SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Test : Tivoli Audio Go Andiamo

Trådløs Tivoli på farten

Tivolis første bærbare højttaler mangler lidt for at være lige så festlig som forventet.

Tivoli Audio Go Andiamo

Lyd & Billede mener

Tiltalende design, let og kompakt, velfokuseret lyd på moderat volumen.
Ingen USB-opladning, grødet lyd, når man spiller højt, moderat basrespons.
Bluetooth-streaming
AUX-indgang
20 timer batteritid
Sort/sort eller sølv/beige
Web: tivoliaudio.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1699 kr

De er bedst kendt for deres vellydende radioer, også bærbare som Tivoli Audio PAL, men det er først nu, de er klar med en bærbar Bluetooth-højttaler.

Hvorfor det har taget så lang tid, er ikke godt at sige, men nu er den første model i Go-serien her i hvert fald. Andiamo – som er italiensk for “lad os gå” – er et passende navn til en transportabel Bluetooth-højtaler.

Den relativt kompakte højttaler måler ca. 14 cm i diameter og er 6 cm høj. Indvendig er der et stort batteri med 20 timers batterikapacitet og en højttaler, der peger opad for at sprede lyden bedst muligt.

Højttaleren fås i helsort eller som her i mat aluminium, med en lækker beige læderrem, der omkranser højttaleren. Knapperne er diskret placeret under det italienske læder, der har synlige markeringer for volumenjustering, Bluetooth-parring og tænd/sluk.

Under håndtaget på læderremmen sidder der en lydindgang til andre lydkilder samt et ladestik til den medfølgende strømforsyning. Desværre er der ikke USB-stik her, hvilket havde gjort det muligt at oplade med en hvilken som helst 1 ampere strømkilde.

Andiamo fås også i sort. (Foto: Tivoli Audio)

Lyden

En gummiring på undersiden holder højttaleren på plads, hvis underlaget er glat. Den er ikke vandtæt, så tag den ind, før det begynder at regne. Designet er tiltalende, og kvalitetsindtrykket godt. Den minder ikke så lidt om B&O Beoplay A1, men Andiamo er lidt større. Og billigere.

Hvis man spiller rolig musik såsom London Grammar, er lydbilledet relativt godt fokuseret og tydeligt. Det lyder lidt dåseagtigt i mellemtonen, men bestemt ikke værre end andre Bluetooth-højttalere i samme klasse. Skifter man til f.eks. Avicii og vil spille højt, er det også muligt. Men så bliver lyden hurtigt temmelig grødet, og bassen kan ikke helt følge med i svingene.

Sammenlignet med KEF Muo, som længe har været vores reference, er lydbilledet tyndere og mere spidst i Andiamo, og både Libratone Zipp Mini og Audio Pro T3 i samme prisklasse lyder væsentlig mere afbalanceret. Ulempen er, at de begge er meget større end Andiamo.

God lyd, med visse begrænsninger. (Foto: Tivoli Audio)

Konklusion

Tivoli Audios første bærbare Bluetooth-højttaler er et godt valg, hvis man kan acceptere at gå lidt på kompromis med lyden for at få maksimal bærbarhed. Den relativt kompakte højttaler lyder godt, men kan ikke lide at spille højt og mangler desuden USB-opladning, som ellers er praktisk på små Bluetooth-højttalere.

Andiamo er ikke svaret for dem, der er meget kræsne med hensyn til lyd, men den spiller mere end godt nok til at forsvare prisen.

God batterilevetid, men vi savner USB-opladning. (Foto: Tivoli Audio)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.