Search
Generic filters

: Tre slanke receivere

Surround-receivere på slankekur

Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

Det er ikke alle, der har plads til et monstrum af en surround-receiver i stuen. Mange tv-møbler har småt med plads, og især dybden på visse receivere kan være temmelig afskrækkende. For slet ikke at tale om, at mange mennesker simpelthen finder dem grimme. Men bare rolig: Du behøver ikke at nøjes med en soundbar eller et plasticanlæg af den grund.

Køb i stedet en slank surround-receiver. En såkaldt slimline-receiver, som let glider ind i tv-møblet, og som kan se ganske lækker ud. Så har du fleksibilitet til at købe præcis de højttalere, du kan lide. Du vil måske starte med et par stereohøjttalere og bygge ud i surround på et senere tidspunkt. F.eks. et af parrene i vores test af kompakthøjttalere i Lyd & Billede #4 2015

Læs også: Test af 5 højttalersæt til under 10.000 kroner

Fnøs af tidlige generationer
For en del år siden fnøs vi nærmest af de flade receivere, der lød fesent, hårdt og spidst. De havde forældet teknologi i forhold til deres storebrødre og en billig, dårlig forstærkerdel.

I dag er tingene anderledes. Producenterne har måttet tage hensyn til de mange, der er interesseret i god lyd, men gerne vil have noget, der passer ind i interiøret. Derfor har de tynde receivere af nyere type fået meget af indmaden fra deres fuldvoksne storebrødre. Tilslutningerne og funktionaliteten er der i høj grad; man må bare give afkald på noget effekt, og den automatiske højttalerkalibrering er som regel af den mere simple slags.

Trådløs musikafspilning
Som det sig hør og bør i dag, kan de nye slanke receivere sluttes til hjemmenetværket for at streame musik. Afspil musiksamlingen fra computeren, eller stream musik fra din Spotify-konto med Spotify Connect direkte indbygget i receiveren. Andre tjenester som WiMP, Deezer og YouTube kan streames med AirPlay, forudsat at man har en iPhone eller iPad.

Tre kandidater
Desværre er der ikke mange receiver-producenter i dag, der laver de slanke modeller. Det kan være, at de kvalitetskrav, man efterhånden stiller, er blevet svære at opfylde. Og siden de store receivere samlet set sælger mere, kan det være, at omkostningerne ved at udvikle de små er blevet for høje. Uanset årsagen er det kun lykkedes os at finde tre producenter. Og ingen af receiverne koster det samme.

annonce

Pioneer VSX-S510 er den billigste. Alligevel har den automatisk højttalerkalibrering, kan afspille musik over netværket – også højopløste musikfiler – og har indbygget understøttelse af både AirPlay og Spotify Connect. Den har også internetradio og kan styres fra mobiltelefonen med en app.

annonce

Næsten nøjagtig samme funktionalitet har Yamaha RX-S600D, som desuden har DAB- og DAB+ radio.

Marantz NR1605 er testens eneste syvkanals forstærker. Den har rumkorrektion, trådløs netværkstilslutning og forforstærker-udgange til fronthøjttalerne. Hvis man skulle ønske ekstra forstærkerkraft til dem.

Sådan testede vi 
Receiverne blevet testet i surround med vores Procella THX referencehøjttalere. Dyre højttalere til 125.000 kroner for et 5.1 sæt, men de er letdrevne og kan fint bruges til at teste selv billige receivere. Stereo har vi testet med mere overkommelige højttalere i form af gulvhøjttalerne Tannoy Mercury V4i til 4.400 kroner og desuden kompakthøjttalerne Bowers & Wilkins 685 S2 til 4.800 kroner. Som i øvrigt vandt vores test af kompakthøjttalere i sidste nummer af Lyd & Billede.

Vi har testet med assorteret musik i stereo og med 2L-udgivelserne Quiet Winter Night (klassisk jazz) og Magnificat (klassisk kormusik) på Blu-ray i surround. Af film er valget faldet på Godzilla, der har et heftigt lydspor på Blu-ray.

annonce
Yamaha RX-S600D
Vil du have den kraftigst mulige lyd fra en slank receiver, så er det Yamaha, du skal vælge.
Marantz NR1605
Marantz har markedets mest veludstyrede slanke receiver. Når den ovenikøbet lyder så godt, som den gør, er der ingen tvivl om, hvilken en vi ville vælge.
Pioneer VSX-S510
En af markedets mindste receivere har glimrende funktionalitet, og lyden er overraskende klar og åben.
2 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.
  Thorens’ halvautomatiske pladespiller med direkte drev behøver et solidt fundament for at yde sit bedste.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  JBL Bar 5.1 Surround

  Vejl.pris 4999 kr Blæser liv i TV-stuen

  Epson EH-TW9400

  Vejl.pris 21990 kr Den fornuftigste high-end-projektor

  BenQ W5700

  Vejl.pris 33190 kr Overkommelig biografmaskine med 4K

  6 high-end soundbars

  Vejl.pris kr Verdens bedste soundbars?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.