs hele testen

Xiaomi 13

For kinesisk til de fleste

Xiaomi 13 profiterer af den kinesiske mobilproducents nye samarbejde med den tyske kameraproducent Leica.

Skærmens maksimale lysstyrke er tårnhøj, og mobilen er også IP68-certificeret. Leica-samarbejdet gør kameraet bedre, end vi er vant til fra Xiaomi. Største fordel er dog mobilens hurtige ydelse, også for så vidt angår batterilevetid og hurtigopladning.
Designet er plastagtigt, den spejlblanke bagside samler på fingeraftryk og er for glat. Skærmkalibreringen sidder ikke ligefrem i skabet, og mobilen har tendens til at overophede. Brugerfladen bugner med ‘bloatware’ og har et meget kinesisk præg.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top