Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Audio Pro A38

Gulvmodel med høj WAF

Gulvhøjttalerne Audio Pro A38 er et indretningsvenligt alt-i-et stereoanlæg med musikstreaming, multirum og TV-tilslutning.

Skrevet af / 11/03/2023 - 12:00
Audio Pro A38
John Alex Hvidlykke

Gulvhøjttalere har ufortjent fået et ry som store, upraktiske – og forbundet med permanent singlestatus. Hvilket er synd, da gulvhøjttalere ofte reelt tager mindre plads op end kompakthøjttalere på standere.

Audio Pro A38 er en gulvhøjttaler, der er så ydmyg af omfang og design, at den burde kunne passe ind i næsten enhver indretning. De slanke søjler tager næsten ingen gulvplads op, og den silkematte hvide eller sorte lakering er diskretionen selv.

Vi testede for kort tid siden Audio Pro A28, men nu er vi gået et trin op ad stigen til gulvmodellen Audio Pro A38. Slægtskabet med kompaktmodellen er umiskendeligt. Ud over det større kabinet og en ekstra bas/mellemtoneenhed er de identiske.

Audio Pro A38 gallery 6 Audio Pro A38 gallery 5 Audio Pro A38 gallery 4 Audio Pro A38 gallery 3 Audio Pro A38 gallery 2 Audio Pro A38 gallery 1
<
>
Selv den strengeste indretning burde kunne finde plads til så diskrete højttalere. (Foto: Audio Pro)

Det vil sige, at vi har at gøre med et stereohøjttalersæt med indbygget 2 x 75 watt klasse D-forstærker, 1” domediskant og ikke én, men to 4,5” bas/mellemtoneenheder. Højttaleren er ikke ‘ægte’ aktiv, da der kun er én indbygget forstærker pr. side, og delingen mellem højttalerenhederne sker passivt. I dette tilfælde ved 2.900 Hz.

Al elektronikken er indbygget i den venstre højttaler. Den højre forbindes til denne med et almindeligt højttalerkabel.

Læs også Den store streaming-pakke Audio Pro A28 er bittesmå og billige. Alligevel klarer de alle lydkilder – også musikstreaming og multirum.

Konstruktionen er et ret traditionelt basreflekskabinet med en port på bagsiden, men takket være større kabinetvolumen rækker A38 nogle få Hz dybere i bassen end A28.

Ligesom på A28 er frontbeklædningen i gråt møbelstof fæstnet med magneter.

Mange tilslutninger

Audio Pro A38 har et imponerende antal tilslutningsmuligheder i forhold til prisen. Der er indgange for analog stereo RCA, optisk TosLink og HDMI. Og en RCA-udgang til subwoofer.

Mest overvældende er imidlertid de trådløse forbindelser. Her understøttes AirPlay og Google Cast for tabsfri streaming fra mobilen. Med Tidal Connect og Spotify Connect kan man afspille musik fra sin foretrukne streamingtjeneste direkte på højttaleren. Og endelig er der også Bluetooth-mulighed. Men kun Bluetooth 4.2.

Takket være HDMI-indgangen kan Audio Pro A38 sluttes til fjernsynet. Og har du plads til et TV, har du også plads til de slanke gulvhøjttalere! (Foto: Audio Pro)

Dobbelt multirum

Og så har Audio Pro A38 hele to multirumsstandarder. Dels Audio Pros egen, med tilhørende app og understøttelse af alle relevante og irrelevante musiktjenester. Men som et ekstra lag flødeskum på lagkagen understøtter A38 (og de øvrige højttalere i samme serie) Google Cast. Det betyder, at højttaleren kan indgå i et multirumssystem med andre Google-kompatible højttalere. For eksempel fra Harman. Man er altså ikke bundet til én producent, som man er hos de fleste andre.

Placering

Da Audio Pro A38 er en gulvhøjttaler, er dén del af overvejelsen om placeringen afgjort på forhånd. Men inklusive fodstykket optager hver højttaler mindre gulvareal end et A4-ark.

Under ideelle forhold bør højttalerne placeres med mindst en halv meters afstand til bagvæg og sidevæg. Der er desværre ikke en omskifter til at tilpasse frekvensgangen i bassen efter placeringen, som man ser på nogle (lidt dyrere) højttalere. Men højden på kabinettet betyder i det mindste, at enhederne kommer så nogenlunde i ørehøjde, uanset hvad er ellers sker.

”Nobody Puts Baby in a Corner” – Audio Pro A38 er lette at placere. Men hvis du gemmer dem så meget væk, ville hovedtelefoner måske være et bedre valg! (Foto: Audio Pro)

Lydkvaliteten

Efter at have testet Audio Pro A28 for kort tid siden, var oplevelsen af A38 velkendt. Den lyder på mange punkter som lillebror – men bare med lidt mere af det hele.

Lydbilledet er også på den store model behageligt varmt og afrundet på en måde, som er let at blive tiltalt af – og som stadig ikke virker alt for bastung i længden.

Den mindre model manglede ikke bas, men den havde svært ved at spille højt nok. Her har A38 mere magt over tingene, og den kunne fint spille min 25 kvadratmeter store stue op. Også i basområdet, hvor orgelstemmerne på Philip Glass’ ‘Koyaanisqatsi’ gav en vis fysisk fornemmelse.

Mellemtoneområdet er i forhold til prisklassen fint. Stemmer virker forholdsvis frie, og der er en vis fornemmelse af luft omkring instrumenterne. Men nuanceringen – altså evnen til at gengive de klangdetaljer, der udgør forskellen på en milliondyr Stradivarius og en postordreviolin til en tusse – er ikke i top.

Diskantområdet mangler, ligesom på den mindre model, lidt luft og frigjorthed.

Audio Pro A38 bagside 2 Audio Pro A38 bagside 1
<
>
Al elektronikken er i den ene højttaler. Bemærk det gode udvalg af indgange. Og der er lige så gode trådløse muligheder. (Foto: Audio Pro)

Et fund til prisen

Audio Pro A38 er ikke perfekte. Men ret skal være ret: De her højttalere koster virkelig ikke ret meget. De fleste højttalere til samme pris er trådløse bordhøjttalere, men her får du to rigtige gulvhøjttalere. Den eneste konkurrent, der kan matche det, er Argon Audio Forte A55. Og med A38 får man trådløs multirumsstreaming med i købet, hvilket er noget af et fund!

De er ikke skabt til kritisk sofalytning af kompleks orkestermusik, men til at levere et lydspor af popmusik til de ting, man i øvrigt bruger tiden på. Og til at løfte lydkvaliteten på det flade fjernsyn til et helt nyt niveau.

Læs også Fuldvoksen hi-fi uden tråd Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

Konklusion

Audio Pro A38 en af de mindst pladskrævende gulvhøjttalere, man kan opdrive. De slanke højttalere leverer et fyldigt og behageligt lydbillede, og de har kræfter nok til at spille en mellemstor stue op. Det komplette udvalg af forbindelsesmuligheder med og uden kabel – og dobbelt op på multirum – er deres stærkeste kort. At vi er i den meget billige ende af prisskalaen, kan godt høres. Men du får stadig så rigelig valuta for pengene.

Karakter
Audio Pro A38
Basic

Lyd & Billede mener

Mere indretningsvenlige bliver gulvhøjttalere ikke. Fuld streaming og dobbelt multirum! Betydeligt mere fyldig lyd end lillebror A28. Billige. Man får trods alt ikke alt for ingen penge. Ikke egnede til alt for kompleks musik.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

Scroll to Top