TEST: Huawei Freebuds Pro

Klonernes angreb

Der er kommet så mange skamløse AirPods-kopier, at man ikke længere reagerer. Det her er nok den bedste.
Huawei Freebuds Pro SPREAD
Karakter
Huawei Freebuds Pro
Lyd & Billede mener
Naturlig og fin lyd, støjreduktionen fungerer okay, og talekvaliteten er god. Kvalitetsindtryk i top!
Bassen kan blive lidt svulstig. Android-brugere kan justere EQ i app’en, men det er ikke tilgængeligt til iOS. Ikke vandtætte. Kort batterilevetid i propperne med støjreduktionen aktiveret.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Vandtæthed: Nej
  • Codecs: AAC, SBC
  • Batteri: 3,5 timer + 16,5 fra etui (m. ANC), 7 timer + 23 fra etui (u. ANC)
  • Vægt: 12,2 g
  • Ladekabel: USB-C
  • Web: huawei.com
Annonce
Annonce
forfatter

Det var ikke længe, Apple fik lov til at have deres AirPods med mikrofonstænger i fred, før klonerne begyndte at komme. Også etablerede mærker som Samsung og Huawei sprang på AirPods-vognen med mere eller mindre vellykkede forsøg.

Med AirPods Pro viste Apple én gang for alle, hvem der er chef i afdelingen for trådløse hørepropper med udstikkende mikrofoner, men konkurrencen er i den grad også skærpet.

Freebuds Pro er Huaweis nyeste model i en genre, som er blevet populær, fordi talekvaliteten ofte er bedre, når man har mikrofonen lidt tættere på munden, snarere end at den sidder ved øret. Hørepropperne giver et godt kvalitetsindtryk med et blankt titanium-look.

Brugervenlighed

Tilslutning er nemt: Man holder bare knappen på siden af lade-etuiet inde. Musikken styres ved at klemme på stangen på en af propperne (mere AirPods-efterligning). Et kort tryk pauser eller starter musikken, to korte tryk springer en sang frem, og tre tryk sender dig en sang tilbage. Tryk og hold, og du skifter mellem aktiv støjreduktion, lydforstærkning eller passiv tilstand.

Huawei Freebuds Pro
Huawei Freebuds Pro er måske de allerbedste AirPods-kopier. (Foto: Huawei)

Talekvalitet

Talekvaliteten med Freebuds Pro er også rigtig god i forhold til feltet. Der er ofte begrædelig talekvalitet gennem hørepropper, men med Freebuds Pro er det let for den anden part at tyde, hvad man siger. Det kunne måske have været lidt klarere i toppen, men sammenlignet med både Sony WF-SP800N og Bose QC Earbuds er Huawei meget bedre. Det behøver dog ikke at være dårligt uden mikrofonstang, for Sennheiser XC 400BT har lige så ren tale som Huawei Freebuds Pro.

Lydkvalitet – musik

Musik gengives med fin og fyldig bas og ellers meget klar lyd. Mellemtoneområdet er noget fremhævet, så både kvinde- og mandestemmer kommer godt frem. Men ikke mere fremtrædende, end at celloer stadig lyder varmt og fyldigt. Freebuds Pro fungerer overraskende godt til klassisk musik. Bare sørg for, at telefonen har valgt AAC-codec’en og ikke SBC. Desværre er der ikke aptX, som kunne have givet endnu bedre lyd.

Popmusik med meget bas kan lyde lidt uldent i de nederste oktaver. F.eks. remixet af “F2020” med Avenue Beat, hvor Jessie Reyez er gæstevokalist. Her synes jeg, at Sennheiser CX 400BT gør et bedre stykke arbejde med mere tyngde i bassen, samtidig med at den generelle opløsning er bedre, hvilket gør det mere naturligt.

Freebuds Pro mangler lidt dynamik. Når man skruer op for lyden, bliver det skarpere og mere grovkornet.

Android-brugere kan justere EQ-indstillingerne i app’en Huawei AI Life. Det er ikke tilgængeligt til iOS, men der er måske heller ikke så mange iPhone-brugere, som er interesseret i en AirPods-kopi, der koster næsten det samme som originalen. Selv om Freebuds Pro på enkelte punkter er mindst lige så gode.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Fra venstre mod højre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT og Jabra Elite 85t. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Huawei Freebuds Pro har flere ligheder med AirPods Pro, og en af dem er, at de faktisk lyder godt. Her får man både god og klar talelyd ud over fin lyd på musik. Bassen kunne have været lidt mere jævn, og dynamikken kunne bestemt være bedre. Men alt i alt et par kapable hørepropper fra Huawei.

Vi savner understøttelse af lyd-codecs som aptX og aptX HD, der kunne have åbnet op for endnu flere detaljer. Men det er småting. Freebuds Pro er gode hørepropper, og brugervenligheden fungerer også fint. Her får man, hvad man betaler for.

Frekvenskurver for alle hørepropper i testen. Ingen af dem er neutrale, og mange deler den samme lydfilosofi. Det betyder ikke, at de lyder ens. Målt med miniDSP EARS målemikrofon og REW-software, og kompenseret for, hvad miniDSP mener opfattes så lineært som muligt.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

X by Kygo Xellence

Kygos bedste hørepropper

Med premium-hørepropperne Xellence sigter X by Kygo højere og lykkes i det store og hele godt.

Heftig bas og medrivende lyd, godkendt støjreduktion og mulighed for at tilpasse lyden til sin egen hørelse.
Bassen kan være lidt i overkanten. For vores vedkommende blev det udjævnet efter en høretest i app’en, men det skabte nye problemer. Samtalelyden har forbedringspotentiale.

Jabra Elite 85t

Lille luksusmodel med støjreduktion

Jabras største hørepropmodel hedder Elite 85t og er egentlig ret lille. Men den er fyldt med gode løsninger.

Glimrende variabel støjreduktion. Etuiet kan oplades trådløst.
Understøtter ikke aptX. Der findes andre hørepropper med mere opløsning i overtonerne.

Sony WF-SP800N

Sony-propper til aktive brugere

Sony tilbyder et billigere og opdateret alternativ til deres lidt forældede flagskibsmodel.

Meget Sony-kvalitet for pengene. Kan tåle nogle knubs. Behagelig lydkvalitet.
Middelmådig talekvalitet, lidt lavt maksimumniveau, og hvorfor understøtter de ikke Sonys overlegne LDAC-codec?

Bose QuietComfort Earbuds

Lidt tamt fra Bose

Vi havde forventet meget mere.

Klasseledende støjreduktion. Trådløs opladning og vandtæthed.
Middelmådig lyd og skuffende talekvalitet.

Sennheiser CX 400BT

Ribbet favorit

Med CX 400BT har Sennheiser taget udgangspunkt i deres topmodel og fjernet alle unødvendige ekstrafunktioner for at sænke prisen.

Flot lyd og klar tale, god pasform og ditto brugervenlig. God spilletid.
Ingen støjreduktion eller forstærkning af omgivelseslyd. Ikke vandtætte.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Trådløs musik i stereo bliver ikke bedre end med KEF’s små højttalere.
Den er ikke ligefrem sprælsk, opladning går langsomt, og den kører ikke særlig langt ad gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlæg, som mange vil misunde den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blandt de få kablede smart-ringeklokker, der duer med dansk strømforsyning. Man har heller ikke brug for et abonnement for at få fuld funktionalitet.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!