Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: JBL Tour One M2

JBL fjerner støjen med Tour One M2

Er JBL Tour One M2 virkelig markedets bedste støjdæmpende hovedtelefoner? De er i hvert fald rigtig gode.

Skrevet af / 28/05/2023 - 21:25
JBL Tour One M2
Geir Gråbein Nordby

Tour One M2 er et par støjreducerende hovedtelefoner, som JBL frimodigt hævder er “de bedste på markedet“.

Hovedtelefonerne justerer støjreduktionen i realtid baseret på omgivelserne. De har også en smart funktion, der lægger mærke til, når du begynder at tale. Derefter dæmpes musikken, mens Ambient Aware er aktiveret, så du kan høre lydene omkring dig, i stedet for at de bliver neutraliseret. Musikken bliver igen høj, når hovedtelefonerne registrerer, at opkaldet er slut.

Det er ikke kun JBL, der bruger denne teknik, men jeg må sige, at det virker bedre end hos mange andre producenter. Måske lidt for godt, for så snart man rømmer sig lidt højlydt, stopper musikken, og omgivelserne slipper ind.

JBL Tour One M2 Graabein
Rigtig god komfort: JBL Tour One M2. Foto: Geir Gråbein Nordby

Din individuelle hørelse

Noget, der gør disse JBL-hovedtelefoner ret unikke, er deres evne til at tilpasse lyden til din individuelle hørelse. Ved at udføre en Personi-Fi høretest i JBL-app’en, skaber hovedtelefonerne en lydprofil specielt til dig. Dette skulle give dig en skræddersyet lydoplevelse, der passer perfekt til netop din hørelse.

Selvom høretesten fungerer godt, kan det være lidt udfordrende at skulle trykke, og derefter slippe, på det helt rigtige tidspunkt for at markere, hvornår du ikke længere kan høre lyden, der afspilles. Lidt unøjagtighed i måden, du trykker på knappen, og lydbilledet kan blive forkert. Personligt foretrækker jeg, at justere lyden med en equalizer (EQ), men for mange vil JBLs justeringsfunktion stadig være en nem måde, at forbedre lyden på.

JBL Tour One M2 headband
Hovedbøjlen er godt foret. Foto: Geir Gråbein Nordby

“Personlig lydforstærkning” eller omgivelseslyd?

Ønsker du ikke at bruge støjdæmpning, men derimod det modsatte – at lukke omgivelserne ind – er der to muligheder. Personal Sound Amplification (personlig lydforstærkning) slipper lyde fra de umiddelbare omgivelser igennem. Som minder meget om den anden lignende funktion: Ambient Aware. Men det er ikke helt det samme.

Med Personal Sound Amplification forstærkes visse lyde meget mere, især i diskantområdet. Det kan give en lidt speciel lydoplevelse; lidt ligesom at have et høreapparat på. Til gengæld lyder det ret kunstigt, men det kan bestemt være rart i visse situationer. Jeg foretrækker dog selv Ambient Aware, som giver mere naturlig omgivelseslyd.

Læs også To propper i én JBL Tune Flex har åben pasform, men kan også bruge silikonedutter. Og så bliver lyden klassens fedeste.

Rumlig lyd

Tour One M2 har såkaldt rumlig lyd, eller Spatial Sound. Dette skal give en slags surroundlyd, og du kan vælge mellem Music, Movie eller Game. Jeg synes, musikken får bedre rytmer og en mere livlig lyd med funktionen slået fra. Streamer du film og TV, fungerer det imidlertid fint. Game-tilstanden giver den største effekt, men med noget reduceret dynamik. Personligt foretrækker jeg Movie-tilstanden, når jeg ser film.

Lang batterilevetid

Når det kommer til batterilevetid, imponerer Tour One M2 med op til 50 timers spilletid uden støjreduktion, og 30 timer med. Og hvis du er i klemme og har brug for en hurtig opladning, kan du få op til 5 timers spilletid med kun 10 minutters hurtigopladning, når hovedtelefonerne er løbet tør for strøm.

JBL Tour One M2 folded
Hovedtelefonerne kan foldes sammen. Foto: Geir Gråbein Nordby

God samtalekvalitet

Under mobil- og videoopkald kommer brugerens stemme tydeligt igennem til modtageren. Hele syv mikrofoner bruges til både at dæmpe støj og effektivt opfange stemmen. Stemmen bliver klar, måske med en lidt hård mellemtone, men du kan roligt bruge disse høretelefoner på hjemmekontoret eller i åbne kontorlokaler.

Pasform

JBL-bøfferne sidder meget behageligt på hovedet. Både ørekopperne og pandebåndet har bløde puder, som sidder godt. Samtidig sidder hovedtelefonerne godt fast, selv når du bevæger hovedet frem og tilbage, mens du “groover” til musikken.

De kan dog godt vakle lidt, hvis du ryster på hovedet. Så er ærkerivalen Sony WH-1000XM5 en lille smule bedre.

JBL Tour One M2 SPREAD 3
Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyden af JBL Tour One M2

Når det kommer til lyden, er den vedligeholdt med en saftig bas. Basområdet er måske lidt afslappet, uden den “party-lyd”, vi forbinder med JBL. Men bassen går dybt, og giver en flot kontrast og et solidt fundament til lyden.

Diskanten er luftig, også mere end på rivalen fra Sony. Selvom JBL kun har AAC-codec, mens Sony bruger det overlegne LDAC-codec.

Tag sangen Party Girls af Victoria Monét. En fantastisk club/RnB sang med fængende rytmer, som JBL gengiver med meget energi i bassen, og desuden god luft uden at blive skarp i lyden. Mellemtonen er til gengæld noget behersket, og vokalen kan virke lidt tynd.

JBL Tour One M2 EQ JBL Tour One M2 EQ (2)
<
>
Bedre lyd med EQ. Skjermbilde: Android

Fiks lyden med EQ

Der er dog ingen grund til bekymring, for JBL har en fantastisk EQ i app’en, som giver dig mulighed for at justere lyden præcis, som du vil. Personligt justerer jeg basområdet kraftigt ned omkring 250 Hz, for at få mellemtonen frem. I modsætning hertil hæver jeg bassen omkring 64 Hz for at få mere punch, men trækker ned ved 32 Hz for at gøre bassen klarere.

Samtidig hæves mellemtonen omkring 1 kHz for at understrege klarheden af ​​stemmer og instrumenter.

Efter denne justering fjernes meget af farven, men alligevel er “JBL-lyden” stort set bevaret. Det lyder med andre ord stadig underholdende og intenst, bare klarere.

JBL Tour One M2 swivel- enhanced JBL Tour One M2 LR marking JBL Tour One M2 det JBL Tour One M2 Black JBL Tour One M2 Champagne Handsome modern Caucasian man with beard drinking coffee.
<
>
Foto: Geir Gråbein Nordby
Læs også Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.

Mere balanceret end Sony

Sammenlignet med førnævnte Sony WH-1000XM5, som har en mere pumpende mellembas, opfattes JBL-hovedtelefonerne som mere afbalancerede. Sony-rivalen producerer faktisk en lyd hvor fest-stemningen er endnu mere markant, men JBL har bedre opløsning i overtoneområdet, og diskanten er bedre med mere luft.

Når jeg lytter til sangen Pegasus af Arlo Parks, har JBL-modellen en fin balance mellem den dybe synth-bas og Arlo Parks klare stemme. Phoebe Bridgers’ blødere andenstemme fylder lydbilledet ud, som disse hovedtelefoner gengiver smukt.

Klassisk musik står også godt frem, og jazz-instrumenter er eksemplarisk adskilt fra hinanden, mens hovedtelefonerne får musikkens dynamik og temperament frem. Flot!

JBL Tour One M2 ANC
Automatisk støjreducering kan aktiveres. Screenshot: Android

God støjreduktion

Den aktive støjreduktion (ANC) er i klasse med de bedste. Især fordi den i realtid tilpasser sig lækage gennem hovedtelefonerne. Det gør Sony-hovedtelefonerne dog også.

Sony-topmodellen er mere effektiv til at dæmpe lavfrekvent støj, men JBL dæmper mere jævnt over hele frekvensområdet. Når der afspilles pink noise gennem PC-højttalerne, er der kun højfrekvent støj tilbage, når jeg bruger Sony-hovedtelefonerne; JBL ændrer ikke karakteren af ​​støjen i samme grad. De dæmper mere jævnt, men mindre effektivt.

Ingen af ​​dem dæmper vindens blæsen særlig godt, men de forstærker den heller ikke, hvilket hurtigt kan ske med så brutale ændringer i lydtrykket, som vinden skaber.

Det skal bemærkes, at JBL-hovedtelefonerne har et svagt, men tydeligt sus i baggrunden, mens Sony-høretelefonerne er helt lydløse.

JBL Tour One M2 buttons
Hovedtelefonerne har fysiske knapper, men har også swipe-funktion uden på ørekopperne. Foto: Geir Gråbein Nordby

Brug dem også som lyddæmpere

Til sidst vil jeg nævne SilentNow-funktionen, som slår Bluetooth fra og giver dig mulighed for at nyde den rene støjreduktion i sig selv. Dette er især nyttigt, når du sover eller slapper af i støjende omgivelser. Du kan aktivere Bluetooth igen ved at holde knappen på venstre ørekop nede.

JBL Tour One M2 SPREAD 7
Foto: Geir Gråbein Nordby

Konklusion

JBL har leveret et par virkelig gode hovedtelefoner med Tour One M2. Den første version var allerede meget god, men støjdæmpningen krævede omhyggelig placering på ørerne. M2 indstiller dæmpningen efter pasformen, og det fungerer rigtig godt.

Hovedtelefonerne giver en fantastisk lydoplevelse med en solid bas, klar diskant og muligheden for at tilpasse lyden efter dine præferencer. Selvom journalisten er uenig med JBL i, at støjdæmpningen er “markedets bedste”, er den stadig meget god.

JBL-hovedtelefonernes fantastiske klangkvalitet, og de øvrige omtalte fordele, gør dem til et rigtig godt valg for musikelskere på farten.

Karakter
JBL Tour One M2
Premium

Lyd & Billede mener

Fyldig, åben og balanceret lyd. God støjreduktion og et væld af funktioner. God samtalekvalitet og god komfort. Lidt farvet bas ud af æsken; ikke helt den samme partyfaktor, som du forbinder med JBL. Personlige lyttetest kan give en forvrænget lyd, hvis du ikke er forsigtig. Ingen aptX-understøttelse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Lyd & Billede
Scroll to Top