Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Evnia 34M2C8600

Allermest for pengene

Philips Evnia 34M2C8600 har næsten alt til fælles med MSI-skærmen. Alligevel klarer den sig sammenlagt bedre.

Skrevet af / 04/10/2023 - 09:02
Philips Evnia 34M2C8600
Geir Gråbein Nordby

Philips Evnia 34M2C8600 er en lækker, sølvfarvet 34-tommer i 21:9 bredformat. Den har vældig meget til fælles med MSI MEG-342C, med det samme 3.440 x 1.400 QD-OLED-panel med kvanteprikker, samme opgivne frekvens og lysstyrke, og meget ens dækning af farverummet. Også Philips har blank skærm, som dæmper refleksioner godt. 

Hvor MSI har RGB-lys på bagsiden, går Philips en tand videre med det, de kalder Ambiglow. Det minder om Ambilight, som bruges i Philips’ fjernsyn, og som er omgivelsesbelysning på bagsiden, som ved hjælp af en særlig processor tilpasser farven og lysintensiteten til indholdet på skærmen. Absolut en cool effekt, men den kan også gøre oplevelsen mere behagelig for øjet, da den mildner kontrasten, hvis du bruger skærmen i et mørkt rum.   

Philips Evnia 34M2C8600 topview
Foto: Philips

Tilslutninger

I lighed med MSI har også Philips-skærmen fire USB 3.2-indgange samt USB-C med DisplayPort, som kan forsyne en tilsluttet enhed med op til 90 watts strøm. Fantastisk!  

Hvor foden på MSI kun kan hæves og sænkes og vippes frem og tilbage vertikalt, kan foden på Philips også drejes sidelæns. Det gør placeringen mere fleksibel. 

Philips Evnia 34M2C8600 connections
Foto: Philips

Billedkvaliteten

Philips-skærmen har ingen individuel RGB-justering, kun forhåndsprogrammerede farvetemperaturer. Som standard ser 6.500K heldigvis rigtig godt ud i almindelig SDR-tilstand. Når HDR aktiveres i Windows, åbner der sig flere billedtilstande, hvor HDR Game er standard. Det ser dog endnu bedre ud i True Black-tilstand, og jeg kan selv godt lide at aktivere sRGB. Her bliver farverne mindre dybe, men samtidig ser det mere realistisk ud. Du får et smallere farverum, men til gengæld ser farverne på SDR-indhold mere korrekte ud. Dermed er det nemmere at skifte mellem HDR- og SDR-indhold uden at skulle aktivere og deaktivere HDR-tilstand i Windows. Den kan være tændt hele tiden.  

Læs også Den bedste til højopløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spiloplevelse, og derudover neutrale og gode farver lige ud af kassen, så er dette skærmen for dig.

Billedet er meget naturtro og flot, med godt smæk på HDR-lyseffekterne. Det fantastiske sortniveau løfter virkelig billedet, det er virkelig gode sager. Billedet er endnu tættere på referenceskærmen på MacBook Pro, end MSI-skærmen formår, og når man tænker på, at Philips-skærmen faktisk er en del billigere, er valget let.  

Også denne skærm beviser, at 175 Hz er mere end nok til selv de mest krævende spil. Det er kun, når man bevæger hele billedet på én gang med lynhurtige musebevægelser, at man mærker nogen forskel på 175 og 240 Hz. Og selv da er den ubetydelig. 

Philips Evnia 34M2C8600 rear ambiglow
Foto: Philips

Pixel Refresh

Philips-skærmen har én ulempe. For at forhindre indbrænding har skærmen indbygget Pixel Refresh, som nulstiller panelet fra tid til anden. Efter fire timers brug får du en advarsel, og hvis du ikke trykker “ja”, får du endnu en advarsel efter to timer, og derefter to timer igen. Efter 16 timer går den automatisk i reset-mode, som varer 6-15 minutter. Selv når jeg aldrig at trykke “ja”, før anmodningen forsvinder af sig selv, så jeg venter bare på, at den pludselig genstarter midt i den vigtigste scene i et spil.   

På den positive side er autodimming ikke et problem, det er slet ikke besværligt og aktiveres kun på statiske billeder efter lang tid. 

Philips Evnia 34M2C8600 beauty 3
Foto: Philips

Philips Evnia 34M2C8600: Konklusion

Philips Evnia 34M2C8600 er en fabelagtig skærm med QD OLED og med god lysstyrke – og selvfølgelig et exceptionelt sortniveau. Det er trods alt OLED! Billedet er fantastisk, med masser af power, og det ser næsten helt korrekt ud, uden at det er nødvendigt med en masse justeringer.  

Ligesom andre QD OLED-skærme er den stort set uegnet til tekstbehandling på grund af den specielle pixelstruktur, men til spil og film er den fænomenal.  

Pixel Refresh er et irritationsmoment, men ellers har vi kun ros til Philips-skærmen. 

Tekstbehandling frarådes dog pga. pixelstrukturen i skærmteknologien. 

Skærmen er testet med Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZX-K8010W bærbar gaming-PC med Intel i9, RTX 3080 Ti og 32 GB RAM. Derudover har vi brugt en stationær selvbygger-PC med Intel i9, 128 GB RAM og RTX 3090. 
Karakter
Philips Evnia 34M2C8600
High End

Home mener

Rigtig skarpt billede, gode HDR-effekter og umiddelbar hastighed med 175 Hz. Klarer endda 4K 120 Hz billede fra spilkonsol. Næsten ingen justeringsmuligheder i HDR-indstilling, som har for meget rødt i billedet ved SDR-indhold. Uegnet til tekstbehandling grundet den særegne pixelstruktur. Ikke den mest lysstærke skærm i klassen.

Også i denne test:

5 OLED gamingskærme

Asus ROG Swift PG27AQDM

Ordinært format, ekstraordinær oplevelse

Asus ROG-skærmen er så god, at vi ville ønske, den var større.

Billedet er ekstremt skarpt, og den lynhurtige skærmfrekvens gør billedbevægelserne ekstra jævne, med ekstremt lav forsinkelse. Farverne i SDR er rigtig gode lige ud af æsken. Stativet er det mest fleksible i klassen.
Farverne på SDR-indhold er lidt blege med HDR aktiveret. Pga. subpixel-strukturen ikke specielt velegnet til at læse tekst i Windows. Lidt vel ivrig autodimming. Lidt lille?
Læs hele testen

MSI MEG 342C QD-OLED

Fabelagtig på mange måder

QD-OLED-skærmen MSI MEG 342C QD-OLED giver stort set blændende gode billeder og et væld af tilslutninger.

Rigtig skarpt billede, gode HDR-effekter og 175 Hz er et glimrende kompromis mellem hastighed og pris. Klarer til og med 4K 120 Hz billede fra spilkonsol.
Næsten ingen justeringsmuligheder i HDR-tilstand, som har for meget rødt i billedet ved SDR-indhold. Uegnet til tekstbehandling på grund af den sære pixelstruktur. Ikke den mest lysstærke skærm i sin klasse.
Læs hele testen

LG 45GR95QE

Se den bue!

LG 45GR95QE har en ekstrem kurvatur, som kan give en virkelig opslugende spiloplevelse. Der er også meget godt at sige om billedkvaliteten.

Stort og flot billede, den ekstreme kurvatur giver et opslugende billede, som desuden gør det mere behageligt at sidde tæt på. Fantastiske farver og sortniveau, og 240 Hz giver ekstremt hurtig respons. Klarer også 4K 120 Hz billede fra spilkonsol.
Lav lysstyrke i SDR gør ikke et godt nok stykke arbejde med at bekæmpe refleksioner i et lyst rum. Den matte skærmoverflade kan få tekst til at se lidt sløret ud. Lav pixeltæthed, denne størrelse skærm bør have 4K.
Læs hele testen

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC)

Sikke et billede!

Der er noget over det ekstra brede 32:9-skærmformat på Samsung Odyssey OLED G9. Og med OLED-panelet oveni får man en spiloplevelse uden sidestykke.

Bragende flot billede med masser af knald på farverne. Tæt på uendelig dybt sortniveau, og den ekstreme bredde giver virkelig en opslugende spiloplevelse! Meget hurtig respons, og desuden med nok pixels i bredden til, at man ikke bliver alt for plaget af pixelering.
Accepterer ikke 4K 120 Hz billedsignal fra spilkonsol. Egner sig ikke til tekstarbejde på grund af pixelstrukturen. En opdatering har gjort SDR-lysstyrken meget lavere.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Scroll to Top