Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Beoplay M3

Beoplay giver Sonos One klø

Trods en lidt højere pris er Beoplay M3 p.t. det bedste bud på en seriøs konkurrent til Sonos One.

Publiceret 19/02/2018 - 09:00
Beoplay M3
Mikael Hansen

Vi var svært begejstrede, da vi i sin tid testede Beoplay M5. Lyden var bred, varm og luftig. Det eneste, der reelt talte imod, var den ret så høje pris, som B&O Play har for vane at tage for deres produkter. Af samme årsag blev vi særdeles nysgerrige, da en mindre og billigere højttaler, Beoplay M3, blev annonceret.

Beoplay vs. Sonos

Prisen er ligesom størrelsen halveret. Af samme årsag giver det nu god mening at sammenligne den direkte med Sonos One, som vi også har været ret glade for. De to højttalere egner sig begge godt til at stå i en reol eller på køkkenbordet, hvor du kan streame trådløst til dem.

Sonos spiller i sit eget lukkede økosystem, mens M3 har indbygget Chromecast og Apple AirPlay. Sidstnævnte opdateres snart til AirPlay 2.0. Alt efter hvordan man bruger sine højttalere, kan Beoplays tilgang være at foretrække.

Mere elegant

Design er naturligvis en smagssag, men der kan umiddelbart argumenteres for, at M3 er noget mere elegant i sit udtryk. Til gengæld savner vi nogle lettilgængelige knapper, når lydstyrken skal justeres eller musikken startes og stoppes. Disse sidder på toppen af Sonos One. På Beoplay M3 er de gemt på bagsiden. Det giver til gengæld et meget strømlinet udseende, som også har sin charme.

Sonos One har modsat Beoplay M3 indbygget stemmestyring og mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar. Det første kan indtil videre være lige meget, men stereoparringen virker som en “missed opportunity” fra B&O’s side.

Markant bedre lyd

Design, økosystemer og tilgangsmuligheder kan dog være lige meget, hvis lyden ikke er god. Her overrasker Beoplay, som forventet, positivt. Lyden er trods højttalerens størrelse ganske imponerende.

Bassen er ligesom på M5 meget dominerende, men igen er det noget, man kan justere sig ud af med Beoplay App’en. Når det er gjort, er der plads til såvel en god bund som diskant og mellemtone. Sammenligner vi så med lyden fra Sonos One, falder sidstnævnte helt til jorden. M3 spiller langt dybere og mere detaljeret.

Konklusion

Med Beoplay M3 tager B&O Play for alvor kampen op mod Sonos og særligt Sonos One. De to højttalere minder meget om hinanden og har nogenlunde samme størrelse. Friheden er lidt større hos B&O Play, hvor du kan streame via Chromecast og Apple AirPlay. Dér, hvor Beoplay for alvor løber fra Sonos, er dog på lydkvaliteten, som har langt mere luft og bund. Har du hverken Sonos eller Beoplay i forvejen, bør du derfor gå efter M3, som både er nem at bruge og spiller fremragende.

picture1 picture2 picture3
<
>
M3 fås i to farver og med stof eller gitter.

Lyd & Billede mener

Beoplay M3 er nydelig at se på og spiller imponerende trods sin ringe størrelse. Der er ingen mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar og ingen stemmestyring.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Uhyggeligt tæt på flagskibsserien

Disse bør du virkelig høre

Sonos Era 100: Multirum-talentet

Soundbar til gamere

Magiske i det rette selskab

Enestående lydkvalitet

Scroll to Top