Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Audio Pro A15

Multirum i næsten-hi-fi

Audio Pro A15 er en stærk lille multirums-bordhøjttaler, som du kan tage med dig ud i haven i tørvejr.

Skrevet af / 14/03/2023 - 12:00
Audio Pro A15
John Alex Hvidlykke

Vi har allerede testet gulvhøjttalerne A38 og standerhøjttalerne A28 fra Audio Pro. Begge er rigtige stereohøjttalere med indbygget forstærker og omfattende multirumsfunktioner.

Audio Pro A15 er i en anden og lettere vægtklasse, nemlig en bordhøjttaler, der kan bruges de steder, hvor man bare skal have lidt musik til arbejdet. Da A15 har indbygget batteri, kan den desuden tages med rundt i huset, uden at man skal fumle med ledningen.

Audio Pro A15 er en mellemstor bordhøjttaler på 28 cm i bredden. Kabinettet er beklædt med gråt, groftvævet møbelstof hele vejen rundt. På toppen finder man knapper til betjening og forvalg, og på bagsiden en basrefleksport, der også tjener som bærehåndtag.

Audio Pro A15 front 3 Audio Pro A15 front 1
<
>
Audio Pro A15 er en mellemstor bordhøjttaler, og ganske elegant iført gråt stofbetræk. (Foto: Audio Pro)

Der er ikke samme gavmilde udvalg af ind- og udgange som på A28 og A38. En 3,5 mm minijackindgang og en RCA-udgang til subwoofer dækker dog behovet. Især da en multirums-bordhøjttaler først og fremmest skal kunne afspille musik fra streamingtjenester og trådløst fra mobilen via AirPlay 2, Google Cast eller Bluetooth.

(Foto: Audio Pro)

Ligesom sine større søskende understøtter Audio Pro A15 hele to multirumsstandarder, nemlig Audio Pros egen og Google Home.

Audio Pro A15 er en ren monohøjttaler med en enkelt 4,5” bas/mellemtoneenhed og en 1” domediskant. Til gengæld er den ægte aktiv. Det vil sige, at der er separate forstærkere til hver enhed. Der er 30 W til bassen og 10 W til diskantenheden.

Audio Pro A15 top 2 Audio Pro A15 top 1
<
>
Toppanelet har knapper til betjening og forvalg. (Foto: Audio Pro)

Lydkvaliteten

Audio Pro har sandsynligvis brugt samme højttalerenheder i A15 som i de større hi-fi-modeller. Det er en ret luksuriøs bestykning i en forholdsvis billig bordhøjttaler. Og den lyder da også rigtig godt.

Ligesom de andre modeller i serien har Audio Pro A15 et fyldigt og varmt lydbillede. Bassen er dyb og ganske slagkraftig. Især hvis højttaleren bliver anbragt på nær hold, hvilket batteriforsyningen indbyder til.

Mellemtonen og diskantgengivelsen er også behagelig og naturlig. Især sammenlignet med andre multirumshøjttalere. Og i særklasse til prisen.

Konkurrenter

Når det gælder multirumshøjttalere, er den uundgåelige målestok Sonos, som har domineret feltet i mere end et årti. I tilfældet Audio Pro A15 er den direkte konkurrent Sonos Move, der koster det samme. Og den sammenligning klarer A15 glimrende: Bassen er dybere, lyden generelt en smule renere – og den ser endda bedre ud i sit grå, vævede stofbetræk.

Audio Pro A15 bag 2 Audio Pro A15 bag 1
<
>
Basrefleksporten på bagsiden dublerer som bærehåndtag. (Foto: Audio Pro)

Den holder ikke vand

Det smarteste ved en batteridrevet højttaler er, at man kan tage den med sig, hvor man end har lyst til at høre musik. For eksempel ude i haven. På sit website slår Audio Pro således på, at A15 er IPX2-vandtæt. Hvis jeg var producent af bærbare højttalere med IPX2-beskyttelse, ville jeg prøve at gemme IPX-certifikationen langt nede i teksten. For den er virkelig ikke imponerende! IPX2 vil sige, at produktet tåler stille regn, der falder nogenlunde lodret ned fra himlen. Til sammenligning tåler Sonos Move at blive overspulet med haveslangen fra enhver vinkel (IPX6).

Audio Pro A15 Lifestyle 1 Audio Pro A15 Lifestyle 5
<
>
Audio Pro A15 er batteridrevet og kan derfor tages med overalt. Den bør dog holdes på afstand af såvel poolen som vandpistoler. (Foto: Audio Pro)

Konklusion

Audio Pro A15 er en rendyrket multirumshøjttaler uden ambitioner om at være et komplet stereoanlæg. Den spiller kun i mono, men kan du acceptere disse få, indbyggede begrænsninger, leverer den så rigeligt varen på alle andre områder. Audio Pros multirumssystem fungerer lige så godt som de større platforme Sonos, HEOS og BluOS. Men er du ikke i færd med at gå all-in på Audio Pros højttalere, kan den fungere problemfrit sammen med Google-kompatible højttalere. At den kan tages med og spille videre på batterier, er et stort plus. Men ligesom Gremlins bør den ikke blive våd.

(Foto: Audio Pro)

Karakter
Audio Pro A15
Premium

Lyd & Billede mener

Rigtig god lyd og fornem streaming via både Google Home og Audio Pros egen app. Prisen er helt rigtig. Ingen fysisk fjernbetjening. Spiller kun i mono. IPX2-tæthed gør den bedst egnet til indendørs brug.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Lyd & Billede
Scroll to Top