TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gruppetest 6 Bluetooth, in-ear hovedtelefoner

Der er ingen bånd der binder mig

Slut med sammenfiltrede ledninger. Truly Wireless er vejen frem!

forfatter
Publiceret 11/01/2019 - 11:43
Produkter i denne test
 • Kygo E7/900
 • SOL Republic Amps Air
 • Sennheiser Momentum True Wireless
 • Jabra Elite 65t
 • Optoma NuForce BE Free5
 • Plantronics BackBeat Fit 3100
 • Der er gået et år, siden vi sidst kiggede på de helt trådløse hovedtelefoner, som i daglig tale kendes under kategorien Truly Wireless. Mange modeller er siden kommet til, ligesom flere af de producenter, vi havde med i første runde, igen melder deres ankomst med opdaterede udgaver af eksisterende modeller.

  Vi kan hermed slå fast, at konceptet med helt trådløse hørepropper er kommet for at blive, ligesom teknologien lader til at blive bedre for hver generation, der går. Folk er ganske enkelt vilde med de helt trådløse propper, som mere eller mindre elegant stikker ud af ørerne og fylder dit hoved med musik.

  Desværre døjer vi stadig med nogle af børnesygdommene og begrænsningerne, som var kendetegnende ved første generation, hvor eksempelvis udfald mellem de to sider var ret udbredt. Nogle modeller har stadig disse problemer, omend omfanget er blevet mindre, mens andre lader til at have løst gåden.

  Et andet problem, der ligeledes er svært at komme helt til livs, er batterilevetiden. Hvordan får man så meget saft og kraft ud af de små propper som muligt uden at gå endnu mere på kompromis med størrelsen og pasformen? Især det sidste kan være et problem. Jo større og tungere propperne skal være, jo større risiko er der for, at de ikke bliver siddende i ørerne, men i stedet river sig løs og falder ud.

  Netop batterilevetiden er da også et af de største ankepunkter ved de trådløse hørepropper. Selv om nogle producenter formår at overskride de magiske fire timer, er der stadig langt op til, hvad vi kan forvente af almindelige trådløse hovedtelefoner, hvor standarden ligger nærmere de otte timer. For at imødekomme dette tyer alle producenterne til den samme løsning.

  Da der dårligt kan klemmes mere end maksimalt fire-fem timer ud af selve hørepropperne, må der ekstra batterikapacitet med i det medfølgende etui. Det kan så løbende oplade propperne, når de ikke er i brug, så du i det mindste altid får fuld valuta for pengene, når du tager dem ud af etuiet. Det er en løsning, der er til at leve med, da det ud over at lade propperne op også beskytter dem, når de ikke er i brug. Disse etuier varierer i vægt, størrelse og kapacitet.

  Da vi optimalt set vil have det hele så småt som muligt, er der hele tiden tale om et kompromis. Det er derfor en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man styrter ud og investerer sine sparepenge.

  For lettest at kunne vælge den model, der passer til dig og dit budget, er det en god idé at stille dig selv og besvare følgende spørgsmål:

  Hvad skal du bruge dem til?

  Vil du kunne bruge dem til sport, eller er de alene tænkt som en luksus i hverdagen? Bruger du dem til sport og motion, stilles der ekstra krav til pasformen. Du vil jo gerne have, at de bliver siddende, når du løber eller tonser rund med frivægtene. Det er ligeledes vigtigt, at de i et vist omfang er modstandsdygtige over for fugt og sved.

  Hvor vigtig er lydkvaliteten?

  Med så små drivere giver det sig selv, at lydkvaliteten kan være en udfordring. Jo mindre propperne er, jo mindre plads er der til at skabe den gode lyd til dine øregange. Stiller du høje krav til lydkvaliteten, kan du risikere at måtte gå lidt på kompromis med designet.

  Hvad må de koste?

  Prisen på helt trådløse hovedtelefoner er faldet meget det sidste års tid, og du kan derfor i dag lettere finde modeller til under 1.000 kroner. Pris og kvalitet hænger dog stadig sammen, så vær forsigtig med kun at se på prisen, da lydkvaliteten oftest heller ikke vil være den bedste.

  Har du nu også brug for, at de er helt trådløse?

  Som netop illustreret er helt trådløse hovedtelefoner resultatet af et kompromis mellem især batterilevetid, pris og lydkvalitet. Kan du alligevel leve med ledningsstumpen mellem højre og venstre kanal, får du derfor stadig mest for pengene.

  Produkter i denne test

  Kygo E7/900

  Til hverdag og sport

  Kygo sidder godt fast og spiller godt.

  God pasform og glimrende lydkvalitet.
  De måtte godt spille lidt højere, batteriet holde lidt længere og etuiet være lidt mindre.

  SOL Republic Amps Air

  Elendig eksekvering

  Gå i en stor bue uden om Amps Air.

  Ideen med det store batteri er god.
  De sidder ikke godt, har ringe styring og lyder metallisk og mudret.

  Sennheiser Momentum True Wireless

  Ventetiden værd

  Sennheiser spiller fuldstændig konkurrenterne af banen.

  Fremragende lydkvalitet, god pasform, lækkert etui.
  Styringen er lidt bøvlet, og prisen alt for høj.

  Jabra Elite 65t

  Godt alternativ til AirPods

  Jabra spiller Apple af banen og sidder samtidig godt fast.

  Jabra har helt styr på batteriet, lydkvaliteten og pasformen.
  Knapperne er lidt hårde at trykke på, og man kan en sjælden gang opleve udfald i lyden.

  Optoma NuForce BE Free5

  Bøvlet bekendtskab

  Optoma hiver den hjem på lydkvaliteten.

  Optoma BE Free5 spiller godt og dybt. Etuiet kan lade propperne op tre gange. Sidder let og fast i øregangen.
  Propperne er ikke så kønne, man kan opleve udfald i lyden, og styringen med knapperne er bøvlet.

  Plantronics BackBeat Fit 3100

  Til sportsfolket

  Plantronics egner sig både til løb, cykling og svømning.

  Udmærket lyd, åbent og vandtæt design.
  Det åbne design vil ikke passe alle og går ud over sættets evne til at producere dyb bas.

  Skriv en kommentar

  Nyeste artikler:

  MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
  lbpluss
  Proffer behøver ikke at betale mere Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, de er letdrevne med billigt udstyr, og de lyder meget dyrere, end prislappen giver indtryk af.
  Hovedtelefoner for musikelskere De ser ud som før, men lyden er bedre end nogensinde i Sennheisers nyeste hovedtelefoner.
  Disse hovedtelefoner er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noget så sjældent som et par lukkede hovedtelefoner med planmagneter som drivere.
  Råt, småt og godt fra Huawei Nu kommer efterfølgeren til FreeBuds 4i
  Helt trådløse: Audio-Technica satser på lydkvalitet I disse helt trådløse hørepropper fra Audio-Technica er nøgleordet ekstra høj lydkvalitet.
  Følg Lyd & Billede