: Sharp GX-BT7

Trådløs festabe

Denne Sharp-højttaler ligner noget, som George Lucas har lavet til en Star Wars film. Den blinker også.
Lyd & Billede mener
Cool design og god brugervenlighed appellerer til mange, der sikkert vil kunne lide de partytricks, som Sharp har lagt ind i denne trådløse Bluetooth-højttaler.
Et ubalanceret lydbillede, hvor især mellemtonen kæmper for at følge med. Spiller tydeligt forvrænget, når man skruer op.
Specifikationer
  • Bluetooth og NFC
  • USB ladestik og lydindgang
  • Analog line-indgang
  • Fjernbetjening
Annonce
Annonce
forfatter

Udvalget af trådløse højttalere vokser så hurtigt, at selv vi på Lyd & Billede har svært ved at følge med. Så da den spektakulært udseende Sharp GX-BT7 dukkede op, blev der hurtigt lagt mærke til den. Det aparte design og de kraftige blå lys var umulige at overse. Den måtte testes.

Der er ingen grund til, at god lyd kun kan komme i firkantede kasser; det er tilladt at bruge sin fantasi, når man designer højttalere. Og det kan man roligt sige, at Sharp har gjort. GX-BT7, der bruger Bluetooth til trådløs streaming af musik fra mobilen, ligner en cylinder, som nogen har klemt sammen på midten. Den kører ikke på batterier, men skal stå på køkkenbordet eller en hylde, og når man tænder den, viser den sit første partytrick.

Da kommer der en høj swoosh-lyd fra vidunderet, som åbner ballet med at skyde højttalerne fra hinanden og tænde to kraftige blå LED-oplyste felter i midten.

Temmelig cool. Første gang. Parring med smartphone eller tablet er lidt mere cool. Der følger nemlig to små disks med. Dem kan man have så langt væk fra højttaleren som 10 meter, og de fungerer som små Near Field-satellitter og gør det lettere at parre højttaler og telefon. Den ene kan f.eks. fæstnes til bogreolen, den anden til hoveddøren. Så parrer du bare ved at køre mobil over den runde disk. Eller tag, som Sharp kalder den.

Du kan også tilslutte med USB eller almindeligt 3,5 mm lydkabel, hvis det ikke er praktisk at streame musikken. Så kan du også få bedre lyd, for USB-indgangen understøtter PCM (samme som cd), når man tilslutter telefonen med kabel.

Annonce

Ubalanceret og uraffineret lyd
GX-BT7 har bas-elementerne i siden, så pas på ikke at placere højttaleren for tæt på væggen eller på en af siderne i bogreolen. Så får du for meget bas. Der er i øvrigt både bas- og diskantjustering her og noget, som Sharp kalder E-Sound, der skal give bedre lyd i højttaleren for at kompensere for netop placering ind mod væggen. Vil jeg tro.

De blå lys, der pumper i takt til musikken, kan ikke slås fra, heller ikke opstartslyden, men man kan da skrue ned for musikken. Enten via mobilen eller fjernbetjeningen. Sharps højttaler spiller dog ikke særlig høj sammenlignet med f.eks. Sonos Play:1 eller Bose SoundLink.

Efter lidt justering af bas og diskant fik jeg et hæderligt resultat. Lydbilledet har brug for ekstra fylde i bassen, men uanset hvordan man skruer op eller ned, hænger mellemtonen langt bagefter i lydbilledet. Som er grovkornet, næsten forvrænget, selv når man ikke spiller særlig højt.

Mens strygerne i Hélène Grimauds Beethoven-fortolkning med Dresden Staatskapelle kom godt frem i lydbilledet, druknede mange af klaverets klangfarver i grums. Kort og godt. Så gik det bedre med Jimi Hendrix og senere Dave Matthews, hvor jeg fik brugbar dynamik ud af højttaleren.

Men det lykkedes den aldrig at engagere mig nævneværdigt. Dertil er lyden alt for ubalanceret; der er ikke nogen detaljer eller antydning af raffinement i lyden, og jeg synes, at designet lover mere, end højttaleren kan holde. Sharp GX-BT7 kan bruges som højttaler nr. to et sted, hvor man ikke sætter lydkvalitet, men snarere brugervenlighed højest.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.