Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Nord CE 3 Lite

Budgetvariant af en budgetmobil

OnePlus er gået lidt for vidt med sparekniven - i bestræbelserne på at skære ned på prisen har de skåret for meget i funktionerne.

Publiceret 17/05/2023 - 13:00
OnePlus Nord CE 3 Lite
Jonas Ekelund

Nord er OnePlus’ billigere model-serie, til forskel fra topmodellerne, som kun hedder OnePlus, efterfulgt af et tal. Serien blev introduceret i 2020 efter kritik af, at OnePlus-telefonerne efterhånden var lige så dyre som andre mobil-mærker. Året efter kom en mere slanket CE-variant i Nord-serien, Core Edition, som er skåret helt ind til benet. Den testede Nord CE 3 Lite er endnu mere afpillet. Men hvor blev den almindelige Nord 3 egentlig af? Ifølge rygterne kommer den i juli, hvilket føles en smule bagvendt.  

Udseende og konstruktion

Formen er pænt afrundet, så man undgår skarpe kanter i hånden og lommen. Bagsiden er derimod fremstillet af meget blankt og glat plast, som føles billig. De to store kamerabuler ser lidt mærkelige ud, og den ungdommelige pastel-lime-farve føles som et lidt vel modigt valg (lykkeligvis fås den også i mørkegrå). Til forskel fra forgængeren har den Gorilla Glass, men den er ikke vandafvisende.  

blank
OnePlus Nord CE 3 Lite (Foto: L&B)

Skærm

Denne og Moto g73 er de eneste mobiler i testen, som ikke har OLED-skærm, hvilket i dette tilfælde virker som en forringelse, eftersom den oprindelige Nord CE faktisk havde det. Det betyder ganske vist, at man får en forholdsvis lysstærk skærm, men på bekostning af sortniveauet og kontrasten. Den dårlige farvegengivelse gør, at den heller ikke er velegnet til billedredigering. 120 Hz opdateringshastighed er fint, men det kommer ikke til sin ret på en LCD-skærm 

Kamera

Forbløffende nok har den hverken ultravidvinkel- eller telekamera! Derimod er dette den første OnePlus-model med en 108 Mp-sensor, men underligt nok har de ikke udstyret hovedkameraet med optisk billedstabilisering! Det betyder, at man indimellem får uskarpe billeder, og det bliver værre med lange eksponeringer om natten. I dagslys bliver billederne okay, men den føles langsom, og farverne bliver lidt blege. Selfies er okay, men ikke noget særligt. 

oneplus nord wide oneplus nord zoom oneplus nord light oneplus nord dark oneplus nord hdr
<
>
OnePlus Nord CE 3 Lite Low light (Foto: Jonas Ekelund)

Lyd

Forgængeren havde besynderligt nok monolyd men, nu er der stereohøjttalere i samme konfiguration som hos de øvrige testdeltagere. Den har endda fået gimmick’en ‘200% volumen’, inspireret af Spinal Tap, hvilket bare betyder, at den spiller relativt højt. Heldigvis uden forvrængning. Vil man have bedre lyd, har mobilen en rigtig hovedtelefonudgang, og foretrækker man trådløst, understøtter Nord 3CE dejligt nok aptX HD for bedre lydkvalitet.

blank
OxygenOS är ikke så god som før. (Skærmbilleder: L&B)

Anvendelse

Fingeraftrykslæseren sidder på sideknappen, hvilket ikke er ideelt, eftersom den er forsænket i rammen. OnePlus’ brugergrænseflade OxygenOS virker ikke længere som en fordel sammenlignet med konkurrenterne. Der medfølger et par ekstra apps, som ikke tilfører noget særligt samt nogle komplet unødvendige af slagsen. OnePlus lover to store opdateringer af Android og tre års sikkerhedsopdateringer. Ikke specielt generøst. 

Ydelse

Med tanke på den lave pris er det ikke forbavsende, at Nord 3 CE Lite slås med Moto g73 om bundplaceringen. Den har hurtigere grafik, men er faktisk langsommere ved normal brug. Vi taler 20-40 procent langsommere, afhængigt af testsoftware. Det skyldes dels den to år gamle mellemklasse-processor, men også langsom lagring. Mobilen er anvendelig til hverdagsbrug, hvis man ikke har for høje forventninger. 

geekbench diagram 3dmark diagram pcmark diagram
<
>
Geekbench ydelse. (Diagram: L&B)

Konklusion

Når det gælder topmodeller, er OnePlus tilbage i kampen, men vil man spare penge, er dette at gå for vidt. Her er der sparet og gået på kompromis på alle tænkelige måder. Det eneste, der skiller sig positivt ud, er det højopløste kamera, men det mangler ubegribeligt nok optisk billedstabilisering! Hvis du har forgængeren, behøver du ikke at opgradere, da forskellene er små. Der er bedre alternativer i testen. 

Karakter
OnePlus Nord CE 3 Lite
Premium

Home mener

Hurtig opladning. Højopløst hovedkamera. Lav pris. Hverken ultravidvinkel eller telekamera! Ingen optisk billedstabilisering! Middelmådig ydelse. Kun LCD-skærm.

Også i denne test:

6 mellemklasse-mobiler

Samsung Galaxy A54 5G

Det trygge køb

Samsungs bedste mellemklassemobil gør det meste godt, men har ingen spændende funktioner, som får den at skille sig ud fra mængden.

blank
Pæn og velbygget. Pålideligt 50 Mp-kamera. Fremragende S-AMOLED-skærm. God lyd. Vandtæt. Fremtidssikret, mange opdateringer.
blank
Ikke særlig behagelig i hånden. Langsom opladning.
Læs hele testen

Xiaomi 13 Lite

For mange svipsere til den pris

Xiaomi 13 Lite er en budgetmobil, som kommer for tæt på Redmi uden at lykkes lige så godt.

blank
Fremragende skærm. Godt kamera og glimrende video. Hurtig grafikydelse. Hurtigopladning.
blank
Ingen optisk billedstabilisering. Dårlige højttalere. Kun Android 12. Tvivlsomme opdateringer.
Læs hele testen

Google Pixel 6a

Som en Android-mobil skal være

Trods lidt haltende hardware råder Googles software-tricks bod på det og leverer et imponerende resultat.

blank
Godt kamera, fantastisk ydelse, garanterede opdateringer, hurtig Wi-Fi
blank
Ingen trådløs opladning. Kun 60 Hz skærmopdatering. Langsom opladning.
Læs hele testen

Motorola Moto g73 5G

Billig - men langsom til spil

Trods den lave pris føles det ikke, som om Moto g73 giver valuta for pengene – dertil er der for mange ulemper.

blank
Helt okay hovedkamera. Godt med hukommelse samt mulighed for hukommelseskort med plads til endnu mere. Praktiske Moto-tilpasninger.
blank
Skrækkeligt langsom grafik. Føles meget plastikagtig. Middelmådig skærm. Dårligt ultrawide-kamera. Få opdateringer.
Læs hele testen

Redmi Note 12 Pro

Redmi finder balancen

Hvis Xiaomi er dygtige til at bygge prisvenlige topmodeller, så gør det samme sig gældende for Redmi i mellemklassen.

blank
God ydelse for pengene. Helt okay kamera. Rigtig god OLED-skærm! Vandafvisende ifølge IP53-klassificeringen. Hurtigoplader medfølger.
blank
Middelmådig ultravidvinkel-kamera. Gammel Android-version. Fingeraftryksmagnet. Fuld af bloatware.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

6 mobiler du har råd til

Pixel 7a er den nye konge

Maksimale muskler til minimal pris

Den lille sikre sorte

Læsehest uden rygsmerter

Bedste tablet hvis du hader iPad

Scroll to Top