: KEF M400

Fjerlette med klokkeklar lyd

KEF M400 skiller forskellige instrumenter rigtig godt fra hinanden.
Lyd & Billede mener
M400 er fjerlette og sidder meget komfortabelt uden på ørerne. Især mellemtoneområdet gengives med fabelagtig dynamik, og sangstemmer kommer klokkeklart frem.
Basområdet mangler lidt fylde, og der kunne godt have været endnu mere luft i overtonerne.
Specifikationer
  • Type: On-ear
  • Element: 40 mm
  • Følsomhed: 101,5 dB/mW
  • Impedans: 32 ohm (passiv tilstand)
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Farver: Hvid, sort, blå eller orange
  • Vægt: 175 g
Annonce
Annonce
forfatter

De senere år er hovedtelefonmarkedet eksploderet, og derfor er det kun naturligt, at producenter, der traditionelt er kendt for at lave højttalere, også forsøger sig med den mere personlige lyd, som vi får direkte i ørerne. Vi har set det med mærker som Bowers & Wilkins, Focal og PSB, og nu er det så engelsk KEF’s tur.

M400 er et par foldbare hovedtelefoner, som ikke vejer særlig meget og kun fylder lidt i det medfølgende etui. På den måde er de som skabt til at tage med på rejse.

En elektrisk modstand på 32 ohm er ideelt til mobiltelefoner og bærbare musikafspillere, der ikke har så meget effekt, og ledningen har kontrol/mikrofon til grundlæggende styring af musik og telefonsamtaler. Det vil sige, at man kan hoppe frem og tilbage mellem numre, justere volumen op og ned og besvare og afslutte opkald.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Pasform

M400 vejer som nævnt ikke meget, og kombineret med en rigtig god komfort mærker man knap nok, at man har dem på. Bortset fra at de ganske effektivt lukker støj ude og holde musikken inde. Dermed fungerer de godt til pendling, selv om der ikke er noget, der kan sammenlignes med aktiv støjreduktion i den henseende. Du slipper også for at irritere folk i samme lokale med musik, der lækker.

Annonce

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Dynamisk mellemtone

Lydmæssigt er M400’s store styrke deres evne til effektivt at skille instrumenter fra hinanden. Det er ikke noget problem at skelne mellem bratscher og violiner selv i et stort orkester, og sangstemmer fremstår usædvanlig detaljeret. Tonerne i basområdet er også lette at skelne fra hinanden, og tonestrukturen i bassen er mere differentieret end på nogle af mine favoritter, Sony MDR-1A, ligesom detaljeringsgraden er på et højere niveau.

Der er også mere spræl i M400 end i Bowers & Wilkins P5, som er mere runde i klangen og lidt slappere i svingene. KEF M400 præsenterer akustisk musik på fremragende vis.

Der, hvor jeg synes, at M400 kunne være bedre, er i dybbassen. Det bliver lidt tyndt, og elektroniske rytmer har ikke fylde og tyngde nok til at være rigtig medrivende. Her er Sony MDR-1A væsentlig sejere, og det samme er Panasonic HD10 (test på vej). H400 minder mere om de mindre kendte DD Audio DBX 03 i klangbalancen, men også disse har mere fylde i bassen. Og det til næsten den halve pris.

Jeg kunne også godt tænke mig endnu luftigere overtoner. Det mangler noget snert i lilletrommen, og hvor man på Sonys hovedtelefoner tydeligt kan høre seidingen (fjederbåndet) ligge og dirre under trommen, er det ikke lige så tydeligt på M400. Der rulles lidt for tidligt af i overtonerne, hvilket også betyder, at de lyseste klavertangenter ikke skinner som de skal, og heller ikke sopraner og violiner.

Annonce

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

KEF’s kompakte hovedtelefoner M400 har meget godt at byde på. Især mellemtoneområdet lyder kanongodt og skiller instrumenter og stemmer rigtig godt ad. Bassen er også meget differentieret og tonalt god. Læg hertil, at hovedtelefonerne kan foldes sammen, er meget kompakte og yderst komfortable, og der er ingen tvivl om, at de vil finde vej til mange hi-fi-interesserede ører.

Ankepunktet er dybbasregisteret, som er lidt tyndt. Elektronisk musik pumper ikke løs, som vi gerne vil have det, og overtonerne kunne godt skinne lidt mere. Men M400 har gjort os nysgerrige på, hvad de andre modeller har at byde på.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.