LG 45GR95QE skiller sig ud fra mængden med sin ekstreme bueform. Hvor andre er ret moderate med 1800R, har denne skærm en kurve på 800R. Det betyder, at hvis man placerede nok skærme til at danne en komplet cirkel, ville radius kun være 800 millimeter. Det laveste tal giver altså den stejleste kurvatur.
En buet skærm giver dig mulighed for at sidde tættere på og fylde hele synsfeltet med billedet uden at skulle fokusere ubehageligt meget, mens man bevæger blikket frem og tilbage over skærmens overflade. Det giver en mere fordybende oplevelse.
Skærmen er også stor. Hele 45 tommer betyder et væsentligt større skærmareal end nogen af de andre skærme i denne gruppetest. Inklusive den superbrede 32:9-skærm fra Samsung.
Tilslutninger
LG-skærmen har to USB 3.0-indgange samt en USB-B til PC (opstrøms). Men ingen Thunderbolt-kompatibilitet til laptop-tilslutning. Den har derimod en indgang af typen DisplayPort 1.4 og to HDMI 2.1-indgange. Begge understøtter op til 240 Hz, og LG-skærmen kan også modtage et 4K 120 Hz-signal fra spilkonsoller, som den derefter nedskalerer til at matche sin egen pixelopløsning.
LG-skærmen er en af de få, der leveres med en fjernbetjening, hvilket nogle måske vil foretrække.
Billedkvaliteten
At vælge den rigtige farveindstilling på LG-skærmen kan være en udfordring. Gamer 1 ser samlet set bedst ud, selv om den er lidt for rød i HDR-indstilling. FPS (First Person Shooter) er den indstilling, der giver de mest neutrale farver, men her tilføjes alt for meget kunstig skarphed efter min smag. Når skærmen er i HDR, kan du ikke justere skarpheden her, så valget falder på Gamer 1. Lysstyrke er sat til 100, mens Kontrast ikke kan justeres. Sæt Sharpness til 50, dvs. i midten. Dette er faktisk neutralt på denne skærm, for ned mod 0 bliver billedet decideret uskarpt.
At spille på LG-skærmen er en ren fornøjelse, når belysningen i rummet er dæmpet. Der er godt smæk på billedet, det ekstreme sortniveau og de spektakulære farver gør, at billedet brager igennem.
Bevægelse er intet problem. Skærmen er lynhurtig, og man føler hele tiden, at den er en naturlig forlængelse af sig selv. Selv de hurtigste bevægelser kan ikke få denne skærm til at tabe pusten. Det er svært at se forskel på 240 Hz og 175 Hz, men det er nok mere et spørgsmål om følelse end syn.
Skærmen har dog et par svagheder. For det første er billedet så stort, at jeg ikke synes, at skærmopløsningen er god nok. Pixeltætheden er betydeligt lavere end hos alle de andre i denne test. Man behøver ikke at sidde særlig tæt på for tydeligt at se pixels her.
For det andet kunne jeg godt ønske mig en bedre lysstyrke, især i SDR-indstillingen. Man skal have dæmpet belysning i rummet for at få fuldt udbytte af denne skærm, og det har man ikke altid. Det kan også tænkes, at man vil bruge skærmen til kontorarbejde, og i så fald skal den have bedre belysning for at bekæmpe refleksioner. Højlys i HDR er fint nok, men man vil jo også gerne have, at det generelle lysniveau er tilstrækkeligt.
LG 45GR95QE: Konklusion
LG 45GR95QE er en meget spændende OLED-gamingskærm takket være dens ekstreme kurvatur og store skærmareal. Den kan virkelig trække dig ind i handlingen!
Billedet er også godt, ikke mindst takket være 240 Hz skærmfrekvens og det nærmest uendelige sortniveau. Hvilket kendetegner alle OLED-skærme.
Alligevel kunne man godt ønske sig højere lysstyrke og pixeltæthed. En så stor skærm burde være 4K. Hvis du er villig til at betale endnu mere, bør du se nærmere på LG OLED Flex på 42 tommer, som med sin indbyggede motor kan gøre sig både flad og buet. Og som har en 4K 120 Hz billedopløsning.
Også i denne test:
Asus ROG Swift PG27AQDM
Ordinært format, ekstraordinær oplevelse
Asus ROG-skærmen er så god, at vi ville ønske, den var større.
MSI MEG 342C QD-OLED
Fabelagtig på mange måder
QD-OLED-skærmen MSI MEG 342C QD-OLED giver stort set blændende gode billeder og et væld af tilslutninger.
Philips Evnia 34M2C8600
Allermest for pengene
Philips Evnia 34M2C8600 har næsten alt til fælles med MSI-skærmen. Alligevel klarer den sig sammenlagt bedre.
Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)
Sikke et billede!
Der er noget over det ekstra brede 32:9-skærmformat på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panelet oveni får man en spiloplevelse uden sidestykke.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer