: Fidelity M6 500i

Musikalsk kraftværk

Med 500 W er det som at få en Ferrari til prisen af en Fiat.
Lyd & Billede mener
Grænseløs dynamik Stålkontrol i bassen Lydhurtige transienter Krystalklar neutralitet
For klinisk for nogens ører Ingen pladespillerindgang
Specifikationer
  • Integreret forstærker
  • 2 x 500 W 8 ohm
  • Fuldbalanceret kredsløb
Annonce
Annonce
forfatter

Elementerne i højttalerne slår som stemplerne i en V8-motor. Det høje omdrejningstal styres med jernhånd af en kraftpakke, vi ikke har set eller hørt magen til i denne prisklasse. Bassen er klippefast, mellemtonen klar som kildevand, og lydtrykket fantastisk højt.

Samtidig lyder den åbent og poleret. Ikke det mindste grovkornet som frygtet. Men romantikerne vil måske ikke kunne lide den kompromisløse jerndisciplin og den knaldhårde dynamiske kontrast. For her overlades intet til tilfældighederne. Man ser det bare ikke.

Nøgleordet er kraft og kontrol. Med endeløse kræfter har man bedre dynamisk kontrol, specielt i bassen. En ren og uanstrengt dynamisk acceleration af transienter i musikken – forte – og ikke mindst lav forvrængning, når man spiller højt.

Så vidt vi ved, findes der ingen direkte konkurrenter, hvis man lægger summen af den uanstrengte kraft med det gnidningsløse og raffinerede lydbillede. Med 2 x 500 W under topstykket, er Musical Fidelitys integrerede forstærker den mest rå, du kan købe. Der findes kun en håndfuld integrerede med så megen kraft som denne. De er alle sammen dyrere, det samme er den alternative løsning med en for- og effektforstærker.

Lyden
Den muskuløse forstærker klarer at ryste liv i selv de mest tungtdrevne højttalere: For at få klemt mest muligt ud af forstærkeren benytter jeg hovedsagelig de vidunderlige elektrostathøjttalere QUAD ESL-2905 og PCMs nye PB1 Signature. De to vidt forskellige højttalere gav et meget afslørende billede af hvad slags kvaliteter, der bor i monsteret fra Musical Fidelity.

Annonce

Mens PMC-højttalerne glimrer ved en rækkevidde i bassen, som får langt større og dyrere højttalere til at rødme af misundelse, er QUAD-højttalerne i stand til at afklæde kejseren både gamle og nye klæder, på en måde, som gør, at man sidder tilbage med den nøgne sandhed om forstærkeren.

På QUAD´erne følte jeg, at mellemtonen lød lidt tynd sammenlignet med den organiske og fyldige McIntosh MA7000 og MC452. Samme oplevelse fik jeg med PMC-højttalerne, men efter en stund slog det mig, at det var klangneutralitet, jeg hørte. Måske ikke af den slags alle foretrækker, for guderne skal vide, at enkelte indspilninger trænger til lidt ekstra klangfylde i mellemtonen, for at man skal opfatte musikken som mere levende. 

Konklusion
Hvis man er ude efter den varme, romantiske glød, som enkelte forstærkere og mange højttalere har, er dette næppe forstærkeren. Er man derimod ude efter noget, som kan fylde en tungtdreven højttaler med rå kraft, og ikke vil gå på kompromis med lydkvaliteten, kan jeg ikke komme på et bedre køb end Musical Fidelity M6 5001. Her får man endeløs kraft, supertransparent lydbillede og total kontrol kombineret med en klangneutralitet, som er sjælden i denne prisklasse. En meget stærk femmer på lydkvalitet og varmt anbefalet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.