Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus 11 5G

Balancekunstner

OnePlus 11 5G vil både være bedst og billigst. Og det er den.

Skrevet af / 16/02/2023 - 08:33
OnePlus 11 5G
Peter Gotschalk

OnePlus har længe haft en ujævn kadence, når det gælder lanceringen af nye modeller. I foråret 2019 fik vi både en OnePlus 7-model og en OnePlus 7 Pro, og allerede samme efterår introducerede den kinesiske mobilproducent såvel OnePlus 7T som OnePlus 7T Pro.

I foråret 2020 lancerede firmaet OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, mens der kun kom én OnePlus 8T-model om efteråret. I 2021 år blev T’et smidt på møddingen, og OnePlus lancerede kun to nye mobiler i premium-segmentet, nemlig OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro, der begge så dagens lys i det tidlige forår.

Sidste år blandede OnePlus igen kortene på en ny måde. I foråret 2022 lancerede firmaet således den imponerende OnePlus 10 Pro, mens vi måtte kigge i vejviseren efter en almindelig 10’er. I efteråret kom OnePlus 10T, altså ingen Pro-udgave, men i det mindste var T-modellen tilbage efter et års fravær.

I år er forårets Pro-model så blevet skrottet til fordel for en mere skrabet topmodel i form af OnePlus 11 5G. OnePlus har ønsket at “finde tilbage til rødderne”, fik vi at vide, da vi før lanceringen spurgte ind til den manglende Pro-version af OnePlus 11 i forbindelse med en briefing om produktet.

OnePlus 11 5G
Den matsorte bagside samler gudskelov ikke på fingeraftryk. OnePlus 11 5G findes også i en grøn farvetone. (Foto: Peter Gotschalk)

Så vi må altså undvære en Pro-version af OnePlus 11, og det handler især om prisen. Således er OnePlus 11 5G godt og vel 1.000 kroner billigere end OnePlus 10 Pro, da denne blev lanceret sidste forår. OnePlus har så forsøgt presse citronen så meget som muligt for at give brugerne noget for pengene. Ikke nogen dårlig ide, men det er altid en svær balance, når man vil markedsføre en smartphone som et absolut flagskibsprodukt, mens prisen samtidig bliver holdt i kort snor.

OnePlus stod med samme udfordring med sidste efterårs OnePlus 10T, der sågar var en smule billigere end OnePlus 11 5G. Og selv om 10T’eren absolut var en god mobil, måtte brugerne leve med et par svære kompromisser. Bl.a. manglede kameraet optisk zoom, ligesom mobilen måtte undvære trådløs opladning.

Det gode spørgsmål er nu, om dette års nye topmobil fra OnePlus er en bedre balancekunstner end den seneste forgænger. Vi forsøger os med et overblik.

Design og konstruktion

Ligesom sine to forgængere har OnePlus 11 et ret stort kameramodul på bagsiden, som virkelig skiller sig ud. I år er det bare rundt i stedet for kvadratisk!

Men ellers er princippet det samme. Kameramodulet går nærmest i ét med aluminiumsrammen, der omgiver hele mobilen.

OnePlus 11 5G
Ligesom sine to forgængere har OnePlus 11 et ret stort kameramodul på bagsiden, som virkelig skiller sig ud. I år er det bare rundt i stedet for kvadratisk! (Foto: Peter Gotschalk)

Som på forgængerne – med undtagelse af OnePlus 10T, der uvist af hvilken grund måtte undvære den populære feature – sidder den lille skyder, som skifter mellem lyd, vibration og lydløs tilstand, på højre side ligesom tænd/sluk-knappen. Lydstyrken reguleres med knappen på den modsatte side. Mobilens bagside er beskyttet af Gorilla Glass 5, mens mobilens skærm er fremstillet af Gorilla Glass Victus.

Vores testeksemplar var mat sort (af OnePlus kaldet Titan Black), men mobilen findes også i en grøn farvetone (som OnePlus kalder Eternal Green). Begge farver er ret lækre, ligesom den nye mobil også byder på høj byggekvalitet og føles robust i hænderne.

OnePlus 11 5G
Her er den så, den berømte Alert Slider, som er unik for OnePlus-mobiler. Den bruges til at skifte mellem lyd, vibration og lydløs tilstand. (Foto: Peter Gotschalk)

Sidst, men ikke mindst, er OnePlus endelig tilbage med en mobil, der faktisk er blevet IP-certificeret. Sidste gang, det skete, var i 2021 med OnePlus 9 Pro. Den var IP68-certificeret, mens OnePlus 11 5G må nøjes med IP64, men det betyder dog, at den nye mobil er totalt støvsikker, mens den også skal være beskyttet mod vandsprøjt fra alle tænkelige retninger. Du bør altså ikke ligefrem tabe den i toilettet, men i et regnfyldt land som Danmark, hvor det især om vinteren (og foråret og efteråret … o.k., faktisk hele året rundt) vrimler med store vandpytter, er en IP64-certificering ikke at kimse af.

Skærm og lyd

For så vidt angår skærmen følger OnePlus 11 5G i sin Pro-forgængers fodspor. Mobilens kurvede skærm leverer et knivskarpt og højopløst skærmbillede med en nærmest fløjlsblød brugeroplevelse. Dertil kommer en heftig lysstyrke på op til 1.300 nit, hvilket i praksis betyder, at skærmen kan bruges problemfrit udendørs, selv om solen skinner fra en skyfri himmel. Opdateringsfrekvensen er adaptiv op til 120 Hz, hvilket i praksis betyder, at skærmfrekvensen tilpasser sig automatisk, afhængigt af hvad der foregår på skærmen. Nyt er det, at skærmen på OnePlus 11 5G understøtter Dolby Vision HDR, så man kan se film og serier i Dolby Vision.

OnePlus 11 5G
Skærmen leverer en heftig lysstyrke på op til 1.300 nit, hvilket i praksis betyder, at mobilen kan bruges problemfrit udendørs, selv om solen skinner fra en skyfri himmel. Til sammenligning når skærmen på Samsung Galaxy S23 Ultra op på 1.750 nit, mens iPhone 14 Pro Max rammer 2.000 nit. Men begge de to mobiler koster så også spidsen af en jetjager. (Foto: Peter Gotschalk)

Også hvad angår lydoplevelsen er OnePlus endnu en gang mobilmarkedets konge. Mobilen er selvfølgelig udstyret med aptX fra Qualcomm, der optimerer lyden, når der streames trådløst via Bluetooth, og de integrerede højttalere har Dolby Atmos, så lyden også står skarpt med masser af detaljer, hvis man bruger mobilen til at lytte til musik, se videoer eller game uden hovedtelefoner.

OnePlus 11 5G
Kameraet i OnePlus 11 5G består af en 50 megapixel Sony IMX890-optik, et 48 megapixel 115 graders ultravidvinkelobjektiv samt et teleobjektiv på 32 megapixel med 2x optisk zoom. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

I forhold til OnePlus 10 Pro er kameraet i OnePlus 11 en lille nedgradering. Her må man nøjes med 2x optisk zoom (mod 3,3x på OnePlus 10 Pro), og det vilde ultravidvinkelobjektiv med et synsfelt på hele 150 grader fra forgængeren er droppet.

Til gengæld er kamerasamarbejdet med Hasselblad, som OnePlus 10T måtte undvære, tilbage. Hasselblad har de seneste 80 år været førende inden for kamerateknologi, og firmaets kameraer har i mange år været anvendt af verdens bedste fotografer. F.eks. havde firmaet fremstillet det kamera, der indfangede Neil Armstrongs første skridt på Månen.

Især portrætbilleder med bokeh-effekt bliver gode med OnePlus 11 5G. (Foto: Peter Gotschalk)

Hasselblad har således hjulpet OnePlus med kamerasoftwaren til OnePlus 11 5G, og det betyder, at kameraet har samme specielle funktioner som sidste års Pro-model. Herunder de særlige filtre – som OnePlus insisterer på at kalde Master Styles – der er udviklet af Hasselblad Master-fotografer. Altså en slags officielle ambassadører for kamerafirmaet. Hasselblad leverer også et system for farvekalibrering, der skal give billeder med mere naturtro og præcise farver.

I praksis klarer OnePlus 11 5G skærene uden at blinke. Billederne fremstår farverige og varme uden at virke kunstige. Især bokeh-billeder bliver gode, ligesom de særlige Hasselblad-filtre gør dine fotos mere interessante uden de kunstige kulører, mange andre mobilkameraer har det med at tvære ud over billederne.

Her har vi taget billedet med et af Hasselblads Master Style-filtre ved navn Smaragd. Farverne er justeret, så især den grønne farve bliver meget tydelig og gennemtrængende. (Foto: Peter Gotschalk)

Ydelse og funktioner

OnePlus 11 5G er blot den anden mobil med Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 2-processor, vi har testet, den anden er Samsung Galaxy S23 Ultra. Og de to mobiler er da også nøjagtig lige hurtige. Egentlig overraskende, at OnePlus-mobilen ikke er hurtigere, da den har dobbelt så meget RAM som vores testeksemplar af Galaxy S23 Ultra, men ifølge OnePlus bruges den ekstra RAM til at allokere ressourcer til diverse AI-baserede funktioner, f.eks. kamera-app’en, ligesom producenten også hævder, at man kan have 44 apps kørende samtidig på telefonen uden problemer. Det sidste har vi helt ærligt ikke testet, men sikkert og vist er det, at OnePlus 11 5G ikke bare er lynhurtig, den klarer også alle opgaver, inklusive store apps og spil, uden at blive brandvarm. Og uden at strømforbruget går amok.

Samme motiv fotograferet uden filter. (Foto: Peter Gotschalk)

Faktisk viser vores benchmarktest, at OnePlus 11 5G kan køre i næsten dobbelt så lang tid på en fuld opladning som Samsung Galaxy S23 Ultra, og da mobilen desuden samtidig oplades væsentligt hurtigere, er OnePlus nok det bedre valg, hvis man straffer sin mobil hårdt med meget gaming og lignende.

Til gengæld må OnePlus 11 5G så undvære trådløs opladning, men set i et større perspektiv er det måske et offer, der er værd at bringe. For hånden på hjertet … hvor ofte bruger man det?

Konklusion

Vi var skeptiske, da OnePlus annoncerede, at de ville nøjes med en ‘almindelig’ OnePlus 11 i år, og at vi ikke ville få nogen Pro-model i denne omgang. Især da OnePlus tidligere har haft svært ved at ramme den helt rigtige balance mellem pris på den ene side og kvalitet/funktioner/ydelse på den anden.

Men med OnePlus 11 5G rammer den kinesiske producent ikke bare inden for skiven, de rammer helt plet. For hold k*ft hvor er denne mobil dog bare fantastisk. Og hvor er det vildt, at man kan få så meget mobil for pengene!

Den byder på høj ydelse, et kæmpe batteri med effektiv hurtigopladning, en fantastisk lysstærk og knivskarp mobilskærm, et fremragende kamera udviklet i samarbejde med Hasselblad samt den bedste lyd fra nogen smartphone på markedet. Og designet er både robust og luksuriøst. Sågar IP-certificeringen er på plads.

oneplus11_galleri1 oneplus11_galleri2 oneplus11_galleri3
<
>
‘Grotta’ i Prag fotograferet med hhv. ultravidvinkel, vidvinkel og 2x zoom. (Foto: Peter Gotschalk)

Det absolut eneste minus er den manglende trådløse opladning, men hånden på hjertet … hvor ofte bruger man det?

Karakter
OnePlus 11 5G
Premium

Home mener

Høj ydelse og fantastisk god mobilskærm. Dertil kommer stort batteri med hurtigopladning, fremragende kamera, der leverer naturtro billeder, samt et spændende design og virkelig god lyd. Mangler trådløs opladning.

1 kommentar til “OnePlus 11 5G”

  1. Kan OnePlus 11 5G levere lossless lyd til NuraTrue Pro (In-ear-høretelefonerne, som I anmeldte for lidt tid siden)?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Ikonisk mobil er tilbage

Samsung er i fare for at Motorola overhaler indenom

Huawei Honor er tilbage!

Større og hurtigere

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Scroll to Top