Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: LG 45GR95QE

Se den bue!

LG 45GR95QE har en ekstrem kurvatur, som kan give en virkelig opslugende spiloplevelse. Der er også meget godt at sige om billedkvaliteten.

Skrevet af / 04/10/2023 - 09:02
LG 45GR95QE
Geir Gråbein Nordby

LG 45GR95QE skiller sig ud fra mængden med sin ekstreme bueform. Hvor andre er ret moderate med 1800R, har denne skærm en kurve på 800R. Det betyder, at hvis man placerede nok skærme til at danne en komplet cirkel, ville radius kun være 800 millimeter. Det laveste tal giver altså den stejleste kurvatur.  

En buet skærm giver dig mulighed for at sidde tættere på og fylde hele synsfeltet med billedet uden at skulle fokusere ubehageligt meget, mens man bevæger blikket frem og tilbage over skærmens overflade. Det giver en mere fordybende oplevelse.  

Skærmen er også stor. Hele 45 tommer betyder et væsentligt større skærmareal end nogen af de andre skærme i denne gruppetest. Inklusive den superbrede 32:9-skærm fra Samsung. 

LG-45GR95QE topview
Foto: LG

Tilslutninger

LG-skærmen har to USB 3.0-indgange samt en USB-B til PC (opstrøms). Men ingen Thunderbolt-kompatibilitet til laptop-tilslutning. Den har derimod en indgang af typen DisplayPort 1.4 og to HDMI 2.1-indgange. Begge understøtter op til 240 Hz, og LG-skærmen kan også modtage et 4K 120 Hz-signal fra spilkonsoller, som den derefter nedskalerer til at matche sin egen pixelopløsning.  

LG-skærmen er en af de få, der leveres med en fjernbetjening, hvilket nogle måske vil foretrække. 

LG-45GR95QE rear no stand
Foto: LG

Billedkvaliteten

At vælge den rigtige farveindstilling på LG-skærmen kan være en udfordring. Gamer 1 ser samlet set bedst ud, selv om den er lidt for rød i HDR-indstilling. FPS (First Person Shooter) er den indstilling, der giver de mest neutrale farver, men her tilføjes alt for meget kunstig skarphed efter min smag. Når skærmen er i HDR, kan du ikke justere skarpheden her, så valget falder på Gamer 1. Lysstyrke er sat til 100, mens Kontrast ikke kan justeres. Sæt Sharpness til 50, dvs. i midten. Dette er faktisk neutralt på denne skærm, for ned mod 0 bliver billedet decideret uskarpt.  

At spille på LG-skærmen er en ren fornøjelse, når belysningen i rummet er dæmpet. Der er godt smæk på billedet, det ekstreme sortniveau og de spektakulære farver gør, at billedet brager igennem.  

Læs også Gamernes våde drøm? Dette OLED TV fra LG kan noget, som ingen andre skærme kan, men det koster at være fleksibel …

Bevægelse er intet problem. Skærmen er lynhurtig, og man føler hele tiden, at den er en naturlig forlængelse af sig selv. Selv de hurtigste bevægelser kan ikke få denne skærm til at tabe pusten. Det er svært at se forskel på 240 Hz og 175 Hz, men det er nok mere et spørgsmål om følelse end syn.    

Skærmen har dog et par svagheder. For det første er billedet så stort, at jeg ikke synes, at skærmopløsningen er god nok. Pixeltætheden er betydeligt lavere end hos alle de andre i denne test. Man behøver ikke at sidde særlig tæt på for tydeligt at se pixels her.   

For det andet kunne jeg godt ønske mig en bedre lysstyrke, især i SDR-indstillingen. Man skal have dæmpet belysning i rummet for at få fuldt udbytte af denne skærm, og det har man ikke altid. Det kan også tænkes, at man vil bruge skærmen til kontorarbejde, og i så fald skal den have bedre belysning for at bekæmpe refleksioner. Højlys i HDR er fint nok, men man vil jo også gerne have, at det generelle lysniveau er tilstrækkeligt. 

LG-45GR95QE
Foto: LG

LG 45GR95QE: Konklusion

LG 45GR95QE er en meget spændende OLED-gamingskærm takket være dens ekstreme kurvatur og store skærmareal. Den kan virkelig trække dig ind i handlingen!  

Billedet er også godt, ikke mindst takket være 240 Hz skærmfrekvens og det nærmest uendelige sortniveau. Hvilket kendetegner alle OLED-skærme.  

Alligevel kunne man godt ønske sig højere lysstyrke og pixeltæthed. En så stor skærm burde være 4K. Hvis du er villig til at betale endnu mere, bør du se nærmere på LG OLED Flex på 42 tommer, som med sin indbyggede motor kan gøre sig både flad og buet. Og som har en 4K 120 Hz billedopløsning. 

Skærmen er testet med en Acer Predator Helios 500 bærbar gaming-PC med Intel i9, RTX 3080 og 32 GB RAM. Derudover har vi brugt en stationær selvbygger-PC med Intel i9, 128 GB RAM og RTX 3090. 
Karakter
LG 45GR95QE
High End

Home mener

Stort og flot billede, den ekstreme kurvatur giver et opslugende billede, som desuden gør det mere behageligt at sidde tæt på. Fantastiske farver og sortniveau, og 240 Hz giver ekstremt hurtig respons. Klarer også 4K 120 Hz billede fra spilkonsol. Lav lysstyrke i SDR gør ikke et godt nok stykke arbejde med at bekæmpe refleksioner i et lyst rum. Den matte skærmoverflade kan få tekst til at se lidt sløret ud. Lav pixeltæthed, denne størrelse skærm bør have 4K.

Også i denne test:

5 OLED gamingskærme

Asus ROG Swift PG27AQDM

Ordinært format, ekstraordinær oplevelse

Asus ROG-skærmen er så god, at vi ville ønske, den var større.

Billedet er ekstremt skarpt, og den lynhurtige skærmfrekvens gør billedbevægelserne ekstra jævne, med ekstremt lav forsinkelse. Farverne i SDR er rigtig gode lige ud af æsken. Stativet er det mest fleksible i klassen.
Farverne på SDR-indhold er lidt blege med HDR aktiveret. Pga. subpixel-strukturen ikke specielt velegnet til at læse tekst i Windows. Lidt vel ivrig autodimming. Lidt lille?
Læs hele testen

MSI MEG 342C QD-OLED

Fabelagtig på mange måder

QD-OLED-skærmen MSI MEG 342C QD-OLED giver stort set blændende gode billeder og et væld af tilslutninger.

Rigtig skarpt billede, gode HDR-effekter og 175 Hz er et glimrende kompromis mellem hastighed og pris. Klarer til og med 4K 120 Hz billede fra spilkonsol.
Næsten ingen justeringsmuligheder i HDR-tilstand, som har for meget rødt i billedet ved SDR-indhold. Uegnet til tekstbehandling på grund af den sære pixelstruktur. Ikke den mest lysstærke skærm i sin klasse.
Læs hele testen

Philips Evnia 34M2C8600

Allermest for pengene

Philips Evnia 34M2C8600 har næsten alt til fælles med MSI-skærmen. Alligevel klarer den sig sammenlagt bedre.

Rigtig skarpt billede, gode HDR-effekter og umiddelbar hastighed med 175 Hz. Klarer endda 4K 120 Hz billede fra spilkonsol.
Næsten ingen justeringsmuligheder i HDR-indstilling, som har for meget rødt i billedet ved SDR-indhold. Uegnet til tekstbehandling grundet den særegne pixelstruktur. Ikke den mest lysstærke skærm i klassen.
Læs hele testen

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)

Sikke et billede!

Der er noget over det ekstra brede 32:9-skærmformat på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panelet oveni får man en spiloplevelse uden sidestykke.

Bragende flot billede med masser af knald på farverne. Tæt på uendelig dybt sortniveau, og den ekstreme bredde giver virkelig en opslugende spiloplevelse! Meget hurtig respons, og desuden med nok pixels i bredden til, at man ikke bliver alt for plaget af pixelering.
Accepterer ikke 4K 120 Hz billedsignal fra spilkonsol. Egner sig ikke til tekstarbejde på grund af pixelstrukturen. En opdatering har gjort SDR-lysstyrken meget lavere.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guf for tastaturkrigere

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Scroll to Top