Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Pioneer VSX-S510

En lille overraskelse

En af markedets mindste receivere har glimrende funktionalitet, og lyden er overraskende klar og åben.

Skrevet af / 29/05/2015 - 05:00
Pioneer VSX-S510
Geir Gråbein Nordby

Receiveren fra Pioneer er lille og fiks, og ser især lækker ud i hvid. Den vejer ikke særlig meget og stejler nærmest med vores tunge Monster-kabler koblet til på bagsiden. Det kan gøre én lidt skeptisk over for, hvad den har at byde på, når det gælder lydoplevelser, men den slags fordomme er før blevet gjort til skamme, så her må vi have et åbent sind.

Hvad funktioner angår, så er det ikke meget, der mangler. Her er både AirPlay og Spotify Connect, som gør trådløs musik-streaming fra mobilen til en leg. Højopløste musikfiler kan også afspilles fra computeren via netværket.

4K Ultra HD-video understøttes, men med HDMI 1.4 får man maksimalt 30 billeder i sekundet og ikke den ekstra farvedybde, som man får med HDMI 2.0.

I brug
Den automatiske højttalerkalibrering justerer for afstand, volumen og delefrekvens til hver højttaler. Det går hurtigt og fungerer fint. Skærmmenuen er kedelig – hvide bogstaver på sort baggrund – men giver et godt overblik.

Vægten på kun 4 kg gjorde os først lidt skeptiske over for, om Pioneer-receiveren kunne give noget særlig lyd fra sig. Så lettelsen var stor, da vi hørte, at det kunne den absolut.

Musik i stereo lyder overraskende fint, og her er der ikke meget at udsætte på lydniveauet. Ud over at der mangler lidt kontrol i basregisteret, når den skal drive fuldtonede højttalere, er lydbilledet åbent og imponerende klart. Sangstemmer står tydeligt frem af musikken. Vi savner en lidt blødere og mere finmasket overtonegengivelse, men samlet set lyder det overraskende fint og balanceret fra en receiver til denne pris.

Både film og musik i surround slipper den godt fra. Den ekstra dimension, som surround skaber, gør at man glemmer, at ikke alle mikrodetaljer kommer frem. Så længe det ikke lyder hårdt og spidst, hvilket det ikke gør. Bare neutralt.

Film i surround med et stort dynamikområde kan ganske vist ikke gengives ved fuldt biograflydniveau. Hvis man skruer for meget op, går den over i forvrængning. Men i dagligstuen er det mere end højt nok for de allerfleste.

Konklusion
Hvis du er ude efter en receiver, som kan forsvinde ind i tv-hylden, som er nem at bruge og tegner et åbent og klart lydbillede op, og som desuden er billigere end det meste på markedet, så går du ikke galt i byen med Pioneer VSX-S510.

Hvis du derimod søger et tordnende lydniveau, så skal du nok op i noget både større og dyrere, men til prisen er den simpelthen et kup.

Pioneer_VSX-S510_svart

Lyd & Billede mener

Pioneer-receiveren er ultrakompakt og passer ind i ethvert tv-møbel. Lyden er klar, og udstyrsniveauet absolut godkendt. Og det bedste af det hele er prisen! Hvis du skal spille over “normalt” lydniveau, anbefaler vi at finde noget andet.

Også i denne test:

Tre slanke receivere

Yamaha RX-S600D

Flere kræfter

Vil du have den kraftigst mulige lyd fra en slank receiver, så er det Yamaha, du skal vælge.

Her er receiveren til dem, der vil have hjemmebiograflyd med lidt mere power. Lyden er fyldig og kraftigere end forventet, og receiveren er veludstyret og nem i brug.
Ikke det mest neutrale lydbillede i klassen.
Læs hele testen

Marantz NR1605

Flad men fuldvoksen

Marantz har markedets mest veludstyrede slanke receiver. Når den ovenikøbet lyder så godt, som den gør, er der ingen tvivl om, hvilken en vi ville vælge.

Marantz-receiveren er usædvanlig veludstyret, med trådløs netværkstilslutning og syvkanals forstærkning. Desuden lyder den imponerende fint og opløst.
Selv om receiveren er kraftig nok, er det ikke på muskler, den imponerer mest.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top