Search
Generic filters
TEST

Sonos Move

 itemprop
TESTSonos Move
Sonos Move

Sonos flytter udenfor

Sonos klipper ledningerne og slipper deres første højttaler ud i det fri.

Lyd & Billede mener

Praktisk med en robust, bærbar Sonos-højttaler. Med Bluetooth! God lydkvalitet og nem betjening.
Tung af en bærbar højttaler at være. Høj pris i forhold til konkurrenterne.
 • Forstærkere: 2 x klasse D
 • Bestykning: Diskant, mid-woofer
 • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
 • Batteritid: 10 timer
 • Resistens: Støvbeskyttet, spuletæt (IP56)
 • Mål & vægt: 24 x 16 x 13 cm / 3 kg
 • Web: sonos.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3000 kr

Sonos har længe været et af de oplagte valg, når man vil kunne afspille musik i hele hjemmet. Men hvis man ville tage skridtet udenfor, er man blevet forhindret af, at højttalerne kræver strømledning og Wi-Fi-forbindelse. Noget, Sonos hidtil har holdt stædigt fast i.

Men miraklernes tid er ikke forbi, for nu har de lanceret Sonos Move. Med genopladeligt batteri og mulighed for Bluetooth-tilslutning er det for første gang muligt at tage Sonos-lyden med sig.

Design og byggekvalitet

Sonos Move er ikke, hvad vi ville kalde en rejsehøjttaler. Man putter den ikke lige i tasken, da den er lige så stor som to Ultimate Ears Megaboom 3. Spørgsmålet er, om man overhovedet vil tage den med til en picnic, da den også er tre gange så tung. Det er snarere en bærbar højttaler til hjemmet og gården eller haven. Eller hvorfor ikke badeværelset – noget, som Sonos ikke har kunnet tilbyde før?

Man behøver ikke at være bange for at tage Move med udenfor. Den er IP-certificeret, så den kan tåle både støv og en regnbyge, selv om man nok skal passe på ikke at tabe den i poolen.

Sonos siger også, at de har mishandlet den godt og grundigt for at sikre, at den kan klare at falde på jorden, at stå i bagende sol og at udsættes for temperaturer mellem -10 og +55 grader. Den virker da også meget solid og pålidelig, så det vil vi ikke sætte spørgsmålstegn ved.

Foto: Sonos

Installation

Installationen af Sonos Move er en velkendt proces, hvis man allerede har andre højttalere i sortimentet. Man vælger at tilføje en ny højttaler i Sonos-app’en, som finder en uinstalleret højttaler; man bekræfter på knappen på bagsiden, og så er man i gang.

Højttaleren oplades ved hjælp af en ladestation, som simpelthen er et rundt stativ, man placerer højttaleren i, og så sørger to kontaktpunkter for at forsyne den med strøm. Ladestationen bør man dog ikke tage med udenfor, da den ikke er vejrbeskyttet.

annonce

Heldigvis er det ikke den eneste måde at lade Move op på. Uden for hjemmet kan man oplade den med en kraftigere USB-C mobiloplader. Batteriet holder i ti timer, hvilket er okay for et produkt, der sjældent er langt fra opladeren. Det siges at have en levetid på tre år eller 900 opladninger og kan udskiftes. Glimrende ud fra et bæredygtighedsperspektiv.

annonce
Alle aspekter af højttaleren kan styres fra app’en, hvor man også kan se batteristatus. Foto: Sonos

Betjening

Det meste styres som sædvanlig fra Sonos-app’en, især når det gælder gruppering af højttalere, så de spiller samme musik. To Sonos Move kan også kobles i stereo, så man får rigtig stereolyd fra dem. Derimod kan den ikke kobles med en Sonos SUB eller bruges som surround-højttaler i et hjemmebiosystem.

Hvis man ikke vil bruge telefonen, er der touch-knapper på toppen af Move. Derfra kan man starte og stoppe afspilningen og skrue op og ned. Bagpå er der for første gang en omskifter til Wi-Fi eller Bluetooth. Et let tryk på den, og Move dukker op blandt Bluetooth-enhederne på mobilen. Dermed kan man nu bruge en Sonos-højttaler, selv om der ikke er Wi-Fi. Det gør det også lettere for gæster at spille deres egen musik til fester.

Foto: Sonos

Ligesom Sonos One er Move en smart-højttaler, da den har indbygget mikrofon og understøtter både Amazon Alexa og Google Assistant. Hvis man synes, det virker lidt utrygt, så er der en knap på toppen, der deaktiverer mikrofonen, og en lampe, der viser, om den er tændt eller ej.

Lydkvalitet

Udfordringen med bærbare højttalere er, at man aldrig ved, hvilket miljø de vil befinde sig i, så det er svært at justere lyden. Det har Sonos løst ved, at deres Trueplay-kalibrering nu ikke skal laves manuelt. Når højttaleren registrerer, at den bliver flyttet, så kalibrerer den selv ved at lytte til klangen af det, der spilles, og eventuelle ekkoer. Det fungerede rigtig godt, da vi flyttede den rundt mellem altanen, en støjdæmpet stue og et badeværelse med kraftigt ekko.

annonce
For første gang er der en Bluetooth-knap, så man også kan spille musik uden for hjemmet.

 

Med den rundstrålende diskant får man en meget åben lyd, der er særlig velegnet udendørs. Lyden er varm og har en distinkt og solid basgengivelse, som overraskende nok er tættere på Play:5 end de mindre højttalere såsom Sonos One. Det er svært ikke at stampe takten til elektronisk dansemusik. Den kan også spille højt nok til en almindelig have, og selv når vi skruede op til 90 decibel, overstyrede eller skurrede den ikke.

Lyden er mindre sofistikeret end i Play:5, men Move har en klar og tydelig gengivelse af stemmer. I det hele taget er lyden imponerende, især hvis man tager hensyn til, at den fungerer rigtig godt udendørs.

Konklusion

Sonos klipper ledningerne og slipper deres første højttaler ud i det fri. Sonos Move er en batteridrevet højttaler, der også kan spille musik fra mobilen via Bluetooth. Eftersom det desuden er deres første vandafvisende højttaler, behøver man ikke at bekymre sig for at tage den med ud i haven – eller hvorfor ikke ud på badeværelset? Derimod er den lidt stor og tung at tage med på udflugt.

Betjeningen er som sædvanlig yderst enkel via Sonos-app’en. Lyden tilpasses automatisk til omgivelserne, og den lyder derfor bedre end forventet, både udendørs og indendørs. Hvis man allerede har et Sonos-system og kan klare prisen, er den et godt supplement. Hvis man derimod bare vil have bærbar lyd, findes der mere prisgunstige alternativer.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sonos Move

   data-srcset

  Nu holder den også vand

  A1 fra Bang & Olufsen er fortsat en af de bedste små Bluetooth-højttalere. Og nu i forbedret og mere robust udgave.

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.