: Yamaha RX-S600D

Flere kræfter

Vil du have den kraftigst mulige lyd fra en slank receiver, så er det Yamaha, du skal vælge.
Lyd & Billede mener
Her er receiveren til dem, der vil have hjemmebiograflyd med lidt mere power. Lyden er fyldig og kraftigere end forventet, og receiveren er veludstyret og nem i brug.
Ikke det mest neutrale lydbillede i klassen.
Specifikationer
 • HDMI: 5 ind (en med MHL), 1 ud

 • 3D og 4K-gennemløb (HDMI 1.4)
 • HD-lyd
 • 5 x 65 W (8 ohm, 1 kanal)
 • YPAO højttalerkalibrering
 • Netværk: Ethernet
 • AirPlay og Spotify Connect
 • DLNA og internetradio
 • Fjernbetjenings-app til iOS, Android og WP
 • forfatter

  Yamahas funktionalitet er meget lig Pioneers. AirPlay og Spotify Connect giver gode muligheder for trådløs streaming af musik. Højopløste musikfiler kan afspilles fra en netværkstilsluttet computer, og desuden har RX-S600D DAB og DAB+, som giver digitalradio med den brugervenlighed, vi kender fra FM.

  Ligesom Pioneer understøtter Yamaha 4K Ultra HD-video med 30 billeder i sekundet, takket være HDMI 1.4.

  Vægten på 8 kg er det dobbelte af Pioneer, hvilket gør, at Yamaha virker mere heftigt bygget og giver en bedre følelse af byggekvalitet. Fem forstærkerkanaler er lige akkurat nok til at drive en 5.1 surround-opsætning.

  I brug
  Den automatiske højttalerkalibrering går som en drøm. Afstand, volumen og delefrekvens til hver højttaler justeres hurtigt og problemfrit. Skærmmenuen er mere grafisk tiltalende end Pioneers og giver et godt overblik, når man skal indstille forskellige funktioner.

  Selv om receiverens effekt på papiret er den samme som Pioneers, så opleves Yamaha som væsentlig kraftigere. Den har en mere fyldig bas, som slår hårdere, når man spiller højt. Og den har en bedre tæmmet øvre mellemtone, hvilket giver den fordel, at det ikke lyder skærende, når man skruer op.

  Især pop og rock lyder heftigere i stereo med Yamaha end med Pioneer. Yamaha har bedre kontrol i basregisteret, hvilket gør, at elbas og stortromme bliver mere kontante. Ved lav volumen kan Yamaha virke lige lovlig varm og fyldig, idet bækkener og kvindevokaler ikke kommer helt ud, som vi gerne vil have.

  Strækker man musikken ud i surround, så åbner den sig langt mere på grund af den ekstra dimension. Kontrabassens og flyglets nedre register har mere stabil grund at stå på, samtidig med at der er en mere delikat klang fra bækkener og tamburin.

  Annonce

  Den ekstra kontrol kommer også film til gode. Man får en god biografoplevelse, når Godzillas nemesis MUTO rejser sig fra afgrunden. Lydbilledet er stort, og der er flere muskler her end hos Pioneer. Yamaha giver alt, hvad man har brug for i surround.

  Konklusion
  Yamaha RX-V600D er lille og smart, og den lyder langt kraftigere, end den ser ud. Den kan det meste, som andre receivere kan, og har desuden DAB-radio! Den er også nem at bruge med en grafisk tiltalende skærmmenu, og højttalerkalibreringen fungerer fint.

  Lyden er til den fyldige side, hvilket især er godt til pop, rock og actionfilm, når man skruer lidt op. Det er ikke det mest åbne og gennemsigtige lydbillede i klassen, men Yamaha har afgjort meget godt at byde på. Anbefales til dem, der gerne vil kunne give den en tand til.

  Yamaha_RX-S600D

  Også i denne test:

  Marantz NR1605

  Flad men fuldvoksen

  Marantz har markedets mest veludstyrede slanke receiver. Når den ovenikøbet lyder så godt, som den gør, er der ingen tvivl om, hvilken en vi ville vælge.

  Marantz-receiveren er usædvanlig veludstyret, med trådløs netværkstilslutning og syvkanals forstærkning. Desuden lyder den imponerende fint og opløst.
  Selv om receiveren er kraftig nok, er det ikke på muskler, den imponerer mest.

  Pioneer VSX-S510

  En lille overraskelse

  En af markedets mindste receivere har glimrende funktionalitet, og lyden er overraskende klar og åben.

  Pioneer-receiveren er ultrakompakt og passer ind i ethvert tv-møbel. Lyden er klar, og udstyrsniveauet absolut godkendt. Og det bedste af det hele er prisen!
  Hvis du skal spille over “normalt” lydniveau, anbefaler vi at finde noget andet.
  Har du dette produkt?
  Giv din karakter.
  0 / 6

  Your page rank:

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
  Annonce
  Annonce

  Læs også