KEF T301 + T-2 subwoofer

 itemprop
KEF T301 + T-2 subwoofer

Flade højttalere, flad lyd?

Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …

Elegant design Gennemtænkt montering
Fladt lydbillede Tynd mellemtone

T-serien er KEF’s bud på diskrete hjemmebiograf-højttalere, hvor hensigten har været at matche papirtynde LED-fladskærme. Til dette formål er der udviklet nye højttaler-elementer med en ekstremt tynd profil. De ekstra flade bas- og diskantelementer bidrager også til at stive “kabinettet” – som kun måler 35 mm i dybden – af. Højttalerne fås både i hvid og sort med matchende stoffront.

Brugervenlighed
KEF T301 er et imponerende stykke industrielt design i en flot og gennemtænkt udførelse. Selve højttaleren kan i princippet hænges på væggen med kun én skrue, men for en sikkerheds skyld medfølger et robust metalbeslag, der giver bedre forankring til væggen. Der følger også sokler med til at placere på et bord, hvis det er det, man vil. Højttalerkablerne monteres med bittesmå skrueklemmer, der spændes med den medfølgende unbrakonøgle.

Den matchende subwoofer T-2 har et 10 tommers bas-element i et ekstra kompakt, lukket kabinet og drives af en 250 watt klasse D forstærker. Sub’ens flade form gør den velegnet til at placere ind mod på væggen sammen med højttalerne.

Lydkvalitet
KEF-højttalerne har væsentlig mindre slagkraft end DLS Flatbox, og det høres også på lyden, som generelt har mindre fut i mellemtoneregistret end den fyldige, varme klang, som svenskerne byder på. Stemmer og instrumenter som klaver får betydelig mindre “krop” og tyngde i gengivelsen.

Derimod har KEF T301 en hørbart mere distinkt diskantgengivelse, der gør, at guitarer og andre strengeinstrumenter lyde friskere i de øvre oktaver. Overtoner kommer bedre frem, men KEF bliver altså betydelig tyndere i mellemtonen. Desuden er der grænser for, hvor højt man kan spille, før de lyder hårdt og anstrengt.

Højttalere som disse er tydeligvis lavet til at blive brugt sammen med en subwoofer, og T-2 sub’en gør et godt stykke arbejde, selv om den lyder lidt mere tamt end DLS’ større sub. Bassen er rund og temmelig fyldig, men ikke så taktfast og stram trods det lukkede kabinet. Det betyder også, at samspillet mellem bas og mellemtone/diskant ikke bliver helt sømløst.

Når vi sætter Daft Punks funky “Game of Love” på, lyder det en smule rodet, og sættet formår ikke at vække den indre diskodanser til live i samme grad som de andre systemer i testen. Det er dog muligt at presse ganske god lyd ud af KEF-højttalerne, hvis man har en surround-receiver med god afstandsjustering og equalizer, hvor afvigelser i klangbalance og timing kan korrigeres. I den henseende er 5.1-versionen af KEF-sættet nok et bedre køb end 2.1-løsningen.

annonce

Konklusion
KEF T301 er de tyndeste og billigste væghøjttalere i testen. Det bærer lyden desværre også præg af, med en hørbart tyndere og mere tam lyd end de andre testdeltagere. På den anden side er der få, der kan konkurrere med KEF’s slanke formfaktor. Disse højttalere er som skabt til dig, der vil have et lydsystem med så diskret en fremtoning som muligt, og som er villig til at gå lidt på kompromis med lydkvaliteten.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • 2½-vejs væghøjttalere
 • 1" diskant
 • 2 x 4,5" bas/mellemtone
 • Impedans: 8 ohm
 • Følsomhed: 88 dB (2,83 W, 1 m)
 • Frekvensområde: 80 Hz – 30 kHz
 • Mål/vægt: 600 x 140 x 35 mm / 1,5 kg
 • Subwoofer: 10" bas m. 250 W forstærker

Pris

9900 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  7 væghøjttalere En mur af lyd
  Også i denne test:
   data-srcset
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!
   data-srcset
  System Audio Exact
  Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.
   data-srcset
  Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub
  Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.
   data-srcset
  Klipsch G-28 + SW-308 SUB
  Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.
   data-srcset
  Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
  Vægkunst á la Dali
  Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.
   data-srcset
  DLS Flatbox + Flatsub 8
  DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till KEF T301 + T-2 subwoofer

   data-srcset

  Hvis du synes, dit hi-fi- eller hjemmebioanlæg lyder lidt anæmisk, kan det skyldes et akut underskud af bas. Vi har testet syv potente subwoofere, der kan give dit anlæg en lydmæssig kickstart!

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Når du vil genskabe jordskælv, eksplosioner eller en trampende Tyrannosaurus Rex i hjemmebiografen, nytter det ikke noget med små, fikse højttalere. Du har brug for en ordentlig subwoofer!

   data-srcset

  Vil du have dybbas? Seriøs bas, der rusker op i dig og sætter omverdenen i bevægelse? Så har du brug for en ordentlig subwoofer!

  Scroll til toppen