Search
Generic filters

: Yamaha RX-S600D

Flere kræfter

Vil du have den kraftigst mulige lyd fra en slank receiver, så er det Yamaha, du skal vælge.

Lyd & Billede mener

Her er receiveren til dem, der vil have hjemmebiograflyd med lidt mere power. Lyden er fyldig og kraftigere end forventet, og receiveren er veludstyret og nem i brug.
Ikke det mest neutrale lydbillede i klassen.
 • HDMI: 5 ind (en med MHL), 1 ud
 • 3D og 4K-gennemløb (HDMI 1.4)
 • HD-lyd
 • 5 x 65 W (8 ohm, 1 kanal)
 • YPAO højttalerkalibrering
 • Netværk: Ethernet
 • AirPlay og Spotify Connect
 • DLNA og internetradio
 • Fjernbetjenings-app til iOS, Android og WP
 • Vis mere
  Vis mindre

  Vejl.pris 3999 kr

  Yamahas funktionalitet er meget lig Pioneers. AirPlay og Spotify Connect giver gode muligheder for trådløs streaming af musik. Højopløste musikfiler kan afspilles fra en netværkstilsluttet computer, og desuden har RX-S600D DAB og DAB+, som giver digitalradio med den brugervenlighed, vi kender fra FM.

  Ligesom Pioneer understøtter Yamaha 4K Ultra HD-video med 30 billeder i sekundet, takket være HDMI 1.4.

  Vægten på 8 kg er det dobbelte af Pioneer, hvilket gør, at Yamaha virker mere heftigt bygget og giver en bedre følelse af byggekvalitet. Fem forstærkerkanaler er lige akkurat nok til at drive en 5.1 surround-opsætning.

  I brug
  Den automatiske højttalerkalibrering går som en drøm. Afstand, volumen og delefrekvens til hver højttaler justeres hurtigt og problemfrit. Skærmmenuen er mere grafisk tiltalende end Pioneers og giver et godt overblik, når man skal indstille forskellige funktioner.

  Selv om receiverens effekt på papiret er den samme som Pioneers, så opleves Yamaha som væsentlig kraftigere. Den har en mere fyldig bas, som slår hårdere, når man spiller højt. Og den har en bedre tæmmet øvre mellemtone, hvilket giver den fordel, at det ikke lyder skærende, når man skruer op.

  Især pop og rock lyder heftigere i stereo med Yamaha end med Pioneer. Yamaha har bedre kontrol i basregisteret, hvilket gør, at elbas og stortromme bliver mere kontante. Ved lav volumen kan Yamaha virke lige lovlig varm og fyldig, idet bækkener og kvindevokaler ikke kommer helt ud, som vi gerne vil have.

  Strækker man musikken ud i surround, så åbner den sig langt mere på grund af den ekstra dimension. Kontrabassens og flyglets nedre register har mere stabil grund at stå på, samtidig med at der er en mere delikat klang fra bækkener og tamburin.

  annonce

  Den ekstra kontrol kommer også film til gode. Man får en god biografoplevelse, når Godzillas nemesis MUTO rejser sig fra afgrunden. Lydbilledet er stort, og der er flere muskler her end hos Pioneer. Yamaha giver alt, hvad man har brug for i surround.

  annonce

  Konklusion
  Yamaha RX-V600D er lille og smart, og den lyder langt kraftigere, end den ser ud. Den kan det meste, som andre receivere kan, og har desuden DAB-radio! Den er også nem at bruge med en grafisk tiltalende skærmmenu, og højttalerkalibreringen fungerer fint.

  Lyden er til den fyldige side, hvilket især er godt til pop, rock og actionfilm, når man skruer lidt op. Det er ikke det mest åbne og gennemsigtige lydbillede i klassen, men Yamaha har afgjort meget godt at byde på. Anbefales til dem, der gerne vil kunne give den en tand til.

  Yamaha_RX-S600D

  annonce
  Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
  Log ind for at læse videre.

  2 kommentarer

  Skriv et svar

   Også i denne test:
   Marantz NR1605 - Flad men fuldvoksen
   Marantz har markedets mest veludstyrede slanke receiver. Når den ovenikøbet lyder så godt, som den gør, er der ingen tvivl om, hvilken en vi ville vælge.
   Pioneer VSX-S510 - En lille overraskelse
   En af markedets mindste receivere har glimrende funktionalitet, og lyden er overraskende klar og åben.

   Læs også

   På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
   BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
   De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
   Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
   De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
   OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
   Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
   Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

   Aktuelle tilbud

   Annonce

   JBL Bar 5.1 Surround

   Vejl.pris 4999 kr Blæser liv i TV-stuen

   Epson EH-TW9400

   Vejl.pris 21990 kr Den fornuftigste high-end-projektor

   BenQ W5700

   Vejl.pris 33190 kr Overkommelig biografmaskine med 4K

   6 high-end soundbars

   Vejl.pris kr Verdens bedste soundbars?
   Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.